7 г. затвор за пънк "молитва" срещу Путин?

Съд в Москва удължи ареста на трите дами от пънк групата "Pussy Riot"
Обновена: 20 апр 2012 14:40 | 20 апр 2012 13:34, Екип на Dnes.bg
155

Съд в Москва удължи с два месеца срока на задържането в предварителния арест на три млади жени.

Те бяха арестувани през февруари след пънкарска „молитва" срещу Владимир Путин в Московската катедрала, които може да получат 7 г. затвор за  хулиганство.

Правозащитни организации поискаха освобождаването им, а делегатът за правата на човека към Кремъл Владимир Лукин поиска "християнско отношение" към тях, докато патриаршията на Руската православна църква поиска сурово наказание. 

Една от трите задържани Надежда Толоконникова заяви, че акцията на пънкарската й група "Pussy Riot" осъжда съглашателството между Църквата и държавата.

Десетки техни поддръжници и неколцина техни критици се бяха събрали пред сградата на съда. Полицията задържа около 15 души, които хвърляха димки, пееха и танцуваха в подкрепа на музикантките.

На 21 февруари, преди спечелените от Путин президентски избори на 4 март, пет млади жени с качулки и озвучителна техника влязоха в Московската катедрала "Христос спасител" и изпълниха "пънкарска молитва" пред олтара. "Майко божия, прогони Путин!", бе част от "молитвата" им. Руските власти успяха да идентифицират само три от тях и ги задържаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
4
 
! Отговори
do 74 преди 11 години
Закачали са се с Господ...
63
1
 
8
 
! Отговори
с. преди 11 години
А относно кифлите не казвам да не им направят нищо,но между 5-7 години пандела е свинщина!Глоба,обществено-полезен труд и тн.мисля,че ще ок!
62
10
 
7
 
! Отговори
Русофили псувайте ! преди 11 години
Русия никога не е била демократична държава, няма и да бъде. Тези пикли трябваше да отнесат най-много 3 месеца условно + глоба, ама нали са се закачали с Бащицата и хоп 7 години. Жалко подобие на държава. Дори БГ е сравнително приятна за живеене сравнена с Русия !
61
5
 
3
 
! Отговори
с.до 65 преди 11 години
По това време сме съюзници на германците и ни бомбардират като такива!Не забравяй,че като типични българи в желанието си да се нагъзи по-добре на Хитлер българското правителство обявява война на Англия и САЩ!Реално не сме били никаква заплаха за тях и е можело да мине и без това,но през 1943-та когато светът е горял едва ли са се замисляли над хуманната страна на въпроса!
60
3
 
6
 
! Отговори
Den Haag преди 11 години
Има много българи които работят в Русия.И казват че са доволни.Две от най щастливите си години изкарах в Тюмен и Нефтоюганск.А тия ако бяха направили това в една джамия, щяха да бъдат наказани много по тежко.В някоя арабска държава например.ия
59
2
 
4
 
! Отговори
do 67 преди 11 години
Аз само казвам,че над небето ни са летяли американски и английски бомбандировачи не руски,и че заяповедта е дадена от Чърчил,не от Сталин,това е,нищо друго.
58
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Като набожен човек, аз съм изключително доволен, че ще ги съдят. Но вместо затвор, по-добре глоба, солена глоба, че да не ги изкарат мъченички за демокрацията. Не може да се изсереш, където ти хрумне и след това да претендираш, че си свободен човек и може да сереш навсякъде.
57
2
 
6
 
! Отговори
с.до 62 преди 11 години
Абе ти четеш ли изобщо какво пиша!?По настояване на Чърчил ни бомбят!По това време те са съюзници с руснаците и последните не си мърдат пръста по въпроса!След войната когато си разпределят трофеите от войната по настояване на Сталин сме със статут на победена страна независимо,че даваме над 30 000 жертви сражавайки се с германците!И като такива изплащаме репарации!Това са исторически факти!
56
0
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
И да ако мога да попитам какво толкова им направихме на амеркиканците и на англичаните,че ни бомбандираха-пратихме ли войски на фронта-не,спасихме ли си евреите-спасихме ги,а да може би,че влязохме в свещенното им отроче Югославия...
55
1
 
6
 
! Отговори
с.до 57 преди 11 години
Защо да е хамериканец!?Защото казва някаква истина ли!?Политиката на Тито и Югославия към хората с българско самосъзнание е била ужасяваща и вихрещата се българофобия в Македония в момента е едно от последствията!Най-накрая дочаках български държавник да постави въпроса ребром на сърбите!Вицепрезидента Попова им каза да решат въпроса с българите в Западните покрайнини или ЕС през крив макарон!И крайно време беше!Омразата към САЩ ви е заслепила и не мислите!
54
0
 
3
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
Ти сам го каза по настояване на ЧЪРЧИЛ,аз мисля,че той не е руснак.
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който ги защитава тези Богохулки не е в ред с централния! Не може да си правиш каквото искаш и където искаш и после да се оправдаваш, че то е заради песента или заради Путин.Пънк песен да пееш в Храма Господен ми звучи като да пееш песен на Азис в църква.......е нормално ли е?!НЕ!
52
8
 
8
 
! Отговори
много ли е хубаво та преди 11 години
Колко заблудени русофили,все още цвилят от кеф като се спомене нещо свързано с Русия...Защо не отидете да живеете там,а?Моля ви!
51
0
 
1
 
! Отговори
до хамериканеца 46 преди 11 години
Много може да спорим за Сталин,тук не е мястото.
50
4
 
1
 
! Отговори
с.до 51 преди 11 години
Запада,че са лицемери е неоспорим факт!Ама ако си мислиш,че войниците на Путин не вършат свинщини в Кавказ знаеш ли колко си се объркал!
49
7
 
6
 
! Отговори
алооо преди 11 години
Какъв световен играч?Путин открадна от руския народ 40 милиарда долара!От *** кагебеец се превърна в олигарх-диктатор.Не е добре да защитавате този сатрап,след като хал хабер си нямате какво се случва всъщност в Русия.
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
лошото не е в това че са избили 100000или 200000 лошото е че не са сгазили скапаната ни държава
47
5
 
8
 
! Отговори
Свободен преди 11 години
Само бой и стригане за вас, жалки робски човечета - който е съгласен и му харесва това, което се случва в путинска Русия и в бойковска България в по-малка степен, не заслужава живот на нормално човешко същество. Гнус ме е от вас, скъпи сънародници, *** такива
46
1
 
2
 
! Отговори
с.до 48 преди 11 години
Ти къде точно прочете,че Сталин ни е защитавал бе!?По настояване на Чърчил България е бомбардирана през 1943 и руснаците не са се намесили изобщо!През 1944-та в България навлиза Червената армия!Кой точно е щял да ни смачка като не е имало нито американски,нито английски войски!?Щели са да бомбардират позиции на руснаците ли!?Ти луд ли си бе!?Я чети малко преди да се отваряш!
45
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма държава като Русия не се държи лесно под власт, за нея трябва силна ръка, Путин вдигна Русия от една принизена държава в световен играч. Това не се харесва на САЩ и техните пионки на Запада и искат да си сложат марионетка какъвто беше Горбачов и даже Елцин.........и в крайна сметка не войниците на Путин избиват хора в десетки държи по света, както войниците на Обама, нобеловия лауреат с награда за опазване на мира /КАКВО ЗАПАДНО ЛИЦЕМЕРИЕ, НЕ МИСЛИТЕ ЛИ?!/

Спонсорирани публикации