Разгромна загуба за Пиронкова в Рим

Българката с поредната конфузна загуба още в първия кръг
Обновена: 14 май 2012 14:56 | 14 май 2012 14:18, Георги Пешев
12
Разгромна загуба за Пиронкова в Рим
Снимка: Булфото

Тазгодишното участие на най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова на супер турнира на землена настилка в Рим с общ награден фонд 2 166 400 долара приключи след само 68 минути игра.

В среща от първия кръг на надпреварата във Вечния град пловдивчанката регистрира едно от най-тежките си поражения в своята кариера, след като бе прегазена от 57-та в света Ваня Кинг (САЩ) с 6:0, 6:1.

След многообещаващото начало на сезона и отличните игри в Хобърт, Цвети постепенно започна да пропада, както в ранглистата, така и като игрово поведение на корта, а днес бе много близо до това за първи път в своята кариера да си тръгне от корта без спечелен гейм.

Двубоят на корт номер 4 започна и се разви кошмарно за Пиронкова, която трябва да е благодарна на снизходителността на американката, позволила й при 6:0, 5:0 и сервис на Кинг, да стигне до пробив и да спечели гейма на частта.

Въпреки безобразното си представяне обаче българката ще си тръгне от италианската столица с 5 800 долара от наградния фонд, но няма как да добави точки за световната ранглиста и да очаква изкачване в подреждането на професионалистките.

Следващият турнир, за който Пиронкова е дала заявка за участие, е стартиращата следващата надпревара от категорията “Премиер” в Брюксел с общ награден фонд 637 000 долара.

Това ще бъде последният шанс пред първата ни ракета да запише повече от един състезателен двубой на землена настилка преди началото на втория за сезона турнир от Големия шлем - Ролан Гарос.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: тенисЦвети Пиронкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ама игра момичето нали? ..паднала била..ха паднете и вие де..много важно..а знаете ли колко биха се радвали само да играят знаейки че ще паднат? важното е да са в играта..все ще падне някой левец
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
emi to togava i az da stana tenesist.padam vzimam parata i gotovo.i taka ot turnir na turnir.hahaha
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 7 Mnogo si prav , taka si e.
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай Острилкова,мачкай......... ми дедовия.Некадърни ***.
6
4
 
6
 
! Отговори
шуменец-емигрант преди 11 години
ама къде е новият федерер?
5
6
 
7
 
! Отговори
Валери преди 11 години
И Боко не може да ме уреди на тилкова доходен бизнес. Играя срещата падам и получавам 5800 долара. А достойнството на България. Пиронкова презирам те като не можеш да играеш няма да се яваваш на състезания. Ти да си пълниш гушката а ние да се срамуваме от теб.
4
6
 
13
 
! Отговори
тенесиста преди 11 години
За разлика от другите спортове тениса се играе от интелигентни хора . И в него има едно правило . Да се запази честа и достойнството на противника . Изразяването на това е точно в този един гейм . Ако погледните световната статистика само ще установите този факт . А иначе на всеки ни понякога има дни в които не не върви :):):):) Даже и песничка има написана ;)
3
3
 
7
 
! Отговори
Хуан Минглу преди 11 години
То без зобец не става, ама за зобеца трябва силно лоби. Иначе отиваш да пасеш козите като Сесилия... Не че Цвети не зоби, ама умерено. И по-добре, започне ли една спортистка да се бръсне всяка сутрин, пиши я бегала като жена...
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако беше летяла нависоко и да се разгроми - да, но случая не е такъв. Нашето момиче е скромно и не лети нависоко. Оставете я да си вършее според силите, после да не викате Осанна.
1
4
 
27
 
! Отговори
Go преди 11 години
Давай, Цвеетии!

Спонсорирани публикации