Булгартабак възражда "Стюардеса", "ВТ", "Родопи"

Компанията ще си възвръща позициите в Русия
Обновена: 5 апр 2012 14:51 | 5 апр 2012 12:01, Елка Василева
35
Булгартабак възражда "Стюардеса", "ВТ", "Родопи"
Новият собственик на Булгартабак възнамерява да възстанови изгубените позиции на руския пазар. Снимка: архив, Reuters

Булгартабак, чийто собственик е една от структурите на руската Внешторгбанк /ВТБ/, изгуби през последните години в Русия правната защита на търговските марки „Родопи“, „Стюардеса“ и „ВТ“, пише "РБК daily".

Сега новият собственик на Булгартабак възнамерява да възстанови изгубените позиции на руския пазар. В тази връзка компанията е решила да си върне правната защита на своите брендове и е внесла искане за това в руското патентно ведомство.

„Булгартабак“ е подала заявка за пререгистрация на търговските марки "Опал", "Ту-134", "Стюардеса", "ВТ" и "Родопи", уточнява "РБК daily".

В края на 2011 г. и началото на 2012 г. руското патентно ведомство прекрати правната защита на търговските марки „Стюардеса“, „ВТ“ и „Родопи“ след внесено искане на руска компания „СаШиКо“ от Омск, която се занимава с реализация на тютюневи изделия, без обаче да има собствено производство.

„СаШиКо“ внесе и искане марките „Родопи“ и „ВТ“ да бъдат регистрирани на нейно име, но до момента не е получила правата върху тях.

През август 2011 година австрийската компания BT Invest GmbH, която е 100% дъщерна на компанията ВТБ Капитал, спечели търга за приватизация на Булгартабак. BT Invest GmbH купи около 80% от акциите на производителя на цигари за 100 милиона евро.

Руското издание цитира ръководителя на „ВТБ Капитал плс“ Атанас Бостанджиев, който заявява намерения „за възстановяване на позициите на Булгартабак като водещ регионален играч на пазара на цигари“.

„Търговските марки на Булгартабак“ имат отлична репутация на пазара и руският потребител ги познава много добре“, казва той.

Изданието припомня, че през 80-те години на 20 век Съветският съюз беше най-големият пазар на Булгартабак.

Обемът на доставки на Булгартабак в онези години е достигал 60-70 милиарда цигари, което е било три пъти повече от пазара в самата България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
linga преди 11 години
yoooo
29
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 12 години
Не да я продадат, а да я харижат!И който иска да оправи държавата ТРЯБВА всички "харизани" фирми да бъдат НАЦИОНАЛИЗИРАНИ!
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малката "Стюардеса" беше 33 ст.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много Жалко че не може да се възроди и социализма
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАГЛОСТ! Турция мачка Левски с гигантска джамияТурция отвърна на мащабния проект за 120 метрова статуя на Васил Левски с 6 милиона евро за джамия в България Турция отговори мълниеносно, противно на ориенталските нрави, на широко рекламирания проект на инициативен комитет за издигането на огромна статуя на Васил Левски. Фигурата на националната светиня е замислено да бъде край Свиленград, не далеч от границата ни с южната съседка. Правителството на Турция гласувало да дари на диаспорат
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do 28: Prav si zabravih eto ti edno Belene postroeno :)
24
1
 
0
 
! Отговори
Emo преди 12 години
До 27. Малко са ти грешни сметките братле :))) Борото е под лев преди данъци и акцизи ........ значи Слънце ще са наполовина ;) тъй че тези 12.5 млрд ги раздели на 7-8 и ще получиш по реална сума ....... която никак не е малка пак :))))
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bravo 70 miliqarda kusa = na 3.50 miliarda kutii sredno po 3.50lv. tova pravi 12 250 000 000 lv. e tova se kazva oborot.
22
1
 
3
 
! Отговори
Гого Идиото преди 12 години
Ааааа, има потенциал в идеята. Следват цигари "Слънце" и "Ту-144". Е, последните може да ги модернизираме малко и да ги кръстим "Конкорд" или "Black Bird" в чест на Уорлик. Той много ще се зарадва и може да почерпи по едно Малборо.
21
8
 
2
 
! Отговори
tuzarya преди 12 години
усещате ли как малко по малко нещата се връщат към комунизма!!! вчера - агентите на Държавна сигурност, сега - цигари с марките "стюардеса", "БТ", а утре "оранжада" и т.н. Хора да се съвземем докато още не са ни зомбирали изцяло!!!
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От печалбата си да вземат да внесат малко Москвич/с 4 фара/ и Запорожци.У нас ще се харчат със саъщия успех като колите им.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде сега гонете дивото, ***.
18
2
 
6
 
! Отговори
men преди 12 години
продадоха БТ в петък вечерта по никое време и в понеделник ни хвърлиха онази помашка *** плевнята. коментарите са излишни.
17
1
 
2
 
! Отговори
21143 преди 12 години
Ааа, и Родопите бяха отврат-качак, не само стюардесата. За Ардата съм съгласен :)
16
7
 
7
 
! Отговори
Doctor Horror преди 12 години
Каквото и прави Булгартабак ще си фалира по-някое време. Отдавна не е модерно да се пуши, а за вредата от цигарите всички си знаят.
15
1
 
6
 
! Отговори
optimist преди 12 години
до 14 - В Лондон Davidoff e 5 паунда, а в Мюнхен - 4 евро.
14
1
 
1
 
! Отговори
www преди 12 години
БРАВООО....
13
2
 
7
 
! Отговори
Гост преди 12 години
В Москва , Davidoff e 3 лева ....
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като половината ми приятели пушачи се отказаха от цигарите или минаха на тютюн е нормално да няма кой да купува цигари и пазарът в БГ да се свие. Трябват нови пазари в този случай, а най-подходящият нов пазар е малко забравен стар пазар. Предполагам, че новите марки ще имат успех.
11
2
 
2
 
! Отговори
Do 4 преди 12 години
Ти не си ли разбрал, че държавата е лош стопанин.Не може да управлява. Хората, които са на управленски позиции в държавни предприятия само крадат.Не мислят за хазната, за която ти говориш.По-добре частен производител, който да си плаща данъците, а не някоя крадлива политическа клика.

Спонсорирани публикации