Трета поредна загуба за Григор Димитров

Българинът не успя да прескочи първи кръг на турнира в Мемфис
Обновена: 21 фев 2012 14:57 | 21 фев 2012 09:32, Красимир Ангелов
40
Трета поредна загуба за Григор Димитров
Снимка: Reuters

Продължават несгодите за най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който отпадна още на старта на международния тенис турнир на твърда настилка в Мемфис с общ награден фонд 1 155 000 долара.

Миналата седмица хасковлията се препъна в първия кръг на надпреварата в Сан Хосе, отстъпвайки на Кевин Андерсон, а днес представителят на домакините Доналд Янг се оказа непреодолимо препятствие за Гришо и след близо два часа и половина битка американецът успя да стигне до победата със 7:6, 4:6, 7:6.

Срещата започна нервно и за двамата състезатели, като в самото начало те си размениха по един пробив, а малко по-късно Димитров стигна до нов брейк и поведе с 4:2.

В емблематичния седми гейм обаче първата ни ракета не успя да задържи подаването си и преднината му бе заличена, а в последвалия тайбрек Янг се оказа по-находчив и измъкна сета след 7:4.

Григор показа характер на старта на втората част и след много стабилна и агресивна игра дръпна в резултата с два пробива за 3:0 и въпреки че представителят на домакините върна единия от тях, хасковлията взе своето и възстанови статуквото на корта след 6:4.

В началото на заключителната трета част обаче Янг имаше инициативата и след здрава битка в четвъртия гейм стигна до пробив за 3:1, като в последствие дори получи шанс да сервира за мача в при 5:3.

Притиснат до стената Гришо отново демонстрира завидно желание за победа, върна пробива в последния възможен момент и докара нещата до тайбрек, където обаче шансът определено не бе на негова страна и въпреки че отрази два мачбола, при третия американецът не сбърка и така сложи точка на този драматичен трисетов трилър.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай, Гришо!
32
1
 
6
 
! Отговори
до чужденец преди 12 години
Е в чужбина пък кой изобщо говори за него? :)
31
2
 
2
 
! Отговори
ss преди 12 години
gri6o e pi4 no pironko hi4 go nqma
30
3
 
4
 
! Отговори
чужденец преди 12 години
Като чета българите какво мнение имат за себе си не се учудвам на положението в което се намират.А за Гришата какво да кажа?Безспорно един от най-големите таланти на съвремието.Надявам се да не влиза в такива български сайтове и да не чете глупостите.Нека да чете какво казват в чужбина за него.Талантът има нужда от разбиране и подкрепа.(Съвременният българин едва ли ще разбере това).Българите могат и от диамант да направят парче стъкло.Както се казваше "какво разбира дивакът от злато?".
29
2
 
4
 
! Отговори
паок преди 12 години
дано нетръгне по стъпките на божинката,от супер надежда до...обикновен чалгар...
28
0
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
до 23Григор има и физика, и техника, но не е боец. То затова го зарязаха и треньорите му...Ако по някакъв начин си смени манталитета с годините, може и да постигне нещо повече!За Пиронкова съм съгласен.
27
1
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Ами не знам къде са, но явно не са по хамалските спортове:))))
26
1
 
4
 
! Отговори
каранешев преди 12 години
според мен,асковския трябва да заложи на вече изпитаната схема на николери неможинов-4;4;1-мач,син-сити,плеймейтка,витошка,еше раз и накрая гаси с бира на панчарево.тази схема е изпитана във времето от знайни и незнайни бг герои от уефски,цъскъ и др професионалюги.гаранция за успех
25
3
 
2
 
! Отговори
! преди 12 години
да го духат сърбите ако ги срещнем на бой ще ги победим безусловно :-)
24
4
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Абе лай,о ти нормален ли си? Сърбите са добри е едни спортове ние в други, виж статистиката за медали от олимпийски игри да видиш любимата си сърбия на дъното с 2-3 медала (дори ако прибавим медалите на югославия където са 6 държави пак са назад), а ние сме на 20-то място за всички времена. Ако имаше коефицент брой медали спрямо население сме на върха с унгарците. Къде са сърбите на самбо, щанги, борба, бокс, ММА? Баси мекотелото, как може да има такива ***.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
такава ни е цялата държава,като се почне от управляващите до народа
22
4
 
2
 
! Отговори
Цеца Старта преди 12 години
Мачкайййй,Гришо!!!!
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
даже и средна ръка не са а са слабаци. На Цецка Старта баща и още и е треньор - това на мене ми говори, че са уникални скръндзи и не искат да дават пари на някои световноизвестен добър треньор, които да я подготви като за топ 10. Какъв специалист е Енчо Пиронков - може да е добър за начинаещи майнички амаза да си в елита ти трябва и подходящ треньор, а той струва скъпо. Докато се скръндзи няма да има никакви успехи.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След сблъсъка с тази здрава кака Серена,възстановяването няма как да е бързо.
19
4
 
6
 
! Отговори
една запетайка ... преди 12 години
"Мачкай Гришо!" е команда към някого да мачка Гришо."Мачкай, Гришо!" е команда към Гришо да мачка някого.
18
6
 
2
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
А тебе пък като те гледам това е единствения мач който си гледал в живота си със сигурност и само него си цитираш..ама иначе си най-големия разбирач
17
6
 
2
 
! Отговори
Буревестников преди 12 години
.... КОМЕНТАР 13 го е написал най добре! Браво! Няма какво да се добави към това....! Спорт се развива както го правят в Сърбия.... Румъния.... Кипър ако щете! Особено сърбите колко войни и ексцесии преживяха...а къде са те... къде сме ние а?!? Новак Джокович... баскетбол... волейбол...за тяхната сила там няма смисъл от коментари! Но щом замалко щяха да станат и евро шампиони по хандбал наскоро! Очаквайте скоро на Олимпийски Игри да сме по медали СЛЕД Македония,Кипър и Папуа Нова Гвинея!!!!....
16
7
 
4
 
! Отговори
Spacer преди 12 години
Ако не му се играеше, защо го беше толкова яд през цялото време, че изостава и Григор го прави на смешен, колкото и да се стараеше...че чак и публиката, и съдията му бяха виновни? Ама ясно - не си гледал мача, няма нужда от повече коментари...и ти ги разбираш нещата.
15
1
 
13
 
! Отговори
до Spacer преди 12 години
Абе какъв е тоя *** мач от някакъв измислен турнир дето цитираш и ти...нека се срещне с Фиш на някой голям турнир и го победи..тогава може пак да се обадиш..тоя Фиш сигурно въобще и не му се е играло на тоя измислен турнир
14
1
 
5
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
МНОГО АМА МНОГО ПРАВИЛНО КАЗАНО!! БРАВО, иначе под талант имах предвид че всякакви специалисти се състезаваха да казват какъв талант има в него, и може би наистина е така..но за съжаление само с това не си за никъде, напротив някой с много труд и много по-малко талант ще те задмине като пътен знак..но за съжаление като българската психика и мислене друга няма

Спонсорирани публикации