Крият допинг в борбата

Гаджето на Малина и свободнякът Добри Иванов изгърмяха за 2 г.
Обновена: 6 апр 2012 14:55 | 6 апр 2012 12:20, Георги Пешев
2
Крият допинг в борбата
Родната борба изгоря с допинг. Снимка: Булфото

Двама родни борци са били хванати с допинг още миналата година. Новината обаче се разчу и дойде от сайта на международната федерация (ФИЛА).

Изгърмелите са ветеранът Красимир Кочев и свободнякът Добри Иванов. Пехливаните са със спрени права до 2013 г., съобщава "Стандарт".

Кочев, който е известен също и като половинка на фолкфурията Малина, е дал положителна проба след световното първенство в Истанбул през 2011 г. за станзолол. Той се бори в кат. до 96 кг в свободната борба и завърши на 39-о място.

Тестът му е взет на 27 септември при извънредна извънсъстезателна проверка. Краси е световен вицешампион и случаят на практика слага край на кариерата му. Иванов пък е пипнат с метандиенол и кленбутерол по време на състезание пак през 2011 г.

Президентът на нашата федерация Валентин Йорданов не беше открит за коментар, както и Кочев.

Феновете на борбата пък ще могат да влизат безплатно в "Арена Армеец" за олимпийската квалификация (20-22 април). Те обаче ще трябва да получат пропуски на касите на залата, в билетния център на НДК и в партньорната мрежа Ticketpro.

Над 360 състезатели от 36 държави ще спорят за разпределение на 36 квоти - по 14 в свободния и класическия стил при мъжете и 8 при жените. Така само финалистите ще получат визи за Лондон.

В битката ще се включат и звездите Христо Маринов, Явор Янакиев, Михаил Ганев, Кирил Терзиев, Анатолий Гуйдя, Александър Костадинов. Днес борците в свободния стил ще имат преборвания, които ще определят окончателния състав за надпреварата.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
питащ преди 12 години
Че те нямат ли ЛЕКАР , който да поеме вината,ха-ха-ха????

Спонсорирани публикации