Обир за милиони. Като на кино

Спретнаха заградителни КПП-та за залавяне на обирджиите
Обновена: 12 апр 2012 14:39 | 12 апр 2012 09:00,
254
Обир за милиони. Като на кино
МВР направи КПП-та, за да издирва обирджиите. Снимка: Impact Press Grouр

Полицията в страната все още издирва наглите обирджии, които снощи разрязаха и обраха инкасов автомобил, съобщиха от МВР.

В района на обира, в община Севлиево, са изградени контролно-пропускателни пунктове.

Нападението над инкасовия автомобил е станало в района на село Петко Славейково. Сигналът за кражбата е подаден около 19.45 часа снощи на телефон 112.

По първоначални данни на разследващите, докато автомобилът с парите пътувал от Севлиево за Ловеч, от страничен път изскочил микробус, който умишлено се блъснал в инкасовия и го блокирал.

Още по темата

От микробуса излезли двама маскирани, облечени в полицейски униформи, които били въоръжени.

След минути се появили още два автомобила, от които също изскочили двама, облечени като ченгета.

Те заплашили шофьора на инкасовия автомобил и охранителя, който пътувал до него, и с помощта на флекс направили разрез в каросерията, откъдето взели част от наличните пари. По предварителни данни са превозвани около 2 млн. лева.

Непосредствено след подаването на сигнала за кражбата, са предприети заградителни действия от четири областни дирекции на МВР – Ловеч, Габрово, Плевен и Велико Търново.

Микробусът, който е предизвикал умишлената катастрофа с инкасовия автомобил, е намерен малко след инцидента опожарен. От обриджиите засега няма и следа.

Пред Нова телевизия вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че в момента се прави втори оглед на мястото на кражбата.

Той увери, че са предприети всички необходими действия по разкриването на обира, но изрази учудване защо инкасовият автомобил не се е движил по първокласен път, каквито са изискванията по закон.

Цветанов допълни, че за момента разследващите не откриват съпричастност към обира на шофьора и охранителя, пътували в автомобила.

Министърът каза, че подобен обир с разрязване на автомобила се извършва за около десетина минути.

Открадната сума се уточнява, но "може би се говори за около един милион", призна МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
95
 
! Отговори
безпартиен преди 12 години
Ще ги хванат - на куково лято и кога цъфнат налъмите:)
4
20
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 3Питай за това Марин. Но той се изпокри като ***.
3
2
 
85
 
! Отговори
мим преди 12 години
реклама на туристическо бюро-АКО ИСКАТЕ ДА ПРЕКАРАТЕ ЕДНА НЕЗАБРАВИМА ПОЧИВКА,ПЪЛНА С ЕМОЦИИ,АКО ИСКАТЕ ДА ИЗЖИВЕЕТЕ ЕДИН ИСТИНСКИ ЕКШЪН,АКО ИСКАТЕ ДА ПОКАЧИТЕ АДРЕНАЛИНА СИ-ЗАПОВЯДАЙТЕ В БЪЛГАРИЯ,СТРАНАТА КОЯТО ЩЕ ЗАДОВОЛИ ВАШИТЕ ФАНТАЗИИ ОТ ВСЯКЪДЕ.
2
10
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами те от киното учат тези неща, там всичко е подробно обяснено. Американските екшъни , с които ни облъчват денонощно са ограмотителите.
1
7
 
144
 
! Отговори
Българче преди 12 години
Мотивираща новина.Искрено им завиждам!Рискуваш - печелиш : ) А не цял живот да блъскаш като магаре за 250 евро на месец. Сигнализирахте за неуместен коментар

Спонсорирани публикации