Обир за милиони. Като на кино

Спретнаха заградителни КПП-та за залавяне на обирджиите
Обновена: 12 апр 2012 14:39 | 12 апр 2012 09:00,
254
Обир за милиони. Като на кино
МВР направи КПП-та, за да издирва обирджиите. Снимка: Impact Press Grouр

Полицията в страната все още издирва наглите обирджии, които снощи разрязаха и обраха инкасов автомобил, съобщиха от МВР.

В района на обира, в община Севлиево, са изградени контролно-пропускателни пунктове.

Нападението над инкасовия автомобил е станало в района на село Петко Славейково. Сигналът за кражбата е подаден около 19.45 часа снощи на телефон 112.

По първоначални данни на разследващите, докато автомобилът с парите пътувал от Севлиево за Ловеч, от страничен път изскочил микробус, който умишлено се блъснал в инкасовия и го блокирал.

Още по темата

От микробуса излезли двама маскирани, облечени в полицейски униформи, които били въоръжени.

След минути се появили още два автомобила, от които също изскочили двама, облечени като ченгета.

Те заплашили шофьора на инкасовия автомобил и охранителя, който пътувал до него, и с помощта на флекс направили разрез в каросерията, откъдето взели част от наличните пари. По предварителни данни са превозвани около 2 млн. лева.

Непосредствено след подаването на сигнала за кражбата, са предприети заградителни действия от четири областни дирекции на МВР – Ловеч, Габрово, Плевен и Велико Търново.

Микробусът, който е предизвикал умишлената катастрофа с инкасовия автомобил, е намерен малко след инцидента опожарен. От обриджиите засега няма и следа.

Пред Нова телевизия вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че в момента се прави втори оглед на мястото на кражбата.

Той увери, че са предприети всички необходими действия по разкриването на обира, но изрази учудване защо инкасовият автомобил не се е движил по първокласен път, каквито са изискванията по закон.

Цветанов допълни, че за момента разследващите не откриват съпричастност към обира на шофьора и охранителя, пътували в автомобила.

Министърът каза, че подобен обир с разрязване на автомобила се извършва за около десетина минути.

Открадната сума се уточнява, но "може би се говори за около един милион", призна МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и това не е най-големия обир. Спомнете си колко ТОНА злато, сребро и платина изчезнаха под носа на Танов и Цветанов от летището! И все едно нищо не е било...
24
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде бе, казвайте чия е банката!На Цветенцето или на Петенцето?
23
22
 
34
 
! Отговори
Човек преди 12 години
Радвате им се на тези и се надявате да не ги хванат. Само се молите да не са вашите пари. В банката са нашите пари , демек тези "филмари" крадът от всички нас . После им се кефете като отидеш утре до банкомата и неще да пуска пари!
22
7
 
39
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
"Но изрази учудване защо инкасовият автомобил не се е движил по първокласен път ,каквито са изискванията по закон"! Ами един мияч на чинии ще ти отговори : ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ИНСЦЕНИРОВКА И ОБРАНИ И ОБИРДЖИИ ИГРАЯТ ЗАЕДНО ! МНОГО СТАР И ИЗТЪРКАН БЪЛГАРСКИ НОМЕР , НО ВСЕ ОЩЕ НАМИРА ПРИЛОЖЕНИЕ !!!! "Абе *** и турците са виновни за мизерията в страната,българите не крадат"!
21
0
 
57
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Да кажат коя е банката, да знаят клиентите и да се подготвят за по-солени такси :)Иначе евала на пичовете, усетили са Жегата навреме :)Цветанов няма да го коментирам! Той заедно с ББ и Дянков си живеят в някакъв си техен свят, свят в който България е рай, няма престъпност, просперира и т.н.! Тримата са по-скоро за лудницата, там ББ ще играе Наполеон или подобен, а другите двама ще са му слуги!
20
0
 
44
 
! Отговори
zo преди 12 години
Ot nqkolko dni ne sum v BG ama to samo obiri i raztreli stavat . Stranata stana kato MEXICO. Za 4 dni raztrel posred bql den ,obir na inkaso .... Do koga ,gospoda ypravnici ? Vie i nai golemite rodolybci shte izgonite ! Galko e no stranata propada ot vsqkade!
19
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спретнаха заградителни КПП-та за залавяне на обирджиите те обирджиите сигурно не глетат телевизия, не слушат радио и не ползват интернет, а?и ще се нанижат на КПП-тата с всичките кинти и разните му там доказателстватия неща вършеха работа през комунизма, сега са напълно безполезниако не се изпокарат и не се самоиздадат...трудна работаама нали за сега не нападат сиромаси като мена и да ме нападнат няма какво да ми взематошушкан съм до дупкада му мислят новобогаташите
18
0
 
48
 
! Отговори
ww преди 12 години
По нещо ми напомнят "НАГЛИТЕ"!?Някъде споменаха за заглушаване, тежко въоръжени, униформи на полицаи, опожарени автомобили, максимално концентрирани и експедитивни!? Тази рутина не е за сефте! Или са тренирани от държавата или са направили поне 5-6 такива "акциии" преди това?!
17
0
 
44
 
! Отговори
Незнайко преди 12 години
Да бе, не може по първокласен път. Взимаш трактор/бус или каквото искаш, и караш след обекта. На завой го обръщаш на пътя и бягаш. По същия начин правиш и в насрещното преди завоя, за да не идват коли и посредата си правиш каквото искаш. Щом е за 10 минути нещата ще са подобни като и при този случай. За по-весело слагаш ограждения, като казваш, че се е случил инцидент (който ще се случи след 10 мин) и първата кола сре ли, може да тръгнеш с "патрулката" към произшествието и да бягаш :) Елементарн
16
0
 
98
 
! Отговори
Лазаров преди 12 години
Крадци, облечени като депутати, са откраднали доста повече за последните 10-тина години.
15
2
 
60
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Са евреите от банката ще писнат до небесата,чак извънземните ще ги чуят в открития космос! :D:D xxaaxxaxxa Всеки удар по алчните и оядени лапачи,банкери и всякаква *** е добра новина! Да си ги харчат със здраве!
14
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
но иначе престъпност няма нали така
13
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сто на сто има вътрешен човек,тия работи са планирани и всичко е тренирано до последен детайл,може и да са ползвали сценарии от филм,да ги следът кой ще си купи нещо голямо с тия пари,кола,къща,яхта и пр....
12
19
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уважаеми крадци!Пише ви един от народаМоля ВИ, насочете вниманието си към авоарите на червената мафия в швейцарските банки и на каймановите острови, тук в България едвам преживяваме от обирте на червените кхмери и ако решите да дарите нещо, го дайте на бедния отруден пенсионер... нищо че е може да е комунист... БОГ ПРОЩАВА, КОМУНСТА КРАДЕ И НЕ ДАВА!
11
0
 
54
 
! Отговори
varg преди 12 години
Ще ги намерите друг път.
10
0
 
66
 
! Отговори
цървула преди 12 години
играйш - пичелиш, ни играйш - ни пичелиш!всички настоящи големи престъпници, са бивши ченгета, с връзки с настоящите!
9
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 2:А нашите полицаи и разследващи какво научиха от показаното във филмите? Нищо. Мият трупове преди да вземат проби, водят заподозрени на обиск в дома им без причина (после самоубил се бил), ... Ами то е въпрос на интелигентност кой колко и какво ще научи даже и от "тъпите" американски филми.
8
1
 
101
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отлична работа Цветанов престъпноста е овладяна! Евала на пичовете да си харчат парите със здраве!
7
1
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано не ги хванат и да си ги изхарчат със здраве. Тези разбойници от банките не заслужават нищо друго.А и другите разбойници-застрахователите,сега да възстановят парите.
6
1
 
81
 
! Отговори
Ал Пачино преди 12 години
Усетихте ли Жега-та.

Спонсорирани публикации