Холандският кабинет отказва да осъди антиимигрантския сайт

"Правителството не отговаря за инициативи на парламентарни партии"
Обновена: 2 мар 2012 14:58 | 2 мар 2012 10:00, Елка Василева
63
Холандският кабинет отказва да осъди антиимигрантския сайт
Герт Вилдерс, лидер на холандската Партия на свободата. Снимка: Reuters

Холандското правителство потвърди своята позиция за антиимигрантския сайт на крайнодясната Партия на свободата, предаде Франс прес, като се позова на министъра за имиграцията и по въпросите на бежанците Герд Лерс.

При посещение в Полша Лерс отказа да осъди сайта, като в същото време подчерта, че холандските власти не го подкрепят по никакъв начин.

"Моето правителство не е отговорно за инициативите на парламентарно представени партии. Живеем в парламентарна демокрация и всеки е свободен да изразява това, което иска", обобщи Лерс пред полски журналисти.

Той допълни, че не е в компетенциите на холандското правителство да прави забележки или да се извинява за сайта на Партията на свободата.

Крайнодясната формация подкрепя десноцентристкия кабинет в Холандия, който без нея няма мнозинство в долната камара на парламента.

Още по темата

Партията на свободата създаде миналия месец специален сайт, на който събира оплаквания на холандци за вреди, понесени заради работници имигранти от Централна и Източна Европа.

Тази инициатива предизвика гнева на Полша и още девет източноевропейски страни членки на ЕС, включително България, които определиха сайта като дискриминационен.

Полският премиер Доналд Туск коментира вчера в Брюксел, че засега сайтът не представлява проблем за поляците, живеещи в Холандия, но е проблем за репутацията на Холандия в Европа, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами щом източноевропейците са толкова лоши тогава нека ги оставиме да си живеят с мюсюлманите, и след 10-15 години когато Холандия ще е ислямска република сами ще се молят за източноевропейци...
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Holandchite sa BILI mnogo umen narod , ama ot tarikatlak i alchnost ste se samozatriqt.Kolko li oste im trqbva da se osyznaqt che s prostituciq i legalna droga samo se zakopavat za pokoleniq napred.
7
2
 
21
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 12 години
Този само заради физиономията си заслужава 3 куршума плюс контролен изстрел в главата.
6
2
 
22
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
Тази противна надута мутра на снимка му е толкова противна, че дори нашите мутри са ми по-симпатични. Това същество, не знам как да го нареча...отрича всички нормални и интелигентни хора обобщавайки хората под общ знаменател, без разграничителна линия. Не знам за какъв се мисли този *** и кой му дава права, първо не му стига борбата срещу арабите емигранти, сега към нас. Ей, гад ***, ти не спря бе.
5
4
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
в холандия имигрантите плащат по-малко данъци от местните, правозащитниците както винаги зорлем ще накарат хората да мразят малцинствата.
4
5
 
11
 
! Отговори
май да преди 12 години
Тоя на снимката, дали е холандския Волен?
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАХА :)) взеха да се усещат на къде духа вятара европейците , и започнаха да никнат като гъби крайно дясни партии... работата отива на нова желязна стена :)) бегайте до де е време , че после кой избягал , избягал останалтие ще се бием за банани по опашки :))
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко удобно,нали.Не го били подкрепяли ама нищо не могли да направят?!Двуличници дрогирани!
1
5
 
11
 
! Отговори
Боб чорба преди 12 години
Плевенелиев да праща армията ! Или Бойко да иде сам да ги отупа ! Как смеят да ни се опъват ?

Спонсорирани публикации