Заподозреният за убиец Мера е мъртъв

Има ранени полицаи
Обновена: 26 мар 2012 11:51 | 22 мар 2012 13:13, Елка Василева
138
Заподозреният за убиец Мера е мъртъв
Снимка: Reuters

Заподозреният за убийството на 7 души Мохамед Мера е бил убит при щурмуването на дома му в Тулуза от специалните сили на френската полиция, съобщи Франс прес.

Спецчастите са решили да нахлуят в дома, след като от няколко часа Мера бил прекратил контактите. Вътре в сградата полицията е влязла в престрелка с Мера.

Ранени са трима полицаи, единият от които е в тежко състояние.

Според някои информации Мера се е отбранявал, след като се заключил в банята. Полицията използвала взривове за срутване на стените, така че по-бързо да открие Мера.

Очевидци са чули много изстрели от автоматично оръжие и експлозии.

Още по темата

Смъртта на Мера вече беше официално потвърдена от президента на Франция Никола Саркози и вътрешния министър Клод Геан.

Малко по-късно вътрешният министър Геан разказа пред репортери на мястото на събитието, че Мохамед Мера загинал, като скочил от  прозореца на апартамента си, оказвайки ожесточена съпротива на полицаите, които щурмуваха пететажната сграда след близо 30 часа обсада.

В момента, в който видеосонда, прекарана от командосите, проникнала в банята, където се намирал Мера, той излязъл от помещението, стреляйки с изключителна ярост едновременно с няколко оръжия. Накрая скочил от прозореца с оръжие в ръка, продължавайки да стреля. Намерили го мъртъв на земята. Двама, а не трима, както бе съобщено първоначално, полицейски командоси са ранени при операцията.

През нощта срещу 21 март Мохамед Мера се обадил в редакцията на телевизия France 24 и съобщил, че поема отговорност за убийството на седем души, от които три деца, в Тулуза.

Мера разказал с подробности как е извършил трите терористични акта, всеки от които бил заснел с камера. Казал, че е член на Ал Кайда и обяснил действията си с политически мотиви.

Убийството на децата и мъжа в еврейското училище в Тулуза Мера определил като отговор на убийствата на палестински деца от ръцете на израелски войници, а нападенията срещу френски войници като отмъщение за изпращането на френски контингент в Афганистан. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: ТулузаМохамед Мера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
0
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
До комплексара дето се хвали каква кола имал- какво ме интересува колко цилиндъра ти е колата бе комплексар *** така комплексарщина има само на Балканите и в страните от СССР баси *** дето се навъдиха с пари тук! И се чудим защо янма наука и интелигентните хора едно 50-60% бягат на запад. Еми то с такива "гъзари" дето имат акъл само да ядат и се*ат не всеки може да ви търпи!
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
opazil me Gostpod ot takiva prosti sashtestva koito se pravqt na mnogo kompetentni,nai ve4e takiva koito se naemat da komentirat kakvo mogat da si pozvolqt francuzite i kakvo ne!!!Abe hora kato ne ste francuzi i kato ne ste jivqli vav franciq ne se pravete na mnogo znaeshti!Francuzite mogat da si pozvolqt mnogo neshta,koito nie balgarite mojem samo da sanuvame!Na na prazno vazrastnite hora vav fr karat nai-skapite koli,taka 4e ne se onajdaite kato ne razbirate,zavistnici!!!
125
0
 
1
 
! Отговори
do 111 преди 12 години
Ti otkade znaesh,4e frazcuzite trudno mogat da si pozdovlqt BMW 3-ka?dane bi da jiveesh vav fr ili rabotish???
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Чист"мосадски сценарий.
123
1
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
...НА ФРАНЦЕТАТА ИМ ДАИ ДА ПЛИУСКАТ ПО 4 ЧАСА НА ОБЕД...И ПОСЛЕ ТОВА ПЛИУСКАНЕ ГО ОПИСВАТ У КЛАСИЧЕСКИ РОМАНИ...ТЕ НЕ МОАТ Д0А ТЕПАТ БРЪЗО...!
122
1
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
....БЕ БАНЯТА ДА НЕЕ БУНКЕР БЕ...поред някои информации Мерах се е отбранявал, след като се заключил в банята. Полицията използвала взривове за срутване на стените, така че по-бързо да открие Мерах....ЛЕЛЕ ЖУРНАЛИЗТИЯТА...!
121
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По времето, когато би трябвало да е в Афганистан на обучение при Ал Кайда, убитият Мерах е бил задържан за дребно престъпление (карал мотор без книжка) във ФРАНЦИЯ. Лъжливият сценарий започва да се пропуква! Единственото, от което се интересувало убитото момче били коли и момичета. Никога не е бил в Пакистан или Афганистан. Свидетелите описват едър синеок мъж с белег на бузата. Какво мерзко джудже е Саркози!!!!
120
0
 
11
 
! Отговори
e и кво преди 12 години
направи за смях френските маНИКЮРИСТКИ С 300 ТЕЖКОВЪОРАЖЕНИ не да боже още 5 като него да бяха изскочили и френската армия нямаше да стигне за да ги озаптят пълна трагедия
119
1
 
2
 
! Отговори
до 128 преди 12 години
А ти доклатен ли си бе брато?
118
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей *** смотани, заминавайте в някой автофорум да си чешете езиците. Пубери ***!
117
1
 
1
 
! Отговори
Евалла Жорка преди 12 години
Браво Жоре РАЗКРИ МЕ:))Да ти кажа честно най-съкровената ми мечта е била да седна за волана на "премиум" тройката на БеМеВе купе :)))Хахахаха...еййй развесели ме. Браво!
116
0
 
0
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Знам бе ти си милионер, това по форумите често се среща, много форумни милионери знам, карай си със здраве в съня си, не ми пречиш :) Айде лек и безавариен път....
115
0
 
1
 
! Отговори
пак до Жоро преди 12 години
Жорка...Жокерче момък.Виж познал си сумата - 5 000лв!Верно - каското му е горе долу толкова.Давай - ти си на ход Жоренце :)))
114
0
 
0
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Остава ли ти време да я караш от писане и обяснения по форуми на това каква кола караш..... Хъхъхъхъхъ
113
0
 
0
 
! Отговори
до жоро преди 12 години
..студено, студено пич...мноого студено :))Продължавай да гадаеш :(Времето е твое!
112
2
 
0
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
V8 хаха еми ако по това измерваш колко струва една кола браво, има V8 за по 5000 лева. Карай си кошницата и и се радвай, лошо няма.
111
0
 
0
 
! Отговори
до жоро преди 12 години
V8 пич...ще ти оставя мегдан да гадаеш какъв?;)
110
1
 
1
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
До 119, защо бе БМВ си е премум марка по цялия свят от Германия през САЩ до Китай. Над нея са Порше, Ферари и някой екзотични марки за супер богати. В Германия, САЩ и Запада като цяло БМВ си е БМВ. Ти какво караш прайвът джет може би или Бугати Вейрон !? *** !
109
0
 
3
 
! Отговори
до 115-ти умник преди 12 години
Всичко ми е ясно, само не разбрах откога тройката се превърна в "супер" автомобил?Та това е много нисък клас бе момък.Явно караш астра или голф, че се впечатляваш от подобни щайги.Няма лошо, ще пораснеш, ще поумнееш, а може и да се повозиш на нещо по-по-най ;)Споко пич...времето е твое :)))
108
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
abe vie mai ste mnogo zle tragnali modela na kolata da gledat.

Спонсорирани публикации