Четирима застреляни пред еврейско училище във Франция*

Нападателят е избягал от мястото на стрелбата с мотоциклет
Обновена: 19 мар 2012 14:48 | 19 мар 2012 12:07, Елка Василева
147
Четирима застреляни пред еврейско училище във Франция*
Четирима души, от които три деца, бяха застреляни пред еврейско училище във френския град Тулуза. Снимка: архив, Булфото

Четирима души, от които три деца, са убити при стрелба тази сутрин пред еврейско училище в югозападния френски град Тулуза, съобщи прокурор Мишел Вале, цитиран от Асошиейтед прес. Преподавател по богословие и двамата му синове, на три и на шест години, и още едно дете, бяха застреляни от неизвестен нападател пред колежа "Озар Хатора", предаде АФП, като се позова на полицията.

Нападателят открил огън срещу родителите, събрали се пред училището преди занятията, след което избягал с мотоциклет.

Според очевидци нападението наподобява атаката миналата седмица в съседния град Монтобан, при което мотоциклетист уби трима войници - африканци по произход.

Вътрешният министър Клод Геан спомена за прилики между двата случая и незабавно разпореди да се засили наблюдението около еврейските училища в страната. Полицията констатира сходния почерк на престъпленията - военнослужещите бяха разстреляни от упор с оръжие от същия калибър - 11,43 милиметра. И в двата случая престъпниците са действали хладнокръвно и методично. Следователите и до момента не могат да установят мотивите за престъпленията.

Представители на еврейската общност във Франция - най-голямата в Европа с 500 000 до 700 000 членове според различни оценки, заявиха, че са ужасени и потресени от днешните убийства. Председателят на Представителния съвет на еврейските институции във Франция Ришар Праские съобщи, че заминава на местопроизшествието заедно с президента на Франция Никола Саркози. Очаква се там да пристигне и главният равин на страната Жил Бернем.

Още по темата

Израелските власти също реагираха бързо. "Ужасени сме от това нападение и вярваме, че френските власти ще хвърлят пълна светлина върху тази драма и ще изправят на съд виновниците за тези убийства", заяви Игал Палмор, говорител на външното
министерство.

"Следим събитията с вълнение", добави той. Израелските радиостанции и телевизиите прекъснаха за момент обичайните си програми, за да съобщят подробности за атаката, допълва АФП.

*Информацията е актуализирана към 12,38 часа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чух че във Франция след 20 години щели да се проведат избори за Емир на Ислямска република Франция.
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко и Цецо са виновни
78
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Във Франция вече е пълно с ***, араби, турци, китайци и евреи, белите европейци са малцинство - на някой просто му е писнало от тази *** и е взел нещата в свой ръце. Мултикултуризма е пълна глупост, води само до подобни ексцесии - не може в една територия да са събрани етноси с коренно различен начин на живот и да не се създаде комфликт.
77
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей 81, ти си хлебарката тук, като ти дават чуждия хляб да ръбаш, и все топъл ти го доставят евреите от Америка, ще се развиваш без проблем, ама като ти отнемат хапката от устата и те хвърлят на улицата, и те мачкат и убиват пак с помощтта на Американските евреи, да те видим тогава.
76
2
 
10
 
! Отговори
Неати семит а реалис преди 12 години
До 72. Пич видишли те и палестинците и арабите са от семитски произход, следователно най-големите антисемити се явяват еврейте, пародоксално, но факт
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
който сее вятър жъне буря
74
2
 
4
 
! Отговори
Християнин преди 12 години
68 и 72, ами четете бе четете! Всичко го пише ! Препоръчвам ви Никола Николов, Жан Бойе, Ян Ван Хелзинг... Като ги прочетете и други ще ви посоча ! Еврейски *** и изтривалки !!!
73
4
 
30
 
! Отговори
До 72 преди 12 години
Нищо лошо няма в това да си евреин...- Лошото е да си ционист.- Лошото е да създаваш престъпни сдружения на верска и етническа основа.- Лошото е да създаваш политически и икономически картели, които да дебелеят от власт и пари.- Лошото е да се възприемаш като богоизбран, а останалите да са гои.- Лошото е да издевателстваш над цели народи и да пищиш, че си жертва на антисемитизъм...Иначе нищо лошо няма в това да си евреин... За някои е много хубаво даже...
72
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре ,че са евреите ... палестинците са като *** (*** , скакалците) ...само се множат . А евреите направиха градини от пустинята.
71
3
 
9
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
Поне аз не мразя евреите. Но не мога да приема отношението на тяхната държава към съседите им, заплахите, насилието, милитаризма, ортодоксализма им. Сигурно и арабите имат своята вина, но насилието не се оправдава с насилие.
70
8
 
4
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
до 77 - ами твоята комунистическа идеология колко хора изби,колко майки остави да плачат за децата си,колко деца останаха сами без майки и бащи.Истината е че евреите и техните деяния бледнеят пред тези на комунистите затрили близо 50 милиона души.Заради този шибън комунизъм България вече близо 70 години тъне в мизеря.Когато се отървем от вас изчадя,България ще потръгне нагоре
69
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки ден,във всяка една точка на света умират деца от воини,болести и глад подклаждани от същите мръсни евреи!Те предадоха и разпънаха нашия Господ на кръста!Те докараха Европа до икономическа криза!Те изкараха Адолф Хитлер,които им се противопостави най-големия злодей в историята на човечеството,а Сталин,Ленин,Американо-юдеиските инвазий във Виетнам,Либия,Ирак,Афганистан за да владеят пътищата на наркотици,злато,оръжие!Те убиха и големия Кенеди защото се намеси във финансовите им интереси
68
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еврейските деца не са били виновни,ами каква вина имат палестинските деца !Долна евреиштина
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е отвратително жестоко! Но и много прилича на ционистките похвати за манипулиране на световното мнение! А срещу евреите никой няма нищо против! Срещу обикновените евреи!
66
2
 
15
 
! Отговори
do 72 преди 12 години
Мюсюлманите са религиозни фанатици,докато евреите трепят всичко наред в името на техния бог ПАРАТА.Затова и целия свят ги мрази
65
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ги подпукаха еврейчетата...малко им е ,много мюсюлмански деца изтрепаха,да видят дали боли
64
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАЖЕТЕ БЕ НЕЩО ЛОШО ЛИ ИМА В ТОВА ДА СИ ЕВРЕИН? АЙДЕ ЦЯЛАТА АНТИСЕМИТСКА ПАСМИНА КАЖЕТЕ, КАКВО Е ЛОШО ДА СИ ЕВРЕИН? МРАЗИТЕ ТЕЗИ ХОРА БЕЗ ПРИЧИНА И БЕЗ ДА ЗНАЕТЕ ЗАЩО ГО ПРАВИТЕ. ЕЙ ТАКА ЗА СПОРТА САМО. ***.
63
6
 
11
 
! Отговори
do Antikomunist преди 12 години
А за неправдите в Ирак,Афганистан,Виетнам,Газа кой ще отмъсти :(... или те не са важни
62
7
 
12
 
! Отговори
AHA преди 12 години
А колко палестински дечица изтрепаха тия ***!!!? Време е еврейчетата да усетят тръпката
61
5
 
7
 
! Отговори
до 63 преди 12 години
Хахахахахах ами понеже имаме полиция и държава чакаите,а вие си дръжте чифутския зет за министър на финансите те и тук ще ви заобичат.

Спонсорирани публикации