7 г. затвор за пънк "молитва" срещу Путин?

Съд в Москва удължи ареста на трите дами от пънк групата "Pussy Riot"
Обновена: 20 апр 2012 14:40 | 20 апр 2012 13:34, Екип на Dnes.bg
155

Съд в Москва удължи с два месеца срока на задържането в предварителния арест на три млади жени.

Те бяха арестувани през февруари след пънкарска „молитва" срещу Владимир Путин в Московската катедрала, които може да получат 7 г. затвор за  хулиганство.

Правозащитни организации поискаха освобождаването им, а делегатът за правата на човека към Кремъл Владимир Лукин поиска "християнско отношение" към тях, докато патриаршията на Руската православна църква поиска сурово наказание. 

Една от трите задържани Надежда Толоконникова заяви, че акцията на пънкарската й група "Pussy Riot" осъжда съглашателството между Църквата и държавата.

Десетки техни поддръжници и неколцина техни критици се бяха събрали пред сградата на съда. Полицията задържа около 15 души, които хвърляха димки, пееха и танцуваха в подкрепа на музикантките.

На 21 февруари, преди спечелените от Путин президентски избори на 4 март, пет млади жени с качулки и озвучителна техника влязоха в Московската катедрала "Христос спасител" и изпълниха "пънкарска молитва" пред олтара. "Майко божия, прогони Путин!", бе част от "молитвата" им. Руските власти успяха да идентифицират само три от тях и ги задържаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
2
 
! Отговори
nekoi преди 11 години
Ще им спрат дрогите и алкохола за некой и друг месец но на вьзпитание няма да ги научат. Изтрещели са тия рускинчета ама като нема пара за качествена дрога пораженията идват по бьрзо.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България ако Азис попее в някоя църква населенето ще си удари *** в тавана от кеф. За капак ще му бъде връчен орден Стара планина + доживотен депутатски имунитет.
42
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"След войната сме със статут на победена страна обаче!По настояване на Сталин!"Нагъл лъжлив ***!Чърчил настоява за това да бъдем смачкани, а Сталин е този който ни защитава. Което е логично, като се има в предвид, че вече сме били в съветската зона на влияние.Нооооо, лъжливите вонящи седерастчета, мутирали в ***. ако спрат да лъжат ще спрат и да дишат!
41
2
 
5
 
! Отговори
с. преди 11 години
и да продължа!Благодарение на това изплащаме репарации на Гърция до средата на 70-те!И още много други негативи,но сега няма как да ги изредя!Именно поради тази причина Москва имаше претенции когато продавахме Булгартабак!Имаха някакви дялове дадени им като компенсации независимо,че когато Червената армия навлиза в България ние не оказваме съпротива и загинали руснаци няма!А през 50-те ни гепват златния резерв под предлог,че сградата на БНБ не издържала на ядрен удар!Иначе са ни дружки де!
40
6
 
8
 
! Отговори
до комуниста преди 11 години
Благодарение на Сталин в Македония няма българи. Благодарение на Сталин българите извън България не са чак толкова българи. Благодарение на Сталин са убити повече офицери в мирно време, отколкото във всички войни от освобождението. Благодарение на Сталин са избивани свещеници. Благодарение на Сталин атентата в църквата св. Неделя е определян за един от най-големите за миналия век в Европа. И това някак си се свързва с горната новина, нали??
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пиклите седем години да дълбаят в Сибир за въглища, та да се научат, че за всяко нещо си има подходящо време и място!
38
4
 
2
 
! Отговори
с.до 38 преди 11 години
Аз за разлика от тебе съм учил история както трябва и ще те светна нещо безплатно!Официалната история,която се учи в България е манипулирана!Когато Цар Борис се навива да станем съюзник на германците армията на Райха е на границата!Щели са да ни прегазят!Когато германците са изтласкани от България ние се включваме на страната на съюзниците и в сражения с отстъпващата германска армия даваме около 30 000 жертви!След войната сме със статут на победена страна обаче!По настояване на Сталин!
37
2
 
15
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 11 години
И в Русия, също както и в България, хората масово са изпростяли и смятат, че безнаказано могат да правят всякакви свинщини.
36
1
 
4
 
! Отговори
34 до 36 преди 11 години
Ти се хвана, приятел, на моята пародия. Но в този сайт сигурно има кухи глави, които наистина биха изрекли подобна глупост.
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само затвор, а и люта *** за тия пуси-та
34
6
 
6
 
! Отговори
с.до 33 преди 11 години
Хахаха!Цялата провокация е насочена срещу Путин и затова ги мачкат!Нима не пратиха специални части да нашокат участниците и в други антиправителствени митинги!?И те ли оскверниха църкви!?Когато Путин се захвана да променя конституцията съюза на ветерани от войните направиха митинг против и пребиха и тях!Влачиха генерали по земята сражавали се за Русия в Афганистан!Те какво оскверниха бе!?Или не са патриоти може би!*** ненормални!
33
5
 
5
 
! Отговори
do 36 преди 11 години
Ама благодарение на Сталин хамериканци и англичани не дадоха Пловдивско на Гърция,нали бе отворко>?
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руснаците са ***! А русначките още повече! като са толкова отворени защо името им е на английски!!! Трябва да се казват Бунт ПУ*КОВ!
31
9
 
8
 
! Отговори
с.до 34 преди 11 години
Това го кажи на убитите в Катин!На убитите финландци загинали защитавайки родината си когато Сталин ги напада!Кажи го на убитите в Литва,Латвия и Естония докато Сталин налага насилствено болшевизма там!И така нататък и така нататък!Ненормална ***!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая простотия няма нищо общо със САЩ. Има общо с едни такива леви интернационални идеи, като повечето поддръжниците им 'нямат държава'.
29
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ са най-големия враг на човечеството, а Русия - най-големия приятел на същото.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Именно, че не схващате проблема, че не, че крещят против Путин, а къде го правят!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми да гледат "Корозия металла" и да вземат ....пример!
26
3
 
5
 
! Отговори
с.до 27 преди 11 години
Изобщо не измествам темата!Ако в САЩ убиеш някой на пешеходна пътека жална ти майка!Ако теглиш една на президента в зависимост от щата може да отнесеш някоя глоба!Ама за такова нещо да те набутат в панделата е абсурд!И в тая връзка казах,че независимо от неизбежните недостатъци справедливост в САЩ има!
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тия и голите украинки най-вероятно са на издръжка при Сорос.

Спонсорирани публикации