Наши ромчета отново просят по улиците на Хелзинки

Някои са на училищна възраст, други още по-малки, съобщава местна телевизия
Обновена: 4 апр 2012 15:33 | 4 апр 2012 15:16, Елка Василева
74
Наши ромчета отново просят по улиците на Хелзинки
Десетки ромски деца от България и Румъния отново просят тази пролет по улиците на Хелзинки. Снимка: архив, Reuters

Десетки ромски деца от България и Румъния отново просят тази пролет по улиците на Хелзинки. Някои са на училищна възраст, а други - още по-малки, съобщи финландската телевизия YLE на електронната си страница.

Ромските деца бяха изчезнали от улиците на Хелзинки през последните няколко години вследствие на предприетите от властите мерки. Действията им имаха за цел да покажат, че Финландия не толерира децата просяци. Мерките обаче изглежда са забравени, посочва медията.

Още по темата

Децата посещават често ромски дневен център, ръководен от хелзински институт. Организацията посочва, че ромите от Източна Европа сега водят със себе си целите си семейства да просят във Финландия. Възрастта на децата варира от неколкомесечни бебета до по-големи деца, които би трябвало да ходят на училище. Ромите наемат скромни апартаменти тип студио, в които могат да живеят десетки семейства.

Финландия и Румъния подписаха вчера споразумение за справяне с проблема с просяците в Хелзинки. Споразумението предвижда румънски пратеник да посети Финландия, за да съдейства за решаването на проблема.

Преди дни в парламента на Финландия избухна скандал между министъра по европейските въпроси Александер Стуб и парламентариста Юси Хала-ахо заради потока от румънски и български роми, които просят по улиците във финландските градове.

Депутатът Юси Хала-ахо от партия "Финландците" поиска от правителството да вземе мерки за борба с това явление. "Тази дейност включва трафик на хора и организирана престъпност", подчерта той. Стуб изрази възмущение от твърденията на парламентариста, като изрази надежда, че дебатите по тази тема няма да се водят с използвания от Хала-ахо тон. "Близо сме до опита да поставим етикет на един цял народ", посочи Стуб.

Финландският министър на вътрешните работи Пейви Ресенен обеща, че властите ще анализират проблема, за да определят дали просенето в организирана форма трябва бъде смятано за престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Халал да са им!
25
0
 
29
 
! Отговори
Горо Дордата(гащата) преди 12 години
Когато видя подобно малоумно заглавие за "малки ромчета" винаги се сещам за старата питанка Кога *** си изхвърля ***? - след 9-тия месец!!!!
24
0
 
30
 
! Отговори
Мислещ преди 12 години
Не са наши, те са на толерантните страни, които могат да се грижат за тях!Както и на майка Индия. Така че, вие от по зрелия и развит свят - вземете ни ги всички, да не остане и един *** тук, понеже вие сте мноого по развити! Хуманни и толерантни!
23
4
 
19
 
! Отговори
Сорос преди 12 години
НАТО трябва да вземе мерки срещу Финландските ФАШИСТИ...
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не им продавайте ! Не ги допускайте до себе си ! Те сами ще се изядат !
21
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не за първи път пиша следното : Спрете да им продавате,спрете да ги лекувате,не ги допускайте до магазините си до лекарските си кабинети ! Не им давайте НИЩО ! Нито старите дрешки останали от децата ви защото ТЕ ги вземат и ви КЪЛНАТ ! Нито дребни стотинки на нещастно изглеждащите млади *** с няколкодневни бебета в подлезите ! Защото в същност храните и обличате техните робовладелци - също *** ! О,не ! Това не е расизъм ! Защото те не са РАСА ! Те са извън всички норми !
20
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аууу, горките финландци! Сега набързо ще се научат да си пазят чантите. Обаче имат уникалната възможност да научат що е то *** и че това животно очовечаване няма!
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако ги интедрират да казват за още ,тука имаме много
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде сега да вземат да си ги интегрират и да ми раздадат апартаменти и пари. И никакво връщане - там, да се интегрират!
17
0
 
21
 
! Отговори
т0 преди 12 години
Стига с това ром и ромчета-*** и *** са в оригинал.Нека да ги види х-у-у-у-баво Запада,та да не ни укоряват като започнем да се разправяме с тези ***.Нека си припомним как Западна Европа се е справила през 17-18 век с ***.
16
0
 
35
 
! Отговори
хаххаха преди 12 години
Айде, интегрирайте ги! Да видим как ще стане, да вземе опит... Хахаха, нека цяла ЕВропа се опита да интегрира тая ***... да видим докъде ще стигне...
15
2
 
16
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Ейй,пак се уредиха ***. Те ще просят там ,а ние трябва да си просим тук в България. Отново живота е несправедлив. (((
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
още ще им пратим
13
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано им дадат апартаменти и помощи по три четири хиляди евро и това да се разчуе из гетата в България!!!
12
0
 
31
 
! Отговори
Баро Гаджо преди 12 години
До един да заминават. Всичкото ***! да облагороди малко тая бела и студена нация!
11
0
 
29
 
! Отговори
ГЗ преди 12 години
*** ***, как нищо друго не става от вас?Само крадци и просяци.
10
0
 
29
 
! Отговори
Ценител преди 12 години
Субсидирам Финландия с бутилка от едноименната водка, която ще закупя още днес от магазина!
9
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хелзинки май ще да е мастото на Хелзинкския комитет - а сега си ги интегрирайте и не се оплаквайте
8
0
 
18
 
! Отговори
shady преди 12 години
То се е видяло, че с тия необразовани и тотално ненужни никому *** *** на глава не може да се излезе, та затова трябва да се приложат на практика думите на палячото Саркози, който каза, че само Хитлер може да ги интегрира. Трябва да се депортират всички *** от Европейските страни в Индия или ако те не щат да ходят там или индийците не ги щат да ги избият и готово. Така проблемът ще бъде ефективно решен, ама нали се пишем големи демократи, хуманисти и т.н. глупости .....
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Веднага да ги интегрират!!!Ако не искат Европейската комисия да наложи санкции на Финландия!!!

Спонсорирани публикации