Дянков вгорчава подсладения живот на Гриша Ганчев

НАП и полицията погнаха бизнесмени за ДДС измами със захар
Обновена: 10 май 2012 18:45 | 10 май 2012 12:35,
154
Дянков вгорчава подсладения живот на Гриша Ганчев
Гриша Ганчев. Снимка: Булфото

Акция на НАП и службите прехвана "добър бизнесмен от Северна България" за ДДС измами със захар.

"До края на деня или в следващите часове би трябвало да излезе подробна информация за фирми, задържани хора и количества", каза в парламента финансовият министър Симеон Дянков.

Попитан дали може да каже името на въпросния бизнесмен и дали става въпрос за Гриша Ганчев, Дянков отказа да го назове, но уточни, че става въпрос за голям брой фирми.

"Над 20 свързани фирми на голям, известен български бизнесмен", повтори той, но отново нито потвърди, нито отрече информациите, че те са собственост на футболния бос.

Пред журналисти в парламента финансовият министър Симеон Дянков уточни, че годишно от ДДС измами само в сектора захар загубите за бюджета са между 140 млн. лв. и 200 млн. лева.

"Когато станах финансов министър и поисках предишни доклади от НАП, от службите и от ДАНС относно това в кои сектори най-много се източва ДДС, първият доклад беше именно за захарта.

Още преди около 2 години поисках от съответните дирекции в НАП не само да пишат доклади и да четат доклади на други институции, а да се заемат с този въпрос, разбира се, и с различни други структури, под ръководството на министър Цветанов", допълни Дянков.

Финансист №1 изрази надежда, че след днешната акция измамите в този сектор или ще изчезнат, или поне ще се намалят с огромен процент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
12
 
! Отговори
анализатор преди 11 години
Еврейте са зад Тиквата, затова сега започва яко подпукване на старите номенклатурни чеда.
3
6
 
30
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Комуняриет от БСП изклатиоха комунярите на ГЕРБ с ИзбеГалеви.... Бойко отвръща на удара... явно борбат бнавлиза в сериозна фаза... ако ГЕРБ не бяха комунисти от друг клан би било добре, но уви един клан се бие с друг а за народа ще има пак дебел....
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХА,те чак сега се сетиха да проверят това селско момченце.
1
13
 
47
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Заключвайте червените мафиоти и конфискувайте всичко! Гарантирано от ГЕРБ!

Спонсорирани публикации