Съботен бис

Азис отърва бой в Щатите и трябва ли да се мазним на "Бонд"?
28 апр 2012 14:24,
101
Съботен бис
Тез гърди нещо не допаднаха на сънародниците ни в Ню Йорк. Снимка: Dnes.bg

Тази събота имаме удоволствието да започнем с една културна новина.

През последните години често четем обвинения как българинът не чете. Заради кризата се лишаваме от духовна храна и често пестим пари от книги.

Но ето, че се появи един автор, за който читателите се редят на опашка за автографи. Не става въпрос за любимците на манекенките Паулу Куелю или Хорхе Букай, а за Краси Аврамов.

Вчера ни информираха, че той е представил своето творение „Между два свята. Любов, лъжи и една песен” във Велико Търново навръх празника на книгата. И не само това - хората чакали търпеливо в библиотеката, за да се срещнат с него, и то в неприятния за Пепеляшка час - точно в полунощ.

Явно прогнозите, че ставаме все по-неграмотни и не четем трябва да бъдат захвърлени в кошчето. Само за тези, които не вярват в таланта на Аврамов ще допълним, че израелско, украинско и гръцко издателства вече са в преговори с певеца за превод на книгата на съответните езици.

И докато нашето Еврогласище жъне успехи на литературния фронт, черни облаци надвиснаха над Азис. Певецът замина на турне в САЩ, като очакванията му бяха едва ли не да подпише договор с голям продуцент там, да вечеря с Риана и да покаже на бг общността каква звезда е. Първият му концерт обаче предизвика вълна от недоволство, а форумите в интернет "прегряха" от свидетелски показания.

Явно любимецът на руските тийнейджъри е решил да мине метър и изнесъл концерт с девет изпълнения, като две песни били изпълнени три и два пъти.

Гастарбайтерите не били впечатлени и от голите гърди на Азис, които бяха акцент в предаване на родна национална телевизия. Тогава бяхме принудени да гледаме драсканиците на докторите по гръдта на певеца и къде ще "играе" скалпела. Направо да им се чудиш на емигрантите кога отидоха в Щатите, кога спряха да се вълнуват от родните простотии, че даже и критикуват.

Ало-о-о-о-о-у, вземете се в ръце - Азис като стане световна звезда няма да стъпи повече в Ню Йорк.

И ако Краля на попфолка трябва да мисли обяснения за първия си концерт в американското турне, то Кралицата Глория взе, че нещо се обиди на попфолка. Видите ли, тя напускала жанра, кючеците не й се нравели. Факт е, че Глория никога не е залагала на подобни песни, но и стилът й не е като на Мадона или Елтън Джон. Пък и именно попфолка я направи известна и някак си не отива да плюеш по нещо, от което над 15 години си вадиш хляба.

Пожелаваме й да не попадне в ситуацията на Десислава, която покрай Евровизия и тя се отрече от поп фолка, като едва ли не щеше да става еврозвезда с поп парчетата си. След краха на конкурса обаче обърна плочата, сега предстои да излезе дует с Тони Стораро, а и самата тя признава, че не е далеч от мисълта да направи нещо по-хард в чалгата. Естествено, защото публиката го искала. Тъповато оправдание, но като се изхвърляш по медиите е така.

Но да оставим кралските неволи в "лекия" жанр и да се насочим към поредната лоша новина за родния шоубизнес. Тя идва от Испания, където твори своите хитове Гошо от Почивка. През последните месеци той се отказваше от пеенето, после обеща, че ще прави песни до края на тази година.

Гошо хвърли почитателите си в шок със следния пост: "ISKAM DA KAJA NA VSI4KI FENOVE 4E SE OTKAZAX OT RAPA MOLQ VSI4KI DA ME ISTRIAT OT TOZI FACEBOOK TAKA ILI INA4E SHTEGI MAXNA AZ BLAGODARQ VI REDVARITELNO".

Явно певецът не е помислил за последствията, а един от коментарите направо ни накара и ние да пророним една сълза.

"GP, бейби, ти ми скърши сърцето на безброй части. Повече няма да слушам музика до края на живота си. GP, помисли, бейби, недей да правиш избор, който ще съсипе милиони. От смъртта на 2Pac не съм плакал така", пише негов фен. Ние само можем да призовем Почивката да размисли над решението си.

Ще завършим обзора с една случка от Летище София, която лично на мен не ми допадна особено. Приличаше на зле прикрито медийно подмазване. Родните музикантки от "Хипнотик" посрещнаха своите колежки от "Бонд" и ги изненадаха с класическа пиеса за квартет от известния български композитор - Любомир Пипков. Нищо лошо, зародило се е приятелство, малко шум за медиите преди концерта.

Но пък не е лошо да имаме повече самочувствие. Девойките от "Хипнотик" по нищо не отстъпват на западните си колежки, чийто пик бе преди доста години. И да бъдат сигурни, че ако те успеят да пробият на световната сцена едва ли някой ще им свири на летището в Австралия или на "Хийтроу".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
4
 
! Отговори
Бонд 007 преди 11 години
Миналата събота бях в едно елитно заведениев Пловдивда ви кажа народа слуша чалга и играе като за световно::)В Бг чалгата,боб чорбата и бозата са на мода.
79
1
 
4
 
! Отговори
Frezy преди 11 години
Ей такива като вас е*аха мамата на България! Защо го критикувате толкова много , а пък му слушате песните, преди ако не бяхте му купили албумите вие "българите" сега нямаше да е известен вие сте си винонвни !
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не искам да го пребият защото е ***.Не искам да го пребият защото е ***.Искам да го пребият защото е чалгар!
77
2
 
5
 
! Отговори
до 87 преди 11 години
Ами като ти е прекалено дълга и безинтересна, защото я прочете, бе приятелю? Или още не си я довършил, защото запъна на думичката "жанр"?
76
2
 
31
 
! Отговори
Az преди 11 години
Ние вече знаеме, че ще пее на Маракана и че е звезда, по-велика от Лейди Гага и Майкъл Джексън. Знаеме също така, че изрусен, обратен ром може да се превърне в звезда единствено и само в България,като се кълчи по чалготеките докато го замерват с тоалетна хартия и вие като пребита вълчица на пълнолуние.Е, ако това е слава - благодаря, предпочитам да си остана безизвествен,нормален, грамотен българин
75
2
 
2
 
! Отговори
kg преди 11 години
"Кадилака пак се клати за най-големите тарикати"
74
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прекалено дълга статия, която занимава с безинтаресни неща.
73
1
 
31
 
! Отговори
бай-Иван преди 11 години
Кой ***..к написа тази статия. каква е тази носталгия към мутровска култура.Азис никога не е бил певец
72
1
 
38
 
! Отговори
uzunski преди 11 години
Трябваше да отиде в Америка за да се убеди че е пълен *** ! България е златна среда в която виреят подобни *** , и наи-добре да не излиза от хралупата си за да не позори страната !
71
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Азисчо ве...то не е като да пееш в селската кръчма... Кой да ти обърне внимание на балканската простотия кат там си имат собствена тяхна... Не се ли видиш ква си отврат, че си отишъл да се показваш пред хора ? Световна звезда - ха ха ха ха ха ха ха . Уплаши всичките музикални къщи ве
70
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
една поука от мен за долната снимка на този побъркеш отрежете товса подобие на *** и си го вземете да го смучете непрекъснато и така няма да ви боли гърба . за Господата от БГДНЕС докога ще пущате тези извратености като коментари и снимки
69
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя *** му пожелавам да го пребият някъде , брутално и зверски до неузнаваемост.
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мили авторе, нашите Хипнотик, отстъпнат по едно, което прави Бонд шоубизнес, просто са по грозни. Съжалявам за което, бих искал да е обратното!
67
1
 
22
 
! Отговори
ИЗРОД преди 11 години
Тоя *** го чака зловонието на АДА !
66
3
 
5
 
! Отговори
do 65 преди 11 години
to vqrno otnas stava prax ariel a ot teb i x.......i ne stava ve g.....iiiiiii
65
1
 
18
 
! Отговори
ppancho преди 11 години
Така е правилно.Хора,които работщт ,не четат жълти вестници реагират на този...хм човек с най -нормалната реакция -отвращение...Съьо така много млади хора от бг облечени по последен писък на модата от МОЛ-а за един зает с делата си човек приличат на ку*ви,***,педера*ти и обикновени психопати.Така е ний сне номер 1 на село,но действителността едруга.преди време уважаван руски вестник изрази учудването си от съществуването на субект:черен ,изрусен пед*л -звезда.Смешно било ,според тях и е!
64
1
 
5
 
! Отговори
oniq преди 11 години
ei koi palqcho e napisal taq stattiq .... azis shtql da stane svetovna zvezda... mechtatel ..
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахах снимката...кърти!!!
62
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българи(от всички етноси,които ненавиждат пошлоста,простотията и долните страсти),забелязахте ли че яйцата поевтиняха,а ни убеждаваха,че това е невъзможно!Изводът е да кажем НЕ на всички псевдо певци като тоя.Тука няма значение сексуалните му предпочитания.В.Найденов и К. Водиничаров и те са гейове,но не ни го натрапват постояно и са се доказали като таланти.Този кога се доказаслед като започна да си показва ***.За да платиш, да го гледаш,трябва да имаш мозък колкото аспирин и толкова гънки
61
2
 
9
 
! Отговори
petrotscheli преди 11 години
*** v INDIA , KAKVO PRAVI TOIA ziganin V USA.

Спонсорирани публикации