Facebook обсебвал жените двойно повече от мъжете

За повечето британки компютърът бил социална мрежа
29 май 2012 18:21,
15
Facebook обсебвал жените двойно повече от мъжете
Снимка: Reuters

Жените са два пъти по-зависими от социалните мрежи в интернет от мъжете. Това показва проучване на британски учени, тиражирано на страниците на английския вестник „Телеграф“.

Според допитване повечето дамите ползват интернет, за да проверят клюките и постванията във Facebook и Twitter. Мъжете пък сядали пред компютъра, за да допълнят или разширят познанията си в различни области. 

Изследването установило, че над половината от жените са обсебени от Facebook и Twitter. Само 34% от мъжете признали, че прибягват до тях. 
 
Освен това 18% от британките смятат, че ако интернет престане да съществува, ще им липсва най-много социалната мрежа. 
 
Само 7% от представителите на силния пол споделят същото мнение. Повечето от тях са заявили, че най-много ще тъгуват по административните улеснения като например интернет банкирането. 

Допитването опровергава някои популярни стереотипи, свързани с начина, по който двата пола използват интернет.

Например то показва, че 9% от жените играят онлайн игри спрямо едва 8% от мъжете, а 13 на сто от мъжете използват сайтове за споделяне на съдържание като Flickr, YouTube и Vimeo спрямо само 6% от жените. 

 
Над 2000 британци са били анкетирани в рамките на изследването, поръчано от британската телекомуникационна компания BT. 

Тя изследвала навиците на интернет потребителите и различията между мъжете и жените в използването на глобалната мрежа. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Пустиняк преди 11 години
до номер 12Дразни те, при това много, услуга която никой не те кара да ползваш и МРАЗИШ хората, за начина по който си прекарват свободното време. Явно си за преглед, а и съм сигурен, че имаш профил там. Без много приятели обаче. Пък и без прикритието на аномниността ти е неудобно да показваш що за хейтър си. Между другото, никът ти sdm да не е съкратено от садомазохизъм?
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
идвам от новината с Анди и тая снимка се върза супер
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фейсбук е абсолютен клюкарски сайт. Всеки качва позьорски снимки и се изкарва такъв, какъвто не е, човек трудно би познал приятелите от роднините си от образа, който са си изградили в тоя сайт, то не е лицемерие, то не е надуване.
9
3
 
9
 
! Отговори
sdm преди 11 години
Тва фейсбук е много дразнещо нещо.И най-мразя хора,дето прекарват цялото си свободно време там.
8
3
 
9
 
! Отговори
dsa преди 11 години
mujete se zanimavat sys diablo3
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми как няма да са зависими дай им на жените да клюкарстват и гледай сеир - фейсбук е идеалната среда за тази цел. Други пък си го ползват за зарибявки че пред компютъра е по-лесно :) Но ако първото нещо с което асоциираш компютрите, са социалните мрежи, това е жалко. Нека не позволим на социалните мрежи да пречат на личния ни живот, а да ги ползваме само за забавление и убиване на време.
6
2
 
8
 
! Отговори
Петър Гейчев преди 11 години
Сега е модерно да сме социални.
5
11
 
4
 
! Отговори
до селтака 2 преди 11 години
Това е средство за контакт (социалните мрежи), като не ти харесва просто не се регистрирай.Но предполагам имаш по-добри средства за контакт.ОООО ГИЕСМ-О. ООООО МОЙТО ГИЕСЕМ-О Е ПО ГЪЗАРСКО ОТ ТОВА НА СЪСЕДО.ОХ ЧЕ САМ ТАРИКАТ. ПА МРЕЖИТЕ ГИ ЗА..И. ТЕ СА ЗА БАЛЪЦИ.НИИ ОТ МОЙТО СЕЛО САМО ГОЛЕМ И СКЪП ГИЕСЕМ-О ПРИЗНАВАМЕ.И ГОЛФО КАТО Е СТЕГНАТО НЕАМ ПРОБЛЕМИ. ГЪЗАР САМ.
4
0
 
33
 
! Отговори
Pin преди 11 години
На снимката ... Айшето, Фатмето, Мергюл и Гюлхан ... сите британки !
3
4
 
12
 
! Отговори
Aнонимен преди 11 години
много ясно, цял ден гледат снимки коя е по-дебела, колко грозна и е косата на тая, а тая *** как може да е толкова красива и мъжа и какъв е хубав и богат да пукнат дано, и после трябва да качат сто снимки какво са яли и тези тука са моите приятелки и аз много ги обичам защото съм най-хубавата и така нататък
2
2
 
17
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Не очаквайте след вековни кръвосмешения между братя и сестри да протича нормална мисъл в британските глави. Социалния *** е място където да изходиш никому ненужния си товар срещу оценка и коментари по повода.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
,,Например то показва, че 9% от жените играят онлайн игри спрямо едва 8% от мъжете,,???? без коментар.

Спонсорирани публикации