Трета поредна загуба за Григор Димитров

Българинът не успя да прескочи първи кръг на турнира в Мемфис
Обновена: 21 фев 2012 14:57 | 21 фев 2012 09:32, Красимир Ангелов
40
Трета поредна загуба за Григор Димитров
Снимка: Reuters

Продължават несгодите за най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който отпадна още на старта на международния тенис турнир на твърда настилка в Мемфис с общ награден фонд 1 155 000 долара.

Миналата седмица хасковлията се препъна в първия кръг на надпреварата в Сан Хосе, отстъпвайки на Кевин Андерсон, а днес представителят на домакините Доналд Янг се оказа непреодолимо препятствие за Гришо и след близо два часа и половина битка американецът успя да стигне до победата със 7:6, 4:6, 7:6.

Срещата започна нервно и за двамата състезатели, като в самото начало те си размениха по един пробив, а малко по-късно Димитров стигна до нов брейк и поведе с 4:2.

В емблематичния седми гейм обаче първата ни ракета не успя да задържи подаването си и преднината му бе заличена, а в последвалия тайбрек Янг се оказа по-находчив и измъкна сета след 7:4.

Григор показа характер на старта на втората част и след много стабилна и агресивна игра дръпна в резултата с два пробива за 3:0 и въпреки че представителят на домакините върна единия от тях, хасковлията взе своето и възстанови статуквото на корта след 6:4.

В началото на заключителната трета част обаче Янг имаше инициативата и след здрава битка в четвъртия гейм стигна до пробив за 3:1, като в последствие дори получи шанс да сервира за мача в при 5:3.

Притиснат до стената Гришо отново демонстрира завидно желание за победа, върна пробива в последния възможен момент и докара нещата до тайбрек, където обаче шансът определено не бе на негова страна и въпреки че отрази два мачбола, при третия американецът не сбърка и така сложи точка на този драматичен трисетов трилър.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
Сетпойнт преди 12 години
Тази Серена Уилямс му пийна смока... тъй де сока на момчето, стига сте го критикували :) Младо момче... няма само него да плющят на тенис, нека и той да поплющи някой, па било и то Серена! :)
12
7
 
2
 
! Отговори
Spacer преди 12 години
Стига плюли бе...забравихте ли мача с Фиш или просто не сте го гледали? Умирате си да коментирате и философствате...Вижда се колко сте начетени! БРАВО!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Момчето се взе за звезда и тръгна надолу........Стягай се,Мъжки,повече пот в тренировките и по-малко изяви пред пикрофоона.
10
1
 
4
 
! Отговори
карамилков преди 12 години
уникален първокръжец е това момче,поне да си оте.е покрай временната слава,кандидатки-сребролюбки в бгто с лопата да ги ринеш
9
3
 
3
 
! Отговори
шумналийка преди 12 години
Кого търсиш миличък?
8
2
 
9
 
! Отговори
шуменец преди 12 години
къде е аскьовския?
7
3
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
Надмина и Митьо пищова.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гришооо Гришоооо...кел файда за таланта ти дето всички говорят...несериозна работа..много работа имаш още,само с хвалби не става!!!къде е ония дето разправяше нашия как играел срещу съперници по-напред в класирането...и как супер падал все с тайбреци..хаха къде си бе?може би пак си много доволен как е паднал с тайбрек и колко е бил добър???Дано Гришата не е с твойта психика, че 1вите кръгове са му в кърпа вързани до края на кариерата...
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай, Гришо!
4
18
 
2
 
! Отговори
RAMBO преди 12 години
работил съм на слънчев бряг като воден спасител през 1987-1990г и там съм спасил стотици европеиски живота.бях награден за героизъм и храброст от всс на слънчев бряг на 8.1988г.има ме във шведско списание като еталон и образец на българския воден спасител.има ме във вестник черно море като наи добрия спасител на черноморието.бил съм мистър слънчев бряг и мистър несебър.бях секссимвола на европа през 1987-1990г.благодарение на мен света разбра,че същтествува българия.покорил съм 956 чужденки супе
3
5
 
4
 
! Отговори
палавница преди 12 години
Ох, на кака..........
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как беше? - ъъъъъъъ, къде е Аскьово?
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Във форума-мълчание като в тракийска гробница...

Спонсорирани публикации