Дянков вгорчава подсладения живот на Гриша Ганчев

НАП и полицията погнаха бизнесмени за ДДС измами със захар
Обновена: 10 май 2012 18:45 | 10 май 2012 12:35,
154
Дянков вгорчава подсладения живот на Гриша Ганчев
Гриша Ганчев. Снимка: Булфото

Акция на НАП и службите прехвана "добър бизнесмен от Северна България" за ДДС измами със захар.

"До края на деня или в следващите часове би трябвало да излезе подробна информация за фирми, задържани хора и количества", каза в парламента финансовият министър Симеон Дянков.

Попитан дали може да каже името на въпросния бизнесмен и дали става въпрос за Гриша Ганчев, Дянков отказа да го назове, но уточни, че става въпрос за голям брой фирми.

"Над 20 свързани фирми на голям, известен български бизнесмен", повтори той, но отново нито потвърди, нито отрече информациите, че те са собственост на футболния бос.

Пред журналисти в парламента финансовият министър Симеон Дянков уточни, че годишно от ДДС измами само в сектора захар загубите за бюджета са между 140 млн. лв. и 200 млн. лева.

"Когато станах финансов министър и поисках предишни доклади от НАП, от службите и от ДАНС относно това в кои сектори най-много се източва ДДС, първият доклад беше именно за захарта.

Още преди около 2 години поисках от съответните дирекции в НАП не само да пишат доклади и да четат доклади на други институции, а да се заемат с този въпрос, разбира се, и с различни други структури, под ръководството на министър Цветанов", допълни Дянков.

Финансист №1 изрази надежда, че след днешната акция измамите в този сектор или ще изчезнат, или поне ще се намалят с огромен процент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гришата с кого беше съдружник в ' китайския ' завод за автомобили в Ловеч ?
63
4
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
далеч съм от мисълта че герб нямат зад кулистни намерения..боричкането между герб и Бсп са за кой да контролира икономиката и кой да похапва от крехкото месце а не да облизва кокаламестните феодали трябва да знаят кой е цар боко и да внасят своя дан.така е било и по Аспарухово време и по времето на Симеон Велики.но не и при симо мадритския мошеник!ако се спре износа на капитали може повече народ да стане не по богат но да заживее по нормално! иначе инвестираме на запад и там създаваме работа
62
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората на Гоце вече отвсякъде ги погнаха ...
61
1
 
22
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Те една колибка за птички,построили ли са в живота си.......?
60
7
 
21
 
! Отговори
преди 11 години
Спомняте ли си акциите с Лукойл? Голямо пъчене беше, големи хвалби, милиарди щяха да текат към бюджета. Резултатът: Лукойл си бачка необезпокояван, а бензина е 2.60. Горе-долу същата работа очаквайте и тука. Който се надява на нещо друго, може със същия успех да чака и дядо Коледа:)))
59
17
 
17
 
! Отговори
до 68 преди 11 години
Какво е задвижил тоя ***, бре? Задвижи проекти, от които има полза за крадене. Почна да строи пътища, че да краде от тях. За метрото да не ти обяснявам, че имам колежка избягала от там със страшна сила, щото отново се краде в полза на ГЕРБ. Спря Белене, понеже видя, че няма как да вземе комисионни, но сега дава зор да почне бързо 7-ми блок на Козлодуй, та да може да е в кюпа, когато се провежда търга. Айде мислете малко с тия глави преди да го защитавате!
58
11
 
9
 
! Отговори
ясно преди 11 години
ГЕРБ прецакват собствените си спонсори? Или това е театър. Целта е бизнесмените да станат по дашни на предстоящите избори.
57
5
 
20
 
! Отговори
ДО 59 преди 11 години
Ти като си по-добре мебелиран на горния етаж я обясни, защо такива работи не се наблюдаваха в предния мандат.Как така "простия" пожарникар според теб успя за по-малко от 3 години да задвижи проекти забатачени с десетилетия.
56
6
 
5
 
! Отговори
стара лисица преди 11 години
Колега,Вальо Танов ?Бягай в пенсия ,докато не са стигнали и до теб !---И аз бърках в кацата с меда ....!
55
6
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
по принцип Дянков е спец и от опит знае как да се крие ДДС!не е единствен гришата...има много играчи дето невнасят и укриват ДДС чрез офшорки ...схемите не са измислени от Бг бизнесмени...така е по цял свят но днес вече започна много да се говори по въпроса1актуален е във връзка с кризата и въпроса как да се пълни бюджета и как да се намалява дълга....много се източва от страната и много се изнася зад граница иначе може да станем Швейцария на Балканите!там всички работят за идеята а ние срещу..
54
6
 
15
 
! Отговори
до Dan от 44 преди 11 години
Братле, четеш между редовете. Виж какво казва Дянков - че след идването му на власт е поискал доклади. Е, от идването му на власт до този момент, защо не го окошариха? Явно Гришата е стъпил на криво някъде. Или е започнал да играе с Гоце, или с някой друг. И да, аз гласувах за ГЕРБ, колкото и да не вярваш. Познавам още много хора, които го направиха, а сега реват! И не жаля никой, защото не съм гласувал никога за БСП. Повярвай ми, че избутването на БСП е с цел влизането на ГЕРБ вс тия далавери ;
53
2
 
8
 
! Отговори
фъф---Бг---,.... преди 11 години
.......всичко е---- ДАЛАВЕРИ И ТЪРГАШИ ----САМО 23 г.!Това са ценностите на Бг,за момента от 1989г!
52
2
 
4
 
! Отговори
Dan до 44 преди 11 години
Сигурно си прав, но не е ли късно да си слага негов човек сега преди избори, след като знае от 3 години? След това не виждаш ли , че ако махнат Гришата от хранилката -индиректно ще намалеят парите за "Черен PR" (цитирам Първанов) в БСП? Ти АКО (казвам АКО защото съм сигурен, че не си го направил) си гласувал за ГЕРБ, не виждам причина да жалиш кадрите на БСП, нали!? Аз лично съм доволен от това, че избутаха БСП от всички далавери, на мен това ми стига, и за това ги подкрепям!!!
51
1
 
5
 
! Отговори
.....? преди 11 години
Все още ли се твърди ,че в Бг нямало ----МОНОПОЛИСТИ? Това ми прилича ,как преди доооооста годинки се твърдеше от управляващите /некадърници/,че в Бг НЯМАЛО---организирана престъпност...?
50
1
 
10
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Защо това? Защо онова. Гришата да не е *** бе хора. Той знае как да си върши работа. Сега като по смениха на възлови места хорица и далаверите почнаха да лъскат. Така стават нещата.
49
12
 
9
 
! Отговори
никола преди 11 години
до 44, много правилно че си плюеш в лицето,но трябваше преди изборите да ти светне че човек който е завършил школата в Симеоново за пожарникар НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА ЗАЩОТО НЯМА КАПАЦИТЕТ,или иначе казано слабо му е мебелиран горния етаж.
48
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на ГЕРБ, Дянков и Цветанов. Не разбирам защо на бялото казвате черно. Когато нещо се прави както трябва ... просто цъкнете един "лайк" и толкова.
47
3
 
4
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
гг възможно е, но не много сигурно... рано или късно някои от мутрите на БСП се еманципираха... някои ги свитнаха... други станаха новите чисти беизнесмени.... самото БСП има подгрупи - вмоемнта една битка Гоце-Сергей е в ход... самия Р.етков от кръга на Гоце каза,ч е не виждал мафия в Дупница навремето...
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До скоро го хваляха измислените китайски коли..сега пък бил измамник,е толкова пачки не се правят от въздуха.
45
4
 
8
 
! Отговори
oh преди 11 години
Каквото и да направят или не направят, все е с цел "Стани, че аз да седна". На никой не му се стои прав... и на мен не ми се стои.

Спонсорирани публикации