Четирима застреляни пред еврейско училище във Франция*

Нападателят е избягал от мястото на стрелбата с мотоциклет
Обновена: 19 мар 2012 14:48 | 19 мар 2012 12:07, Елка Василева
147
Четирима застреляни пред еврейско училище във Франция*
Четирима души, от които три деца, бяха застреляни пред еврейско училище във френския град Тулуза. Снимка: архив, Булфото

Четирима души, от които три деца, са убити при стрелба тази сутрин пред еврейско училище в югозападния френски град Тулуза, съобщи прокурор Мишел Вале, цитиран от Асошиейтед прес. Преподавател по богословие и двамата му синове, на три и на шест години, и още едно дете, бяха застреляни от неизвестен нападател пред колежа "Озар Хатора", предаде АФП, като се позова на полицията.

Нападателят открил огън срещу родителите, събрали се пред училището преди занятията, след което избягал с мотоциклет.

Според очевидци нападението наподобява атаката миналата седмица в съседния град Монтобан, при което мотоциклетист уби трима войници - африканци по произход.

Вътрешният министър Клод Геан спомена за прилики между двата случая и незабавно разпореди да се засили наблюдението около еврейските училища в страната. Полицията констатира сходния почерк на престъпленията - военнослужещите бяха разстреляни от упор с оръжие от същия калибър - 11,43 милиметра. И в двата случая престъпниците са действали хладнокръвно и методично. Следователите и до момента не могат да установят мотивите за престъпленията.

Представители на еврейската общност във Франция - най-голямата в Европа с 500 000 до 700 000 членове според различни оценки, заявиха, че са ужасени и потресени от днешните убийства. Председателят на Представителния съвет на еврейските институции във Франция Ришар Праские съобщи, че заминава на местопроизшествието заедно с президента на Франция Никола Саркози. Очаква се там да пристигне и главният равин на страната Жил Бернем.

Още по темата

Израелските власти също реагираха бързо. "Ужасени сме от това нападение и вярваме, че френските власти ще хвърлят пълна светлина върху тази драма и ще изправят на съд виновниците за тези убийства", заяви Игал Палмор, говорител на външното
министерство.

"Следим събитията с вълнение", добави той. Израелските радиостанции и телевизиите прекъснаха за момент обичайните си програми, за да съобщят подробности за атаката, допълва АФП.

*Информацията е актуализирана към 12,38 часа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
3
 
! Отговори
пак до Иван Тъпото преди 12 години
едно от многото неща които не знаеш е, че колкото по-обобщаваш толкова повече грешиш. И понеже имаш коефициент на интелигентност колкото бирени дрожди ще ти обясня - не можеш да вадиш изводи за цяла нация от няколко гнили ябълки - все едно аз да кажа че всички българи сме глупави само защото ТИ СИ ТАКЪВ! Схвана ли? Не? Помоли някой да ти обясни дългите думички!
39
9
 
1
 
! Отговори
Юда преди 12 години
37 - *** как смееш да говориш против господарите си.Внимавай защото ще пратя полицята да те пребие.Аз съм ти господар *** ясно ли ти е.Дишаш защото аз така съм наредил,но не ме предизвикваи.Камерите и мините ги подготвяме за такива като теб до 5 години ще си вътре робе
38
3
 
21
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
А кой убива палестинците на собствената им земя и в собствената им къща ? Кой, кой, кой убива невини жени, деца, старци в Палистина, в собственият им дом ? Отговора е един - ЕВРЕЙТЕ. Значи те могат да убиват, а другите не могат да се защитават и да отмъщават за роднините си така ли ?
37
20
 
3
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
Отмъщението ще бъде жестоко и беспощадно за всяка наше жертва ще заберем 10 със кървави сълзи ще плачете *** запомнете го това дните на този свят са ви преброени!!!
36
4
 
7
 
! Отговори
до Иван Иванов преди 12 години
нека си идва Страшния съд и на всекиму според делата! Но нямаш никакво право пале такова да плещиш такива глупости, има и грешници, има и невинни - ти ми кажи двете застреляни деца война ли са искали *** такъв! Сметка ще се търси и на политиците на Израел заради военните действия в областта, но ти и другите овчици забравяте че политиците на израел искат война а не невинните хора които като всеки друг човек тичат подир поредната паричка и се грижи за семейството си.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О Майн Фюрер както каза преди години 'Или ние тях или те нас',за тях ще важи стария еврейски закон 'Око за око,зъб за зъб'!
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 37 пълен комплексарски *** си ти , та това са деца , не ти пожелавам но някой ден ако закъсаш здравословно може да се наложи да решаваш дали да легнеш под скалпела на евреин и тогава пак ли такива ще ги ръсиш.
33
9
 
31
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
Еййййй еврейчета запомнете скоро идва страшния съд за цялата еврейска гмеч. Хората се осъзнаха и разбраха що за хора сте и колко е бил прав Хитлер за Вас. Хайде отворки давайте да водите война с Иран, ама не Ви стиска нали. Без Запада и САЩ не Ви стиска защото арабите ще Ви размажат за ден два и даже няма да Ви усетят. Искате пак да вкарате света във война. Еврейте са лоши хора, *** и гадове това им идва от вътре, от душиците...
32
5
 
8
 
! Отговори
123 преди 12 години
Последни новини от ТулузаСаркози няма да ходи до мястото.Говорил е междувременно с премиера Борисов, който го е посъветвал да отиде на мач и да чопли семки.Нещата щели да се уталожат от само себе си.
31
13
 
8
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Къде са *** на този форум, как може да се допускат такива постинги!Убити са деца, а диваците антисемити се вихрят
30
2
 
14
 
! Отговори
за 33 преди 12 години
А защо хората изобщо трябва да се избиват? Защото имаш примитивни разбирания очевидно.
29
4
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
11 - АЗ СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ *** НЕ СА ИЗНАСИЛИ ЛИ СИНАТИ,ДЪЩЕРЯТИ И ЖЕНАТИ.ИМА ВРЕМЕ ДА ГИ ПРЕЧУКАТ .ТОГАВА ЩЕ СЕ РАДВАМ.НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СА ЕВРЕИ,ХРИСТЯНИ И МЮСЮЛМАНИ.ИМА НЕПИСАНИ ПРАВИЛА ЧЕ ЖЕНИ И ДЕЦА НЕ СЕ ИЗБИВАТ
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук разни агресивни типови вече почнаха да обвиняват в антисемитизъм всеки. Не бива така. Трябва по-демократично и европейски да подхождате към тази трагедия, а не сляпо да обвинявате напосоки.
27
4
 
20
 
! Отговори
Антиционист преди 12 години
Откакто им писана история, евреите са били гонени от всички хора. Където и да са отишли, никъде не са приемани добре. ИМА ЗАЩО!
26
4
 
2
 
! Отговори
за 23 преди 12 години
Ами сигурно са еврейски религиозни училища, както има християнски и мюсулмански религиозни училища.
25
7
 
4
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
до 22 -Ти си най-големят ***.Ако искаш да имаш и ти банка помисли с тъпата си кратуна,а не да висиш по кафетата по цял ден
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Третият закон на Нютон гласи, че всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. Важното в този закон да се разбере, че се отнася за един и същи вид сила и само между два предмета.
23
2
 
4
 
! Отговори
за 18 преди 12 години
АГРЕСИЯТА ТИ СИ ЛИЧИ МНОГО ЯСНО. ОБИЖДАШ ХОРАТА БЕЗ ПРИЧИНА И ОТПРАВЯШ БЕЗПОЧВЕНИЕ ОБВИНЕНИЯ. ТОВА Е ПРИЗНАК НА АГРЕСИВНО ПОВЕДЕНИЕ. НО АЗ НЕ СЪМ ТИ ВИНОВЕН , ПРИЧИНАТА СИ Е В ТЕБ, ТАМ ТРЯБВА ДА Я ТЪРСИШ.
22
6
 
6
 
! Отговори
или преди 12 години
жалко е,че всеки ден такива хора с болна психика избиват невинни
21
1
 
24
 
! Отговори
Трабахо преди 12 години
Кви са тези "еврейски училища"? Не може да се делят от обществото на расова и религиозна основа? Крайно време е евреите да се интегрират и да започнат да се държат прилично, за да не стават такива неща.

Спонсорирани публикации