Бийбър трупа слава и милиони, а Дивна – коментари

Не всички тийн звезди издържат на славата, у нас е лесно – слава няма
Обновена: 3 май 2012 13:05 | 3 май 2012 13:04,
93
Бийбър трупа слава и милиони, а Дивна – коментари
Дивна засега е далеч от западните си колеги. Снимка: Булфото

През годините сме ставали свидетели как тийнейджъри бързо катерят даден връх и пак толкова бързо слизат от него. Заради алчни мениджъри или родители, или просто заради тежкото бреме на славата.

Деца без детство, под светлината на прожекторите, плащащи жестоката цена на шоубизнеса.

За тези, които успеят -  тази цена се компенсира със стотици хиляди долари годишно. За другите остава миманса, клиниките за лечение на зависимости и изцепките им, които с охота се описват от булевардните издания.

Най-честите примери са сред актьорите и музикантите.

Има обаче и такива, които от сензация се превръщат в истински звезди, а и с милиони в банковите си сметки.

Най-яркият пример е Джъстин Бийбър, който наскоро бе класиран на трето място сред най-влиятелните личности в света от сп. "Форбс". Неговият талант е бил забелязан в интернет преди 4 години, а в момента има над 60 милиона последователи в социалните мрежи.

Сладникавият младеж е идол за тийнейджърите и е един от най-добрите продукти на музикалната сцена през този век. Може би само Лейди Гага е по-печеливш проект.

Бързият му успех едва ли се харесва на всички и както има милиони фенове, така има и милиони, които гасят радиото или спират телевизорите, щом го чуят. В крайна сметка неговата популярност, продажба на песни и филми попълват банковата му сметка с десетки милиони годишно. Зад него обаче стоят мениджъри, адвокати и... майка му.

Не толкова безоблачно изглежда бъдещето на Уилоу Смит. Дъщерята на Уил Смит и съпругата му Джейда е родена през 2000 година, а на седем дебютира в киното. Успоредно с това се изявява и на музикалната сцена, но като че ли твърде рано започна да се взима за звезда.

"Може да съм малка, но върша велики неща", скромна е Уилоу. Но засега повече привлича вниманието с това, че си е обръснала косата или пък я е боядисала в някакъв електриков цвят. Пък и ако не беше щерка на Уил Смит, вероятно щеше да бъде някаква интернет звезда, която я харесват съучениците й.

Макар и невръстна тя успя вече да предизивка сериозен скандал, след като пусна своя снимка, на която позира на пилон. Разбира се, не е с визия на стриптийзьорка, но пък предизвика гневни коментари на родители.

През последните години една от най-сериозните ковачници на деца звезди е компанията "Дисни". Първо набират популярност като актьори, след което се пробват и на сцената.

Майли Сайръс стана известна като Хана Монтана, популярността от тв екрана обаче й осигури летящ старт в музиката. Независимо че прави десетки концерти не само в САЩ, Майли през последните години удря сериозни "греди". През 2011 застана начело на класация, и то каква! Тя оглави подреждането на сп. "Ролинг Стоун" за най-лоши кавъри.

"Заслугата" да бъде най-високо на почетната стълбичка е нейната версия към класиката на Нирвана - "Smells Like Teen Spirit".

Напоследък Хана Монтана се поизгуби от сцената, за сметка на присъствието й в жълтите хроники.

Феновете й се задоволяват с новини от сорта, че е платила 50 000 долара за прическа, че е изненадала гаджето си с торта с формата на пенис, или пък ни споделя свои снимки с маникюра си в социалните мрежи.

Въпреки това, тя също прибира милиони годишно. Защото тук не става дума само за музика, а за шоубизнес и индустрия, свързана с телевизионни сериали, блокбастъри на голям екран и стотици предмети с образа й.

Възходяща е и кариерата на Селена Гомез, която по някаква "случайност" е гадже на Бийбър. За радост Селена обръща по-голямо внимание на кариерата си като актриса и поне тази година музикалните й опити ще бъдат сведени до минимум.

На фона на милионите фенове, милионите в банките, у нас е трудно да търсим аналози на изброените звезди.

Все пак и на нашата сцена се появи лъч - 14-годишната Дивна. Въпреки че спечели музикалното риалити "Пей с мен", едва сега тя удари джакпота. Песента й в тандем с Криско и Миро "И ти не можеш да ме спреш" й донесе нелоша популярност, спечели статуетки на церемонията на БГ Радио, но всичко това едва ли й е донесло някакво добро финансово измерение.

От тук нататък й предстои доста дълъг път, който ще бъде миниран от хората, с които ще работи.

Дали ще остане под крилото на Миро, дали няма да се превърне в наследничката на Галя Каризмата? Ще успее ли да излезе от омагьосания поп кръг - една песен годишно, едномесечна слава и 11-месечно забвение?

Все въпроси, на които няма как да отговорим, тъй като в България шоубизнесът е повече шоу и никакъв бизнес. И няма как да бъде, след като от един албум се продадат 1000 бройки, той се обявява за златен, платинен и т.н.

Хубавото за Дивна е, че няма как да се възгордее от славата, защото у нас тя няма стойност и е обект единствено на вечерни разговори край софрата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
0
 
! Отговори
до банишора преди 11 години
ееееееее, колко си ***
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В малка и бедна държава за каква слава става въпрос. Ако иска да пробие ѝ трябва голяма сцена, много нови песни и талант. Тя го няма, не е нищо особено за сега.
83
12
 
1
 
! Отговори
tedibear ot bani6ora преди 11 години
taa malkata osven da i pliue6 v ustata i da mi lije gaza dokato si bia *** za drugo ne ia vijdam.. detskite me4ti da si gi osa6testviava s mangala ot kvartala ..
82
2
 
16
 
! Отговори
до Луда работа преди 11 години
Майната им на Балканите и света, ние имаме песен в космоса, която представя човечеството.
81
4
 
2
 
! Отговори
Името преди 11 години
На мен ми се стори бая достоверна, като изпя "Ти не можеш да ме спреш". Ха ся да видим, ще спре ли, няма ли да спре... Според мен толкова млада яка девойка почти няма как да файлне. Аз лично не мога да си го представя, каквото и да направи (без надебеляване), все ще има кой да е иска.
80
4
 
4
 
! Отговори
34 преди 11 години
Ако искате да се занимавате с музика и цял свят да знае вашето име напуснете България.Много труд ,късмет и добър екип са ви нужни.А Дивна е прави добра музика.
79
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дивна има една песен, ако изобщо може да се нарече песен и и се отдава прекалено голямо внимание. Това внимание звезда няма да я направи. Но е на път да стане най-голямата лигла.
78
2
 
13
 
! Отговори
123 преди 11 години
Дивна да гледа каките си чалгаджийки ако иска да става известна-покажеш гръд, ожениш се за богаташ и вдигнеш скандал и вече си медийна звезда номер едно, а ако иска може и по златски да пробва-да ръси тъпотии из медиите и да се заяжда на всеки, който не я харесва и да е прочута само с любовните си връзки.Може и като Азис да се пробва, но понеже вече е женско е малко ттрудно, но все мисля, че ще измисли нещо по въпроса! И като кардашиян-ама трябва да направи 200 метра *** първо:)
77
2
 
11
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
79...твойто понеже е по смислено...кажи нещо по темата бе отворен мани ме мене :) Или знаеш че си бита карта и не смееш :)
76
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малка кифличка, мечтаеща да тортяса.
75
1
 
18
 
! Отговори
Луда работа преди 11 години
Кво се карате за глупости.Ние нямаме 1 ПЕСЕН която да е станала некъв хит дори на балканите.
74
10
 
0
 
! Отговори
до чичкалито преди 11 години
Ама много кухо дрънчене . Нещо по ведро не можеш ли .?Като некой скиснал старец дрънкаш.
73
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А кой е постоянен бре ,да не би такива като тебе ??? Всеки който се опита да направи нещо в тая държава , срещу него се изправят един куп дървени философи и завистници.Вие господа заразявате България с негативизъм и мизерия ,вие трябва да напускате ,а не кадърните.
72
0
 
16
 
! Отговори
симо преди 11 години
А тука поп сцената е с 100 години назад сигурно, още си мислят нашите, че могат да изкарват пари от албуми и тяхната битка с пиратството е ужасно смешна и жалка едновременно. Ключът към успешен бизнес се крие в добрата реклама, при положение, че изплуват от всякъде знайни и незнайни певачици и после се сърдят, че никой не иска да ги слуша си е техен проблем. А и не става да изпеят 2 песни на блейбек на концерт и да ти искат 100 лева (ала Мария Илиева) ... надути са нашите тук без причина...
71
7
 
9
 
! Отговори
х. преди 11 години
На мен пък песента на Дивна ми харесва-свежа е, има енергия, а момичето тепърва може да се развива (а дали останалите ни "поп" звезди ще я оставят е друг въпрос). Да сравняваш нея с Бийбър е мега смешно, за него и Гомез и всяка друга тийн звездица на запад седят огромни корпорации, които печелят много от тяхната известност-за това биват пробутвани на всякъде-филми, песни на други артисти и т.н А честно казано те са си традиционно американски-извън америка хората не им дреме чак толкова за тях..
70
1
 
16
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
74....сещаш ли се че и ти ше вриш там?
69
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Четем коментарите и се сещам за българският казан в ада.
68
2
 
11
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
72 хахахха нали...добре, че ни занимаха с нея сега цъфнахме и вързахме ...толкова ни беше важно да знаем тези неща, че просто..... :) Дивна, и тоя Рафи само ми помнете думата след няколко месеца няма да се сещате кои са....те са от типа изкуствено създадени марионетки, които бързо ще изчезнат :)
67
1
 
11
 
! Отговори
ицо преди 11 години
Абе мани то лапето и то се вживя на някаква звезда....И то едни коментари и интервюта даваше,страшна работа.....
66
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не сме народ, а компот.Нихилсти пълни, злобари без мозък.Комуникация като в дивашки племена.

Спонсорирани публикации