Google ще продава е-книги само чрез Google Play

В интегрираната услуга и в YouTube вече ще се заемат и филми на Paramount
Обновена: 6 апр 2012 14:50 | 6 апр 2012 14:07, Бойчо Попов
3
Google ще продава е-книги само чрез Google Play
Google Books беше интегриран наскоро в Google Play. Снимка: Getty Images

Технологичният онлайн концерн Google прекратява своята програма, която позволяваше на независими книжарници да продават електронни книги в онлайн магазините си, предаде AFP.

Директорът на компанията, отговарящ за дигиталните публикации, Скот Дугъл писа в блога си, че програмата не е успяла да набере силата, която компанията се е надявала. От 31 януари 2013 г. компанията ще продава електронни книги само чрез Google Play.

Издатели и книжари се надяваха магазинът на Google за електронни книги да засегне доминиращата позиция на Amazon.com на дигиталния пазар. Някои се оплакват, че базираната в Маунтин вю, Калифорния, компания не е била особено упорита при налагането на тази своя услуга, която започна през 2010 година.

Главният изпълнителен директор на американската асоциация на книжарите Орън Тейчър посочи в електронно писмо, че асоциацията е "много разочарована" от решението на Google.

Междувременно стана ясно, че на YouTube и Google Play потребители ще могат да наемат филми на студиото Paramount. Google и щатското студио подписаха лицензионно споразумение, заяви в блога си мениджърът на YouTube Малик Дюкард. Детайлите за споразумението не се споменават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

12Следваща »


3
Още по темата: googleYouTube
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си ги продават колкот щат!Я колко безплатни има:reader.bg/e-books.html
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредния провален проект на гугльовци, вече са в пъти повече от успешните. Евала :)

Спонсорирани публикации