Поредната силна компилация с името на Pete Tong

И втората част на "All Gone Pete Tong" не разочарова
20 апр 2012 17:18,
1
Поредната силна компилация с името на Pete Tong
Pete Tong. Снимка: Getty Images

Pete Tong успя с годините да се превърне в едно от най-култовите имена на електронната сцена и то без дори да успее да издаде някой по-успешен сингъл. Световно известният радиоводещ от BBC Radio 1 успява обаче вече 20 години винаги да улови тенденциите на електронната сцена и да представи умело всичко най-ново и свежо в своето добре познато предаване.

Славата му се допълни и от легендарния за денс индустрията филм "It`s All Gone Pete Tong", а през миналата година той издаде и първата част от серията компилации "All Gone Pete Tong", която тогава беше миксирана от големия Felix Da Housecat.

Още по-големи имена обаче са подготвили проекта тази година, а именно невероятните Andy Cato и Tom Findlay, по-известни като Groove Armada. Pete Tong явно е решил да следва вече добре познатата тенденция на диджеи от ранга на Tiesto и Markus Schulz, които кръщават своите компилации на различни градове, послужили им за вдъхновение, и през миналата година посвети първата част на сериите на Ibiza, а тази година ни пренася в Маями. Именно на Зимната музикална конференция в края на март се появи и за първи път компилацията.
 
Самият проект е повече от приятен за слушане. Groove Armada и Pete са селектирали и миксирали точните парчета, които ясно кореспондират със звученето на известния радиоводещ, който от години е и диджей. Но на своите участия въобще не се придържа към по-популярните парчета, лансирани в неговото предаване, а е успял да изгради свой собствен стил.

Именно в това deep tech house звучене се ориентира компилацията, която набляга на доста по-ъндърграунд имена и освен парчетата на самите Tong и Groove Armada тук световно известни имена не присъстват.

Срещат се някои сравнително популярни за феновете на тези стилове артисти като Bingo Players с "Devotion", Marc Romboy с "Picnic ELectronique" в ремикс на Deetron и Mark Fanciulli със Sacrifice, но големи звезди няма.

Два ремикса на парчета на страхотни изпълнителки обаче правят впечатление. Първо Jamie Jones миксира култовите Goldfrapp и тяхното магнетично "Strict Machine", а Joe Goddard и Pete Tong пък преработват силното "Love You So" на младата звезда Delilah, която миналата година събра вниманието на феновете с вокалите си към "Time" на Chase & Status.

Дори и доста ъндърграунд, много от останалите парчета заслужават внимание. Като доста мекото "Sunday Bonds" на Alfa Romero, носещото диско звучене "Dance With Me" на Bubba и типичното за стила на Tong "If Everyday Was A Sunny Day" на Anonym.

Разбира се, няма как да минем и без ексклузивно парче от любимците на толкова много фенове по света – Groove Armada, които с "Disco, Love, Groove" показват, че все още са сериозни имена на сцената.



"All Gone Miami" e приятна компилация, но главно за феновете на по-ъндърграунд електронното звучене. Маями обаче очевидно се е превърнал в най-сериозния парти град в света след Ибиса, тъй като втора компилация, вдъхновена от него, се появява в идните дни, и то компилация, която ще бъде основополагаща за звученето на 2012. Втората част на Club Life сериите на Tiesto – Miami, излиза днес в САЩ, а в понеделник в Европа. Още в понеделник очаквайте нашето обширно ревю и за този дългоочакван проект.
 





 

 

автор: Атанас Пеканов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Pete Tong
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации