Холандският кабинет отказва да осъди антиимигрантския сайт

"Правителството не отговаря за инициативи на парламентарни партии"
Обновена: 2 мар 2012 14:58 | 2 мар 2012 10:00, Елка Василева
63
Холандският кабинет отказва да осъди антиимигрантския сайт
Герт Вилдерс, лидер на холандската Партия на свободата. Снимка: Reuters

Холандското правителство потвърди своята позиция за антиимигрантския сайт на крайнодясната Партия на свободата, предаде Франс прес, като се позова на министъра за имиграцията и по въпросите на бежанците Герд Лерс.

При посещение в Полша Лерс отказа да осъди сайта, като в същото време подчерта, че холандските власти не го подкрепят по никакъв начин.

"Моето правителство не е отговорно за инициативите на парламентарно представени партии. Живеем в парламентарна демокрация и всеки е свободен да изразява това, което иска", обобщи Лерс пред полски журналисти.

Той допълни, че не е в компетенциите на холандското правителство да прави забележки или да се извинява за сайта на Партията на свободата.

Крайнодясната формация подкрепя десноцентристкия кабинет в Холандия, който без нея няма мнозинство в долната камара на парламента.

Още по темата

Партията на свободата създаде миналия месец специален сайт, на който събира оплаквания на холандци за вреди, понесени заради работници имигранти от Централна и Източна Европа.

Тази инициатива предизвика гнева на Полша и още девет източноевропейски страни членки на ЕС, включително България, които определиха сайта като дискриминационен.

Полският премиер Доналд Туск коментира вчера в Брюксел, че засега сайтът не представлява проблем за поляците, живеещи в Холандия, но е проблем за репутацията на Холандия в Европа, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
3
 
! Отговори
А ние какво правим?! преди 12 години
Колкото и да ни е криво, колкото и да залитат тези холандци към крайно дясното, не можем да не признаем, че те бранят интересите си, бранят своята нация.А ние какво правим? В собствената си държава отглеждаме няколкостотин хиляди паразита, хрантутим ги чрез социални помощи, търпим съд и полиция, които в повечето случаи оставят ненаказани безобразията на тази паразитираща пасмина, търпим *** да изяждат част от онова, което създаваме с труда си, да ни ограбват, да съсипват собствеността ни!
48
2
 
0
 
! Отговори
Pas&Q преди 12 години
Kontrata e vsi4i protiv xolandija,da se poblikuvat danni za genocida v Surinam i ostanalite biv6i kolonii na xolandija,za narastva6tata pedofilija,xomoseksualizam,narkomanija , prestapnost i korupcija v xolandija nedovilstvoto ot fal6ivi i neka4estvenni stoki vnos ot xolandija.
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този защо ли ми прилича на Болен Лидеров *** ?
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам го този *** на снимката си писал титлата "доктор". Май не той е доктор, а е за доктор по хуманна медицина с профил "обгрижване на психично болни". Като го разгледах, стигнах до извода, че той е за спешна хоспитализация, облечен с риза с доста дълги ръкави, които се вързват на гърба.
45
2
 
4
 
! Отговори
555 преди 12 години
Бреейй, те тия холандци излизат по-гнусни от англичаните бре?!? .. Погледнете само муцуната на това мило доброжелателно същество! Да вземат да се вдигнат малко над морското равнище, после да ни се обясняват.
44
3
 
8
 
! Отговори
ЗАЩО ?????? преди 12 години
" Живеем в парламентарна демокрация и всеки е свободен да изразява това, което иска", обобщи Лерс пред полски журналисти. ЗАЩО в България няма сайт, на който всеки пострадал от РОМСКИТЕ набези и беззакония за сподели свободно за престъпленията на *** ?????????????
43
2
 
2
 
! Отговори
до №37 преди 12 години
Такива писма можеш да намериш само в сайтове завършващи на *.myblog(dot
42
2
 
8
 
! Отговори
555 преди 12 години
ПЛАНЪТ РАН-ЪТ - ПРОГРАМАТА ЗА РАЗОРЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Но иначе пращат разни емисари да ни учат на интеграция и да ни обясняват колко са добри ***....Но неса виновни те, виновни са голямата част от Българите с промити нихилистични мозъци, които Боготворят всичко чуждо и плюят по България...Ама нека...
40
4
 
4
 
! Отговори
вечният неудачник преди 12 години
Сега вече всичко ми се изясни. Не Станишев е виновника на вечния неудачник пожарникаря, а някой си Херт Вилдерс!
39
2
 
1
 
! Отговори
Апис преди 12 години
Т.Е. 44 дето разправя за субсидиите за земеделците.
38
2
 
1
 
! Отговори
Апис преди 12 години
41, я разкажи по-подробно и дай източници това не съм го чел и чул до сега. Не е много нормално тъй като ЕС предполага, че пазара на практика е един.
37
2
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 12 години
иначе за *** на снимката си прав!
36
2
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 12 години
Миграция - имиграция (Имиграция е доброволното преселване на хора от едно място на друго, най-често от една държава в друга. Под имигрант се разбира човек, който се заселва за постоянно или поне за дълъг период от време в друга страна и дори получава ново гражданство) - емиграция. Сега разбра ли, разликата? Вземи, та прочети малко!
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Холандия се бори за вето за увеличаване субсидиите за земедеделие (най-ниските в Европа), с мотива, че понеже стандарта у нас е нисъл е нормално холандския земеделец да получава до 10 пъти по-голяма субсидия...
34
2
 
11
 
! Отговори
коко преди 12 години
Предлагам да се създаде сайт, в който жителите на Южна Африка, Суринам и др. ще могат да споделят впечатления от бившите си владетели и техните добрини.
33
4
 
5
 
! Отговори
коко преди 12 години
37-ми много си ***. Научи правописа и тогава се пъни.
32
3
 
13
 
! Отговори
mi преди 12 години
а ако ние направим сайт само със снимки и клипове на западняци идващи в БГ на алкохолен туризъм - да си видят сънародниците на какво приличат по 24 часа в денонощието... Не твърдя че няма защо да има подобни настроения - какви ли не отидоха да безчинстват в Европа от началото на прехода, но нещата се промениха и тази реакция е закъсняла. Повечето хора живеещи сега извън БГ са нормални, работещи и явно това, че са по-добри като хора и работници е проблем. Това, което се случва в Холандия е гнусно
31
3
 
12
 
! Отговори
I HATE NL преди 12 години
Извадете отнякъде емайлите на тия кавали от въпросният сайт и да видят какво мислят хората за тях.И анонимните да се заемат с въпроса , пинг , флуд , дос атаки , хак - всички гадости да им се случат на ***.Още днес правя във фейсбук група - аз мразя холандия.
30
3
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 12 години
Стой си в твоето село и никога не излизай от България. За нас живеещите в чужбина не е особено приятно. Ще ти го обясня по-просто: за теб това е все едно някой от съседното село да ти каже, че вие във вашето село сте мързеливи и крадливи. Как ще се почувстваш?

Спонсорирани публикации