Angry Birds герои на 52-серийна анимация

Ядосаните птици ще се появят и в игрален филм
2 апр 2012 19:17, Бойчо Попов
1
Angry Birds герои на 52-серийна анимация
Rovio търси различни източници на приходи. Снимка: Ройтерс

Анимационен сериал от 52 серии, който се очаква тръгне през есента, подготвя екипът на Rovio, създател на култовата игра Angry Birds.

Това посочи по време на конференцията MIPTV в Кан Ник Дора, ръководител отдел „Анимации“ на финландската компания, цитиран от Ройтерс.

За осъществяване на целта Rovio търси поддръжници и сделката със Samsung е едно такова партньорство, с което Smart телевизорите на южнокорейците ще предлагат на потребителите приложение за гледане на видеата.

Според анализатори на пазара решението вероятно до голяма степен е обвързано със сделката, която компанията сключи със Samsung през януари 2012 г. С нея финландската компания се задължи да включи в портфолиото си и приложение, специално разработено за „интернет телевизорите“ на Samsung.

Сериите ще могат да се гледат и на смартфони и таблети благодарение на специално приложение.

Преди десет дни Rovio пусна на пазара Angry Birds Space - най-новата версия на играта. За по-малко от седмица играта реализира над 20 млн. сваляния. Всички игри на Angry Birds – стандартната версия, Angry Birds Rio, Angry Birds Seasons и Angry Birds Space са свалени общо над 700 млн. пъти, продадени са над 25 млн. плюшени играчки от серията в световен мащаб, както и над 20 млн. други брандирани артикули.

По време на конференцията Дора отрече слуховете, че най-новите нива ще бъдат платени за потребителите и заяви, че те не само ще останат безплатни, но и ще бъдат достъпни в най-скоро време. Освен това стана ясно, че Rovio работи по нови концепции на игри, които няма да имат нищо общо с Angry Birds и вероятно ще бъдат изкарани на пазара също по-късно тази година.

Междувременно компанията разработчик потвърди, че и пълнометражният филм Angry Birds остава в плановете й и се работи по него. Той обаче няма да се появи преди 2013 и дори 2014 г.

Още любопитни бизнес новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Angry BirdsRovio
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
dreamer преди 12 години
tuk ima vsi4ko otnosno igrite - be-imba.eu

Спонсорирани публикации