Пак гласят нов инвеститор за "ОЦК-Кърджали"

Временно металурзите може да работят в "Горубсо-Мадан"
Обновена: 17 май 2012 14:49 | 17 май 2012 11:08,
14
Пак гласят нов инвеститор за "ОЦК-Кърджали"
Снимка: БТА

За „ОЦК-Кърджали“ има солиден инвеститор, финансово стабилен, който не е оттеглил интереса си към предприятието, съобщи БТА.

Това уверение е получила областната управителка на Кърджали Иванка Таушанова късно снощи в телефонен разговор с вицепремиера Симеон Дянков, който е на работно визита в САЩ.

Министър Дянков е заявил, че нито банките-кредитори, нито собственикът Валентин Захариев биха имали интерес от обявяването на фирмата в несъстоятелност. Вицепремиерът е дал уверение, че след намесата на правителството всички заинтересовани страни са сближили позициите си за бъдещето на „Оловно-цинковия комплекс“ и това е сериозна стъпка напред към благополучна развръзка на казуса.

Днес е насрочена нова среща с банките-кредитори, на която ще присъства и министърът на икономиката Делян Добрев. Държавата очаква собственикът на дружеството Валентин Захариев да прояви по-голяма активност, за да бъде постигнато споразумение.

Междувременно стана ясно, че държавата търси възможности да осигури работа на металурзите от Кърджали, докато се реши бъдещето на комбината. Тази сутрин премиерът Бойко Борисов обяви в интервю за Нова телевизия, че е разговарял с новия собственик на "Горубсо-Мадан" Николай Вълканов "да намери работа" на металоработниците от „ОЦК-Кърджали“.

По думите на премиера, помощта на Вълканов се търси, за да могат металурзите да получават заплати, докато текат преговорите с кредиторите на „Оловно-цинковия комплекс“. Големите дългове на предприятието отблъскват потенциалните инвеститори, призна премиерът.

Преди дни в печатните медии изтече информация, че след отказа на двама от кандидатите да наемат завода се водят преговори с корейска фирма, която е проявила инвеститорски интерес.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: ОЦК-Кърджали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
гошо преди 11 години
ердоган и хиларито не го скастрят, а му набиват канчето директно иначе е извън играта на момента
11
0
 
3
 
! Отговори
БОЙКО ТУРСКИ ЛАКЕЙ преди 11 години
Ердоган набива канчето на Бойко Борисов пред инвеститориТурският премиер скастри Борисов пред шейха на Катар заради гладната стачка на металурзите в КърджалиБойко Борисов зачерви бузи пред катарския премиер и министър на външните работи шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани и турския министър-председател Реджеп Тайип Ердоган, които се срещнаха с него в резиденция Евксиноград.Руменината на Борисов обаче нямаше нищо общо с изпитото червено вино и поднесени деликатеси, а с факта, че Ердоган най-безцеремонно му наби канчето пред потенциалните инвеститори.Турският премиер не се въздържа и скастри Бойко заради гладната стачка на металурзите от Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали. Отчаяните работници се решиха на драстичната стъпка преди няколко дни, тъй като посещението на Борисов не им донесе никакви дивиденти.Нищо не излезе от срещата с Борисов. Настояваме да получим заплатите, които сме изработили с много труд. Явно единственият, на когото можем да разчитаме, е господин Ердоган, заявиха металурзите, които без да се колебаят изпратиха известие до турския премиер.Въпреки че опита да замаже положението пред Турция и Катар като натовари свитата си в лицето на седем министри и отпраши заедно с тях към морската столица, Бойко явно не е успял да се измъкне.Не може да шашне шейха и турския премиер с едната резиденция. И на челна стойка да се изправи, пак няма да избяга от въпросите на Ердоган, вещаят запознати, според които драмата с металурзите ще разкара много от потенциалните чужденстранни инвеститори в България.
10
0
 
3
 
! Отговори
гошо преди 11 години
и турците не са глупави да купуват скапано и фалирало предприятие, че бойко се договаря с турчето, то е ясно, но всъщност какво ни остава, имаме ли др алтернатива.в европа не ни обичат, все искаме пари, *** там са българи, все мафията изпържва някой европеец.турците винаги са ни мачкали, що за възможности остават
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Металурзите от Кърджали викат Ердоган за помощ! УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ С БОЙКО БОРИСОВ МАЙ НИ ГОТВИ НОВО ТУРСКО РОБСТВО. ВИЕ КАК МИСЛИТЕ!!!!!!!!!!! КОГА СЕ ЗАРОБВА ЕДНА ДЪРЖАВА-КОГАТО Е НАЙ-СЛАБА!!!!!
8
0
 
5
 
! Отговори
гошо преди 11 години
този завод приключи. тежко им горко на бедните хорица от града. дръжте се и бягайте в др градове и страни да работите, там няма да прокопсате.завода е източен, фалирал и никой нормален няма да купи такъв актив.просто няма защо, щото няма да печели, а да не говорим за америк. фирми, тези пък не купуват ако не печелят по 300-400%.всичко е печелене на време.пунта мара за пореден път.просто не могат да им кажат истината в очите.тези хора които гладуват да спрат защото никои няма да се сети за тях
7
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
по велик ден ги излъга..даде им по една заплата от държавата..а сега какво ще им дадеш???
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още на първото заседание на новото френско правителство днес беше решено да се съкратят с 30% заплатите на президента и министрите, съобщиха пред медиите няколко членове на правителството след заседанието. НАЩЕ КОГА???????
5
0
 
4
 
! Отговори
онзи преди 11 години
Бойко да вземе парите от неговия приятел Гаджев, който като директор на Горубсо присвой над 3 милиона лева и си направи хотел.Тези пари да ги инвестира в нови работни места,за да работят хората. Стига с тези кражби,"гарантирани"от ГЕРБ.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дрън,дрън та пляс. поредната герберна лъжа
3
0
 
2
 
! Отговори
nerez преди 11 години
ei go pak boko nareden , wie ot sutrinta se scepihte da ni goworite za toq , wse 1 samo toi e centyra na wnimanie za wsi4ki , propaganda ste i wie mai ,kato powe4eto medii
2
0
 
6
 
! Отговори
Мукавей преди 11 години
ще последва съдбата на кремиковци
1
0
 
4
 
! Отговори
Valkov преди 11 години
ami...?!pri tolkova niska mejdunarodna tzena na zinka....ama temata e dobra za jaburkane na ustata i za hubav aromat!