Холандският кабинет отказва да осъди антиимигрантския сайт

"Правителството не отговаря за инициативи на парламентарни партии"
Обновена: 2 мар 2012 14:58 | 2 мар 2012 10:00, Елка Василева
63
Холандският кабинет отказва да осъди антиимигрантския сайт
Герт Вилдерс, лидер на холандската Партия на свободата. Снимка: Reuters

Холандското правителство потвърди своята позиция за антиимигрантския сайт на крайнодясната Партия на свободата, предаде Франс прес, като се позова на министъра за имиграцията и по въпросите на бежанците Герд Лерс.

При посещение в Полша Лерс отказа да осъди сайта, като в същото време подчерта, че холандските власти не го подкрепят по никакъв начин.

"Моето правителство не е отговорно за инициативите на парламентарно представени партии. Живеем в парламентарна демокрация и всеки е свободен да изразява това, което иска", обобщи Лерс пред полски журналисти.

Той допълни, че не е в компетенциите на холандското правителство да прави забележки или да се извинява за сайта на Партията на свободата.

Крайнодясната формация подкрепя десноцентристкия кабинет в Холандия, който без нея няма мнозинство в долната камара на парламента.

Още по темата

Партията на свободата създаде миналия месец специален сайт, на който събира оплаквания на холандци за вреди, понесени заради работници имигранти от Централна и Източна Европа.

Тази инициатива предизвика гнева на Полша и още девет източноевропейски страни членки на ЕС, включително България, които определиха сайта като дискриминационен.

Полският премиер Доналд Туск коментира вчера в Брюксел, че засега сайтът не представлява проблем за поляците, живеещи в Холандия, но е проблем за репутацията на Холандия в Европа, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
11
 
! Отговори
Апис преди 12 години
Единствената причина да искам да влезем в Шенген е това, че *** ще започнат да се разкарват. Само искам да им пише в личните карти ***, а не българин. Това е.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това глупаво човече прави политика от ината си специално към България, защото всички работодатели навсякъде в Европа предпочитат да наемат бели българи, пред черни сенегалци, арабели и прочее ***. Освен това всеки, който е искал да излезе на запад отдавна е излязъл, но ... политиката е бизес и това е неговия бизнес в момента - да пречи на България.
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За никакви граници не става въпрос ... ами за това, че ако ни приемат в шенген ще имаме право да работим както всички западноевропейци, където и когато си поискаме.Аз не виждам голям проблем за това, че не сме в шенген, защото и сега българските работници са ценени и предпочитани и си работят навсякъде и без шенген.
26
2
 
7
 
! Отговори
georgi-arm.oficer преди 12 години
o4akvam s netyrpenie ,monenta vuv koito 6te progovorite na ARABSKI , ne6tasni mznici !!! 6to se otnasj do nas ,moze da se vla4im po korem ot glad i ni6teta ,no zagybim li i malkoto ostanalo dostoinstvo v nas togava njma nadezda! Ytre e 3-mart ,neka ne zabravjme 4e ne tazi 4ove6ta sbir6tina (xolandcite) ,a imenno na6ite predci ydurzaxa ne edin put isljma s desetiletij ,vreme bez koeto takiva kato GERD 6tjxa da si postilat kilim4eto 5 puti na den.Da si pomognem sami bulgari ,a tij ot zapada .....
25
3
 
3
 
! Отговори
Апис преди 12 години
Ахахаха източно европейците им виновни хахаха. Доооообре :) абе що ли всички емигранти не изчезнат в миг от Западна Европа да видим икономиките им как ще се справят с липсата на робски евтин труд.
24
2
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
ДСК е Унгарска бе :)
23
4
 
4
 
! Отговори
arsov преди 12 години
тези *** ,как ще го лапат от мароканците ,само слет 3 г.
22
3
 
16
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
ХОЛАНДСКИТЕ СТРАХЛИВЦИ ОСТАВИХА БЕЗЗАЩИТНА СРЕБРЕНИЦА ! СТРАХЛИВИ ***!***!
21
2
 
1
 
! Отговори
Mois преди 12 години
За какво да им се сърдим-след като ние самите не се смятаме за хора, защо очакваме другите да ни уважават?! И 6 е прав; обаче в уж най-либералните страни нещата вървят на зле с тези крайнодесни.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да си расист в Холандия , означава че можеш свободно мнението си , ако в България ако се направи същият сайт , само че да се отнася за *** и оплакване от чуждестранни работодатели , тогава това какво ще се класифицира според ЕС , като расизъм или като проява на свободно менние
19
2
 
9
 
! Отговори
holland преди 12 години
за пореден път великите европейци не правят разлика между хора от 3ти страни и хората от източна европа. и ние ще се учим от тях на демокрация . само расизъм и антирелигиозни течения на това са способни,на най-*** методи.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Холандците си обичат техните националисти, а ние, българите, мразим нашите и почти ще ги изгоним от парламента. Както са казвали едно време някой велики водачи "българският народ трябва да страда". Аз мисля, че те са били прави и ще са прави до тогава докато не се научим да отвръщаме на удара и то с по-голяма сила.
17
3
 
9
 
! Отговори
най голямата пародия преди 12 години
е това човече горе от снимката - половин суринамец женен за унгарка е баш националиста в ниската земя - хахахахахахахахахахахахахахахахаххахаа ойййййй колко са грозни холандците .......... грозни инжинери !!!
16
3
 
16
 
! Отговори
Сатаната преди 12 години
Да ви изсъхнат лалетата, да ви се скъсат дигите, да ви нападнат викингите, цунами да ви залее...
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Холандия ще е първия шериат в Европа.Да им е честито!
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Големите демократи" се оказаха просто големи расисти.Иначе нас поучават за спазване правата на човека и интегриране на малцинствата.
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОЙКОТ на холанската БАНКА ДСК,БОЙКОТ на холандските цветя-не купувайте за 8 март холандски цветя,бойкот на всички холандски стоки.Холандските мениджери в България съгласно законите ни трябва да говорят български-да се провери-какво чакат?Срещу холандци са прекипели и немци,австрийци заради отвратителното им самочуствие.Не ка си спомнят-за колко часа през войната Вермахта ги прегази?И колко холандки носят немски гени!
12
3
 
6
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
С неговите арабски емигранти ще му разкажем играта. Защото ние и една част от арабите говоря за ингелигентните от тях, сме принудени да се адаптираме и усвояване чужди езици и култури и сме много по-развити от такива като този, с многото претенции. Тоз нали се беше изказвал срещу корана, та даже и книга с разсъждения написал, много ми е смешен, като го гледам една ли познава и книгата, ама айде, само да настройва хората един срещу друг. Аз познавам араби, които са ширококултурни и възприемчиви.
11
5
 
5
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Нивото на психопатия в погледа е сравнимо с това на Сидеров.
10
2
 
21
 
! Отговори
Azz преди 12 години
въведете тежък визов режим за холаднски граждани. утроете мита и акцизи за стоки с холандски произход или такива идващи през холандия...

Спонсорирани публикации