Сириъс са нещата. Вервайте ми! Ваш Сакскобургготски

Все пак Царя вижда и известни оптимистични перспективи
Обновена: 29 мар 2012 15:00 | 29 мар 2012 14:15,
178
Сириъс са нещата. Вервайте ми! Ваш Сакскобургготски
Царя търси доброто на страната. Снимка: архив Булфото

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски определи ситуацията у нас като сериозна, но с известни оптимистични перспективи.

Думите му чу председателят на Европарламента Мартин Шулц, след като от два дни Царя е в Брюксел, за да се срещне с ръководителите на основните политически групи в ЕП.

На въпрос на журналисти да уточни какво има предвид под "сериозна ситуация в България", Сакскобургготски каза:

"Има различни мнения, има голями и важни решения, които предстоят, и вече изборите, които наближават, въпросът е сериозен, може би, така, думата малко по-тежка, защото на английски сириъс (сериозен - бел.ред.), нали, но ще трябва да се гледа на нещата по един аналитичен и внимателен начин", обясни Сакскобургготски, цитиран от БНР.

Още по темата

Той допълни, че управляващите в България правят в момента каквото могат.

"Не може да се очаква всичко", каза Сакскобургготски и отбеляза, че по времето, когато е бил премиер, се е налагало "като гръмоотвод да обира критиките, но това са нормални работи".

Бившият премиер обаче бе сдържан в оценката си за решението на правителството на Бойко Борисов, подкрепено днес и от НС, за спиране на проекта за АЕЦ "Белене".

"Считах, че проектът за АЕЦ "Белене" е положителен за страната, но има много по-големи експерти от мен", отговори Сакскобургготски на въпроса защо неговото правителство е размразило проекта за втора атомна централа в България.

Бившият министър-председател посочи, че с това решение е гледал в перспектива за страната за 2025 или 2030 година и му се струвало, че още един ядрен реактор ще се отрази положително на България.

Той обаче уточни, че това е въпрос на експерти и на хората, които наистина са запознати с енергетиката.

За срещите си в Брюксел Симеон Сакскобургготски обясни, че е там, за да търси "доброто на страната", а не политическа подкрепа в срещите си за партия или пък за отделен политик.

"Не съм партиен човек", отсече той.

Експремиерът коментира, че всяко управление прави пропуски и е невъзможно страната ни да се възползва максимално от ползите от членството си в ЕС.

"Максимално добре е идеално, то това едва ли е реално", уточни Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
4
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Хубав цар, а? Почти като премира.
151
1
 
2
 
! Отговори
Kronos преди 11 години
Има едно интересно филмче във замунда където вадят на светло фамилията Сакс ко бурги ( МАСОНИ - САТАНИСТИ) , филма се казва Illuminati ;)
150
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 11 години
Beloto i mpokaza i tumnata strana
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя *** може да бъде величество само за ***
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съгласен съм, Симо. Т.н. "цар" на практика показа какво значи честност. Така например - започна с декларации, че не идва за пари и земи, а съвсем честно се отметна, нагласи си закончетата и обра държавата. Ама съвсем честно де. Тъпия БГ-народ как пък така не разбра с каква чест е удостоен, ами взе да го плюе. Пещерни хора. Те не знаят ли, че цар и царедворци не работят, а само папкат и се веселят и трупат за времената, когато никой няма да ги иска.
147
4
 
1
 
! Отговори
Симо преди 11 години
Царят,както и Жорж Ганчев искаха да преустроят начина на мислене на хората. Всички да станат,поне с една степен по-честни,учтиви,доблестни и толерантни. Но понеже тези понятия са чужди на повече от половината Българи,плюенето и заканите спрямо тях беше неизбежноДаживее пещерата.
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може ли на т.н. цар на синчагите невестите да ме цункат по таковата за лека нощ?Не вервам синчагите му да са против - изглеждат ми много наклонни...Като целата "царска"фамилия.... в международно значение...
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** може ли такова пренебрежение към тоя ***! Не сте прави! Никакво внимание. Та той иска да Ви е цар!!!!На мене ще ми е охладител на дедовия де....Ама требва да се бръкна за ветрило.... :))))))))))))))))
144
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя е толкова величество, колкото е величество на прдедо ми дедовия сега....
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво величество БЕ!
142
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво, Ваше Величество!
141
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже! А какъв беше интелекта не тези, които го докараха тук!?!?!?!?Знаете ли, че почти 100% от неговата партия са наследници на бивши коминисти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Мисля, че в нас е проблема... Прекалено много вярвяаме в околните!Време е да се освестим!
140
0
 
6
 
! Отговори
doc. N. K. преди 11 години
Сакскобургготски е един най-обикновен комарджия, лъжец, крадец, жалък негодник със средно образование и силно ограничен интелект! Той донесе само злини на България, единствените му приятели са комунистите и турците от ДС! Вие журналистите, защо още го показвате това плашило по медиите?!!! Хората не трябва вече да гледат този плешив и гърбав ***!
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Извинявам се за главните букви на 158. Не видях, че пиша сглавни букви. :(((
138
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тОЯ ВЕРНО ЛИ Е РОДНИНА С АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА И С РАЗНИ ТАМ ДРУГИ КРАЛСКИ РОДОВЕ, ДА ИМ ТАКОВАМ ОНАКОВАТО...?
137
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже, каква гадна мутра!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм съгласен да ме изкарвят ***. Достатъчно дълго си мълчах възпитано, защото си въобразявах, че държавата я управляват умни люде.Оказа се, че България се управлява от някакви ***, които не носят отговорност за действията си.Искам държавата ни да я управляват експерти-професионалисти, които да отговарят за решенията си. В такъв случай никой няма да иска да управлява, освен идеалистите.
135
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кои са истинските управляващи?
134
1
 
2
 
! Отговори
КНК преди 11 години
ПИЧ,ТОЙ НЕ Е ВИНОВЕН !!!ЗА ОБЕЩАНИТЕ 800 ДНИ ОТСВИРИХМЕ ИСТИНСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ В БЪЛГАРИЯ.СЛЕД НЕГО СЕ РЕДИ ВСЯКАКВА *** И ТИ ОБЯСНЯВАТ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ДОВОЛЕН ОТ ТОВА,А ТИ ЗАТЪВАШ !! КАКТО ВСИЧКИ НИЕ ! ЗНАЙ : всеки ,който ти обяснява,че трабва да свалим Костов и да го "накажем",иска да спре нормалното управление на страната и да се появят такива като Симчо "нищоказващи" и неговите принцове или водещите им офицери,които да ни "оправят" за 800 дни или 800 години,ако им позволим.МИСЛЕНЕ ТРЯБВА.
133
0
 
5
 
! Отговори
КНК преди 11 години
Какво разбрахте от казаното "му"???Така както нищо не разбрахте 8 години от казаното "му"!!! Икакто няма да разберете и следващите 80 години от казаното "му"!!!Така няма да разберете и от казанато "им" от предишните 60 години и следващите 160 години!!!ЗАЩОТО ТОВА СА ПРИКАЗКИТЕ НА ВСИЧКИ,КОИТО НЕ СА ДАЛИ И 1 /ЕДИН/ ЛЕВ ПРИНОС ЗА ДЪРЖАВАТА,НО ИСКАТ ДА РАЗПРЕДЕЛЯТ ПАРИТЕ ИЗКАРАНИ ОТ НАС!!!ДОКАТО ГИ ДОПУСКАМЕ,ТЕ ЩЕ НИ ГОВОРЯТ ПО ТОЗИ НАЧИН,ЩЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ НАШИТЕ ПАРИ ЗА СЕБЕ СИ,А НИЕ ЩЕ СМЕ ПО-БЕДНИ.

Спонсорирани публикации