Българин снабдявал Камората с фалшиви евро

Заедно с него в Италия са арестувани румънец и двама италианци
Обновена: 18 апр 2012 14:53 | 18 апр 2012 12:36, Елка Василева
14
Българин снабдявал Камората с фалшиви евро
Българин, румънец и двама италианци са арестувани за производство и разпространение на фалшиви евро. Снимка: архив, Reuters

Българин, румънец и двама италианци са арестувани от финансовата полиция в Южна Италия при операция "Фалшиви пари", съобщават местни медии.

Тя е осъществена в град Фоджа, в областта Пулия, в сътрудничество с прокуратурата и по искане на областната дирекция "Антимафия".

Името на арестувания българин не се съобщава, а румънецът е посочен като експерт по информатика с инициали Б.О.И. Двамата италианци са Луиджи Кода и Джанфранко Лакуаля, известни на органите на реда като криминално проявени рецидивисти от престъпната организация "Дружеството от Фоджа".

Срещу тях е формулирано обвинение в производство и разпространение на банкноти със средна и висока стойност, изработени в склад, който бил превърнат в нелегален монетен двор. Разследването е продължило две години.

Луиджи Кода се опитал да избегне рутинна полицейска проверка и при започналото преследване изхвърлил от колата портативен компютър, който бил прибран от финансовите полицаи. В него те откриват файлове с матрици за банкноти евро.

Разследването обхваща цялата провинция Фоджа и води до върховете на организацията от мафиотски тип. Събраните доказателства сочат, че "Дружеството от Фоджа" е решило да разнообрази незаконната си дейност и редом с рекетирането и търговията с наркотици се специализира и във фалшифицирането на пари.

Организацията започва да върти този бизнес съвместно с неаполитанската Камора и по-конкретно с фамилията Казалези.

При полицейската акция в склада печатница е заварен румънецът, който неуморно и точно възпроизвеждал банкноти от 20, 50 и 100 евро. Конфискувани били 250 хиляди евро и 2654 холограми, се посочва в информациите.

Повишеният интерес към фалшиви банкноти от страна на големите организации от мафиотски тип намира потвърждение в годишния доклад на италианските тайни служби, който наскоро бе депозиран в парламента, посочва БТА.

В раздела за анализ на организираната престъпност се изтъква, че по данни на службите за разузнаване и вътрешна сигурност са били проведени редица успешни полицейски операции, завършили с многобройни арести и присъди. Това принуждава босовете на сицилианската "Коза ностра", на калабрийската Ндрангета и на неаполитанската Камора да търсят допълнителни и бързи източници на кеш, тъй като са задължени да се грижат за издръжката на семействата на осъдените и да "подобряват" условията, при които те излежават присъдите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
мъглата преди 11 години
N10 E прав,нашите бандюги са кокошкари сравнение със западната мафия.....разликата е че мафията на запад играе с много ама много мангизи а нашите *** взимат трошичките и се мислят за големи,и накрая ги укаушват:))))
8
2
 
1
 
! Отговори
белла преди 11 години
българинът и "румънецът, който неуморно" бачкал си е типично явление в Италия и в Испания - не говоря за престъпната дейност
7
3
 
5
 
! Отговори
добре де преди 11 години
като сте необразовани не пишете а четете само-хората имат мафия от окло стотина години а някои и от по дълго къде вмъквате наще неориентирани пишман престъпници при тея сериозни организации-прочетете книги като кръстника -омерта -и т.н.нашите може и случайно да са минавали от там душиците и ..дръжте щото са българи...айде копайте си лозята и не се занимавайте с глупости
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно се издигаме в международното разпределение на труда - congratulations
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия европейци си вкараха таралеж в гащите като ни приеха в ЕС. Пренесохме бандитизма и беззаконието си навсякъде. Затова навсякъде мразени и никъде неприети
4
1
 
3
 
! Отговори
LANDI преди 11 години
как така само името на българина са пропуснали италианските власти???????? или това умишлено е пропуснато от бг.
3
3
 
7
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
tova ne e po4teno, a po4teno li e jenati i decata ti da hodqt skusani i gladni ???
2
3
 
1
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
nomer3 toi edvali shte leji do jivot g-n "sadia"' no ti shte si ostanesh bedna i gladna mishka do jivot taka che tvoq zatvor i prisada sa mnogo po-loshi jalko che ne gi osaznawash i mnogo jalko ako imash semeistvo koeto si obrqkul na mizeruvane
1
2
 
6
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
BRAVO.DO JIVOT.DA POMISLQT SLEDVASHTITE.TOVA NE E BALGARIQ.

Спонсорирани публикации