Четирима застреляни пред еврейско училище във Франция*

Нападателят е избягал от мястото на стрелбата с мотоциклет
Обновена: 19 мар 2012 14:48 | 19 мар 2012 12:07, Елка Василева
147
Четирима застреляни пред еврейско училище във Франция*
Четирима души, от които три деца, бяха застреляни пред еврейско училище във френския град Тулуза. Снимка: архив, Булфото

Четирима души, от които три деца, са убити при стрелба тази сутрин пред еврейско училище в югозападния френски град Тулуза, съобщи прокурор Мишел Вале, цитиран от Асошиейтед прес. Преподавател по богословие и двамата му синове, на три и на шест години, и още едно дете, бяха застреляни от неизвестен нападател пред колежа "Озар Хатора", предаде АФП, като се позова на полицията.

Нападателят открил огън срещу родителите, събрали се пред училището преди занятията, след което избягал с мотоциклет.

Според очевидци нападението наподобява атаката миналата седмица в съседния град Монтобан, при което мотоциклетист уби трима войници - африканци по произход.

Вътрешният министър Клод Геан спомена за прилики между двата случая и незабавно разпореди да се засили наблюдението около еврейските училища в страната. Полицията констатира сходния почерк на престъпленията - военнослужещите бяха разстреляни от упор с оръжие от същия калибър - 11,43 милиметра. И в двата случая престъпниците са действали хладнокръвно и методично. Следователите и до момента не могат да установят мотивите за престъпленията.

Представители на еврейската общност във Франция - най-голямата в Европа с 500 000 до 700 000 членове според различни оценки, заявиха, че са ужасени и потресени от днешните убийства. Председателят на Представителния съвет на еврейските институции във Франция Ришар Праские съобщи, че заминава на местопроизшествието заедно с президента на Франция Никола Саркози. Очаква се там да пристигне и главният равин на страната Жил Бернем.

Още по темата

Израелските власти също реагираха бързо. "Ужасени сме от това нападение и вярваме, че френските власти ще хвърлят пълна светлина върху тази драма и ще изправят на съд виновниците за тези убийства", заяви Игал Палмор, говорител на външното
министерство.

"Следим събитията с вълнение", добави той. Израелските радиостанции и телевизиите прекъснаха за момент обичайните си програми, за да съобщят подробности за атаката, допълва АФП.

*Информацията е актуализирана към 12,38 часа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
9
 
32
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
Каква е световната тенденция сега : Целия свят разбра кой е основния виновник за всички злини от войните до кризата - ЕВРЕЙТЕ. Това са най-, най-, най- мръсните и гадни хора на земята, а даже и във Вселената. Те държат и всички банки които поробиха света. Всички мразят еврейте, а някой вече водят и война с тях навсякъде по света и с всички възможни средства дори и като ги убиват. Това е инстинкт за самосъхранение ние нямаме друг избор.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бледа сянка на Брейвик, слаба ракия е тоя.
18
5
 
4
 
! Отговори
за 18 преди 12 години
Не знам какво прокламираш, обаче си доста агресивен и това те прави заплаха за обществото, защото можеш да провокираш конфликт и невинни хора да пострадат.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евреите във Франция са над 6 милиона, някъде по медиите пишат че са 700 000 хиляди....Само за информация. Сигурно мотористът е арабин...
16
4
 
6
 
! Отговори
от номер3 преди 12 години
Аз ли съм агресивен???? Ти нормален ли си бе, глупав хуманист. АЗ ли ходя да прокламирам омраза към евреите?? ТИ си опасния, *** с ***..
15
4
 
9
 
! Отговори
за 16 преди 12 години
Нацисти вече отдавна няма. Не оправдавай собствените си предразсъдъци с призрак от миналото.
14
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
слагайте ми минуси, ама нацистите, ще си останат бедни простаци дето ще избиват невинни дечица , простаци долни! После да не ревете , като дойде видовден!!! Много внимавайте в картинката, глупави хора.
13
5
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
Izpozvano e sustia pistolet s koito sa zastrelqni 3 frenski voenni.Napadatela e izpolzval sustia skuter.Az mislq za islqmski terorist.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво нещо е демокрацията!
11
0
 
0
 
! Отговори
за 8 преди 12 години
Само предполагам, откъде да знам какво е станало.
10
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние сме били расисти, обвиняват ни в какво ли не...Питам се, ако има Българско училище само за българи, какво би се случило ?! Как така има еврейски училища в които учат само еврейски деца и това е демократично, а другите ако си направят училище е расизъм и нетолерантност ?! Просто си расъждавам...
9
4
 
21
 
! Отговори
златко преди 12 години
защо охрана само на еврейските училища.на еврейската ционистка ***.това е дискриминация срещу френските деца.съжалявам,че моториста не е избил поне десет еврейски ***.нека някой да отговори на коментара.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номер 3 е крайно агресивен. Трябва да се вземат мерки против такива хора, защото и тук ще предизвикат конфликт и ще пострадат невинни хора.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало криминалистите , прекалили сте.Всеки с заключение ,ама наистина 2-3 вариянта са.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и като са ги убили да въри да тони убийците, кво ще направи двойно по голямо зло, още едни невинни дечица освен неговите да умрат, това е баси изродията..
5
0
 
18
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Да не е персиец ,че намерихте тъкмо оправданието за воина.Ама не ви ли станаха много и различни враговете ? Странно що ли се получава така ?
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може да е бил някой палестинец на който са му убили децата израелците. Там от години има сериозен конфликт.
3
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
долни комплексирани нацита..
2
2
 
18
 
! Отговори
за 3 преди 12 години
Какъв нацизъм те гони?
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама евреи ли са застреляни или някакви минувачи?

Спонсорирани публикации