Путин ще спечели убедително президентските избори

Това сочи последното голямо проучване преди вота в Русия
Обновена: 24 фев 2012 14:47 | 24 фев 2012 11:00, Елка Василева
222
Путин ще спечели убедително президентските избори
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският премиер Владимир Путин ще спечели убедително с близо две трети от гласовете предстоящите на 4 март президентски избори, показва последното голямо проучване на общественото мнение в страната преди вота, предаде Ройтерс.

Според анкетата, проведена от центъра "Левада" – най-големия независим социологически институт в Русия - Путин ще бъде избран за президент още на първия тур с 63-66 процента и така ще избегне унизителен балотаж за очакваното си завръщане в Кремъл за шест години. Останалите кандидати ще останат далеч назад.

Още по темата

Владимир Путин се надява да удържи убедителна победа на президентските избори в Русия още на първия тур, за да обуздае набиращото сила протестно движение в градските среди, което го определя като авторитарен лидер, управляващ посредством една корумпирана и строго контролирана политическа система, отбелязва Ройтерс.

През 2000 г. Путин спечели президентските избори с 53 процента, а през 2004 г. - със 71 процента. На последните президентски избори през 2008 г. със 70 процента победи Дмитрий Медведев, когото той лансира, тъй като по конституция няма право на повече от два поредни мандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
2
 
! Отговори
ДО dimbul преди 12 години
dimbul, обяснявам, че си *** провокатор, но ме трият, което ме кара сериозно да се замисля. Езикът български го знаеш по-добре, отколкото искате да изглежда. Грешките издават аматьорство.
190
2
 
0
 
! Отговори
dimbul преди 12 години
А ми кой още?Повече няма никой. Комунистчета и социалдемократчета имат само по 10%, алигархче изопщо - 0%. Още казвам, че в Русия обичат КГБ, сега ФСБ. Тези мръсни пьяни простотии - руснаците, живеят в мизерия и чакат силни ръце, а още силния крак, който ще удари по тяхния туп *** за да започнат нещо да мислят със своя мизерийни пьян мозък.
189
1
 
8
 
! Отговори
Маша преди 12 години
Пак ще изберат Путин и тогава на демократичните *** дупе да им е яко!
188
1
 
12
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
Жан Виденов дойде с есно якенце и с него си отиде. Да питам - откъде се пръкна новият генералитет на РБ - Д.Гяуров, А.Атанасов, Б.Борисов? Какви академии завършиха, кой им даде званията? Самозванци! Виденов си отиде без да се орезили с кражби! Сравнете със Софиянски, дъщери и хотелите им, с Иван Костов и хотелите му, Ахмед Доган и хотелите му, Миро Севлиевски, Велчеви и ...да не изброявам! На Жан не мога да му простя едно - че не изкара жандармерията и не национализира силози, мелници и всичко!
187
0
 
4
 
! Отговори
до 215 преди 12 години
За кои комунисти говориш, те нали пак си ни управляват. При толкова сбъркан народ, Червената армия не им трябва. За руснаците не се грижи, Т-90 се продава отлично в чужбина, а те имат хиляди т-72, за какво да се харчат за оръжие, това е приоритет на САЩ.
186
0
 
0
 
! Отговори
jan преди 12 години
до 215Бъркаш, тези отдавна не са последователи на ком.идея. Те дори се страхуват да не се върне старата система, че ще им вземат милионите. Червена армия отдавна няма.Русие не е страна, в чиято икон. политика да са залегнали интереси по целия свят.
185
1
 
18
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Пожелавам успех на всеки един, който умее да бърка в г*за на империалистите с лозарска мотика. И този дребосък на снимката е техният бригадир!
184
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наште комунисти май се надяват пак Червената армия да им даде власт в ръцете.Понеже са некадърни да живеят в условията на пазарна икономика,мислят че Путин като дойде на власт ще си върнат старото положение.Само забравят едно-руската икономика идва влиза в челната десятка.И докато Русия се осмели да напада някоя голяма страна,ще минат сто години!С една Грузия замалко да се провалят,кво остава за НАТО???Само за сведение-армията спира да купува Т-90!!И щели да модернизират Т-72!*** великата Рус!
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tochno machkai machkai i posle pii edna vodka .
182
1
 
10
 
! Отговори
До 192 - анонимчо преди 12 години
ние няма да ви убиваме. Вие- *** сами ще си изпукате.
181
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
шаломчета добре се вгледайте в лицето на снимката ,защото това човекът ,който се явява бичът Божи ,който ще плющи по алчните и ненаситни г*зове богоборческото племе на юда ишкериота
180
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
шалом циониски седераски мекеренца ,остана ви само да квичите от болка ,,не разбрахте ли ,че хегемонията на чифутската *** сащ приключи ,драскайте си глупостите ,ако това ви помага да избягате от страшната за вас действителност ,че съвсем е близо времето в което хората по целия свят в справедливия си гняв ще ви потърсят сметка за престъпленията ви и ще ви линчуват по дърветата
179
4
 
3
 
! Отговори
a преди 12 години
Защо трябва да се харчат толкова пари за социологтчески центрове, които ще кажат това, което ще ти каже и последното спиртосано деграде в Москва, а именно, че Путин ще е президент.
178
3
 
12
 
! Отговори
Принцеса Самира преди 12 години
Другата налудничева, която прочетох било, че България правилно подкрепила войната срещу Ирак, заради двата милиарда долара....ами Ирак е искал да върне парите, дори е имало запитване как Б-я да си ги получи в долари или под формата на петрол, но Б-я се е придържала/ възможно да е била длъжна/ към ембаргото, което нейните съюзници са наложили...така че за двата милиарда не се сърдете на когото не трябва.
177
2
 
10
 
! Отговори
Принцеса Самира преди 12 години
Аз за два дни прочетох много неща тук и мисля, че със сигурност има хора, на които Аллах им е взел ума....зная, че не е редно да споря с тези хора, но само ще вметна и аз. Като е бил толкова нецивилизован арабския свят, тогава защо не сте протестирали против търговските отношения, които са имали..защото България печчелише много милиарди годишно от "недемократичния, ужасен ислямски" арабски свят. Дори сте се мъчили да дойдете на работа в "ужасния" Багдат..
176
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
205, тук големите борци срещу режима беха Желю, Кошлуков, Тренчев и Доган. Големия дисидент Доган се оказа заптие на службите, а Кошлуков и Тренчев го обявиха за свой идеологически бащица. За гномчето Желю не ми се говори. Това е българският дисидентски актив. Най-лютата им битка с властта беше закуската с Митеран във френското посолство. Ако не беха Нешка и Светлин с русенския комитет, скрити зад славата и партийните си книжки, ни Кристал щеше да има, ни "опозиция"! Толкоз за БГ-антикомунистите
175
3
 
8
 
! Отговори
и аз до 192 преди 12 години
И колко бехте ВИЕ, а колко бехме НИЕ през 1989 г., та да ни изтрепате, бре бабаитче? Нали знаеш - който нож вдига, от нож умира! Внимавай, защото палачинката винаги се обръща! Нито феновете на Хитлер през 1941 г. са очаквали, че ще се крият като мишоци през 1945, нито членовете на Политбюро през 1985 г. са очаквали, че през 1990 г. Тодор Живков и Милко Балев ще са в ареста. И сега на никой не му се верва, че може пак да се наложи да учиме руски, ама натам отиват работите, май... Полека с ракията
174
2
 
9
 
! Отговори
До 192 преди 12 години
192, не можехте. Ще ти кажа защо - защото сте страхливи крастави чакали. Не ставате за нищо, освен да скимтите. И дядо ти е бил такъв, и бащицата, онзи биологичният. Какво правиха по времето на Унгарската революция? На Пражката пролет, на "Солидарност"? На "Гянънмън"? Поне един Ян Плаха да имахте! Или един тибетски монах. Арабите били такива-онакива! Няма по-микроскопично червейче от нашенското фашизоидче!
173
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гномите дето си мислят, че млякото и ябълките се правят по заводите, да не дават акъл. Няма зима , няма лято, с мъка ще намериш български ябълки и вероятно ще предпочетеш да си купиш вносните, защото външния вид за раслите в саксия е определящ. Относно Путин, само *** са предполагали , че няма да го изберат.
172
1
 
5
 
! Отговори
Принцеса самира преди 12 години
От Израел-грешката е техническа, но смисъла се подразбира за..интелигентните хора..

Спонсорирани публикации