Освиркаха Саркози при посещение във френски град

"Сарко, разкарай се", посрещна президента в Байон
Обновена: 2 мар 2012 14:58 | 2 мар 2012 08:11, Красимир Ангелов
34
Освиркаха Саркози при посещение във френски град
Снимка: Reuters

Френският президент Никола Саркози, който е кандидат за втори мандат на предстоящите избори, бе посрещнат враждебно в Байон, във френската страна на баските, предаде Франс прес.

При пристигането му в четвъртък следобед в центъра на югозападния град, Саркози бе освиркан от неколкостотин протестиращи. Те го посрещнаха с възгласи "Сарко президент на богатите" и "Сарко, разкарай се", надвиквайки по-малобройните му привърженици, които скандираха "Саркози президент!", посочва АФП.

Саркози с мъка си проправи път в тесните улички на историческия център до кафенето, където го очакваха за среща.
Над него се посипа дъжд от листовки на групировката Батера, която настоява за специален статут на страната на баските във Франция.

След като президентът успя да влезе в кафенето, на улицата пред него се събра голяма тълпа и се наложи полицията да се намеси, за да може той да излезе час по-късно.

В Байон имаше и активисти на Социалистическата партия, които размахваха програмата на техния кандидат Франсоа Оланд, но не участваха в протеста, посочва АФП.

В кафенето президентът осъди пред журналистите "насилието на малцинството и недопустимото му поведение" и изрази съжаление, че социалистически активисти се съюзяват с баски сепаратисти.

Френският президент, който след предизборното посещение в Байон трябваше да замине за Брюксел, нарече хулиганско поведението на протестиращите.

"Тук сме във Франция, на територията на Френската република, и президентът на Републиката ще посещава цялата територия. Ако това не се харесва на малцинство от хулигани, ще трябва да се примирят", добави Саркози, цитиран от АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Никола СаркозиБайон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
6
 
! Отговори
хихихи преди 12 години
Джуджето се скрило в някаква кръчма :))))))
29
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 12 години
До 32защо материала да е дезинформация и манипулация?Има вестници в които всеки може да види видиото и това което викат антихристите.Баските може да се чустват друг народ,но са на френска територия.Франция никога няма да си даде територията,тяка се брани правото на една държава.Все едно Испания да си даде Каталуния,това което искат,да се отделят от Испания,никога няма да стане.
28
1
 
4
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
НАПИСАНОТО в този материал е дезинформиращо и манипулативно.Посещението на Саркози в град Байон, най-големия град във френската част на Страната на Баските, предизвика голяма потестна демонстрация на френските баски националисти. Те го замерваха с развалени яйца, освиркваха го, скандираха обиди, а всеобщия възглас на протестиращите беше: "Николас кампора !" ("Николас вън !" -- на баски език).Баските са народ, който живее в Западните Пиринеи, и границата между Испания и Франция го разделя на две -- 3 провинции са в Испания, а 4 във Франция. Но докато във Испания баските имат автономен статут и са признати за отделна нация, то Франция не им признава абсолютно нищо -- тя провежда дискриминационна и асимилационна политика спрямо този народ."Батера" е организацията на френските баски, която се бори за независимост, макар че те още дори автономия нямат заради дискриминационната политика на Франция към националните малцинства населяващи държавата.
27
1
 
2
 
! Отговори
преди 12 години
Барба за поста ,сладко е да си президент.Но когато си нависоко трябва да мислиш и за народа.Нашите политици да си помислят малко и да спрат борбите,трябва комунистите да си ходят вече,че ни писнаха.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на французите този e унгарски *** EBPEИH
25
0
 
5
 
! Отговори
найси преди 12 години
Това са баските,ядат лути чушки и не се кипрат.Много са пернати.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а защо изпозваш турцизми тогава и въобще не съм сигурен в възможността ти да разсъждаваш
23
2
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
човека съм аз и нито съм (турско говорящ) нито съм обрязан като тебе по мойсеевия закон ,а съм си си е чист етнически българи ,кръстен православен християнин ,който може да мисли и да преценява нещата
22
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 24 ало турскоговерещия , явно не си в час с материала , да знаеш във Франия би си имал проблеми с говоренето си независимо дали е де Гол , Митеран или който и да е.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на французите този унгарски *** направи Франция за посмешище и я направи пълен васал на сащ и изрел, преди Франция водеше независима суверенна политика и беше уважавана и силна страна ,при Шар де Гол и Митеран и беше образец за социална държава и демокрация ,след ерата на дребния унгарски *** ,дано френския народ отново има ресурса да вдигне тази страна
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 5 година клоуна увеличи дълга на Франция с 500 милиарда евро,12% безработни,намали данъците на богатите с 5% като само на милиардера Бетанкурт и дадоха 5ек от 12 милиона евро за 2010.Скара се с целия свят и французите ги намразиха.Приятелите са му собственика на Боиг телефонен оператор-Мартин Боиг,Бетанкурт на Лореал,Лагерфелд на кина,преса,телевизия,стрителни фирми и почти всичките еврейски милионери,ето това е сарко
19
12
 
2
 
! Отговори
Вин преди 12 години
той ще е новия президента на Франция
18
0
 
4
 
! Отговори
do 18 преди 12 години
до 18: Явно нямаш, приятелю, никаква представа от политическата ситуация выв Франция, да не говорим за икономическата. Отправи молитвите си за неща, които са ти познати.
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поне ние българите трябва да сме признателни на Саркози защото благодарение на неговата дипломация приключи кризата с нашите сесстри , но понеже сте тъмни балкански субекти едва ли ви грее това.
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** това е един конфликтен региона и Франия и Испания си имат проблеми с баските , малка общност в Пиринеите , там проблемите са от векове, дай ви да плещите глупости.
15
14
 
7
 
! Отговори
така ли преди 12 години
А дай Боже на всяка държава такъв президент като Саркози! Във Франция помощ за безработен е 800-1200 евра! Е такива са го освиркали,разглезени мързеливци,дето не могат да ценят! Да идват тука,в царството на мутрата Кратуня, палячото Плевня и Цвъки Имотния,за да бачкат за по 200 евра на месец!...
14
4
 
14
 
! Отговори
dona преди 12 години
Днес усвиркан утре на гилотината такава е френската действителност просто историята се повтаря от преди 200 години децата на революцията после отидоха на гелотина, а за този самозабравилсе " ....... " още си мисли че Франция е най голямата колониална държава и в кой век живеем уж има свобода и демокрация да ама не.........На гилотината. Господ забавя но непрощава . А във франция останахи французи - там само *** и араби.Да му мисли и нашия батко него същото го чака , да вземе поука от франция
13
3
 
16
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Тъй като Рапонът от освиркване не разбира, трябва да се премине към обстрелване със запъртъци.Които много добре ще паснат на лъскавите костюми, с които взе да движи напоследък.
12
4
 
19
 
! Отговори
aSo преди 12 години
Ами те хората го обсипали с листовки - трябваше да бъдат *** яйца:) Тоя е много нагъл - нарича хора, които преотестират сеператисти, а ако бяха наистина такива, какво ли щеше да му се случу на лукавия...!?
11
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нещо подобно като наш бойко , за него целия народ са хулигани а *** са европейци

Спонсорирани публикации