Борисов да каже за записите на Любомир Павлов, зоват от ДСБ

Премиерът да обясни и за кадруването на Цветанов в съдебната система
Обновена: 11 юни 2012 15:01 | 11 юни 2012 14:45,
178
Борисов да каже за записите на Любомир Павлов, зоват от ДСБ
ДСБ настояват за реакции. Снимка: ДСБ

Премиерът Бойко Борисов да вземе отношения по изнесените в медиите стенограми от записи на разговори на собственика на "Медийна група България", която издава вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов, призоваха от ДСБ.

В петъчния си брой вестник "Преса" публикува фрази от два разговора на Павлов с неизвестно лице. Двата разговора са се провели в периода 29-и май - 7 юни.

Всекидневникът се издава от "Обединени свободни медии", а негов главен редактор е Тошо Тошев, който преди седеше начело на "Труд". След като Павлов и съдружникът му Огнян Донев купиха изданията от австрийската ВАЦ, Тошев си тръгна от "Труд" заради несходство на вижданията с ръководството.

От публикуваните откъси от разговори става ясно, че вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов има голямо влияние върху Висшия съдебен съвет и съдбата на магистратите.

"От него зависи кой ще остане в прокуратурата, кой ще напредне нагоре и кой ще си отиде", казва Павлов в разговора. Тема на обсъждане между медийния собственик и непознатото лице е как да спрат дело, което прокуратурата се готви да започне срещу Любомир Павлов и Огнян Донев.

Павлов коментира още, че правителството ще направи всичко възможно стария ВСС да избере новия главен прокурор. Мандатът на сегашния обвинител №1 изтича през февруари догодина, а на ВСС – през октомври тази година.

Любомир Павлов вече отхвърли истиността на записите и заяви, че те са опит да го очернят, след като подаде жалба в Брюксел срещу спонсорството на Централна Корпоративна банка и обвързаността й с определени медии.

ДСБ призоваха днес главният прокурор и инспекторатът към министерството на правосъдието да започнат незабавна проверка защо се бави наказателното производство срещу Павлов и Огнян Донев.

"Очакваме реакцията на премиера по повод грубата намеса и кадруване в съдебната система от страна на вътрешния министър", заяви заместник-председателят на тъмносините Радан Кънев.

ДСБ са пряко засегнати от изнесените записи, защото в тях се казва, че медиите на Павлов са играли роля при разпада на Синята коалиция.

"И на Иван Костов му пострада главата", казва Павлов в публикувания разговор.

Днес от ДСБ припомниха тезата си, че Синята коалиция е разрушена отвън - от ГЕРБ и от близките им медийни монополи.

По думите на тъмносините трябва да има държава, която да спре медийните монополи, които се използват за шантаж на политическите опоненти.

От партията настояват също президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху промените в Закона за съдебната власт в частта, позволяваща сегашният състав на ВСС да определи новия главен прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
0
 
! Отговори
4ernata zlatka преди 11 години
amur.spb.ru/girl-1039.html ....................eto vi o6te edin site sus zlatka
152
0
 
0
 
! Отговори
kak se kazva6e taia преди 11 години
amur.spb.ru/girl-1039.html
151
0
 
1
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
L.P. I O.D. SA DIREKTNO ZA URANOVITE MINI.!
150
3
 
3
 
! Отговори
АААА наивници!!! преди 11 години
95 % от пишещите, не казват нищо ново. 4,5% се мъчат да оригиналничат. 0,49 % се хапят по ***, че на са се вредили в лапащите баницата. 0,009 % се канят да захапят.Е, аз съм 0,001-ия процент.И съм наясно.Хващам си ку-а и отивам да одаря две м-дя.Всичко друго е БОШ-ЛАФ.Еб-на държава!
149
1
 
0
 
! Отговори
дана преди 11 години
Ето я измамата 5strike/bg/invitation/bylink/74632
148
3
 
2
 
! Отговори
Иван Костов преди 11 години
до георги антонов- Е краднах верно ама и за вас имаше.....а сега тия ни на мен ни на вас
147
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А какви хубави бяха 24 часа и Труд докато ги управляваше Тошето - то всякакви новини за чалга ***, то мутри и техните велики потижения, то трупове по първите страници, то манекенки по краката му, а той налапал пура гордо.... ех, как да не му липсава това на народеца, някой ще ги кара да четат икономически анализи... бе вие прости ли сте? я пак голи чалга каки и трупове по страниците, иначе може и да почнем да мислим, а тогава става страшно.....
146
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И пак простотиите на ченгето Тошо Тошев мазач на филии.Не става ясно какви са тия записи.Някой чул друг да казва на някого нещо ама не съвсем.Първо по закон само записи правени със СРС имат стойност в съда, но пак е важно кой говори.Другото е шменти -капели в стила на Тошо Тошев-ченгето.Цялата борба е за окупиране на медииния пазар от Пеевски.Слад като номера съсскъпите лекарства не мина сега почнаха вестниците.Прах в очите на слепите овци.
145
9
 
8
 
! Отговори
лондон преди 11 години
народа още помни как костов омандваше всичко: народа помни как Костов и СДС подслушваха гл.прокурор, как Костов караше митничарите от всички митници да му носят пари с куфарчета. Помни народа как Костов крадеше и преяждаше с луканка, а пенсионерите взимаха по 40 лв.Костов на съд и Бойко да му разкрие всички далавери!
144
9
 
10
 
! Отговори
георги антонов преди 11 години
Костов първо да каже колко пари окраде и защо ликвидира икономиката. Да излезе Костов и да каже, защо навремето се месеше навсякъде:опита се да смаже радиото, сложи болния Н.Филчев за гл.прокурор. Освен това навсякъде Костов сложи прости и крадливи седесари, които като скакалци окрадоха всичко.Костов да съобщи колко пари има в Булбанк, където работи неговия министър Хамбарцумян.Костов кажи колко окраде бе, кажи бе!
143
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ СКАНДАЛ ЩЕ ЗАСЕНЧИ И ЕВРОПЕЙСКО И ТУРСКИ СЕРИАЛИ !!! НА БАРЕКОВ МУ ОТИДЕ МОРЕТО !!!
142
0
 
5
 
! Отговори
Мдаааа.... преди 11 години
Имената на многоуважаваните господа са споменати съвсем случайно . Всъщност , те имат намерение да разпродадат бизнеса си в най-близко време .
141
1
 
2
 
! Отговори
lelia_marche преди 11 години
Достатъчно е да ги осъдят за пране на пари в 24 часа и Труд - за друго вече е изтекло, така или иначе!!
140
1
 
12
 
! Отговори
Ден преди 11 години
Любомир Павлов и Донев са бивши агенти на ДС! Долу доносниците !
139
1
 
17
 
! Отговори
Ралица преди 11 години
Това, което Пъпката оглави не трябва да се нарича Съюз на издателите, а Съюз на олигарсите !
138
10
 
4
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Обяснимо е защо то ДСБ са толкова ядосани, но да не се тръшкат - този компромат изфабрикуван от агент Бор си е една съшита с бели конци инсинуация. Всички имена в разговора ги намесва именно "неизвестния събеседник", който удобно подава репликите на Л.Павлов...
137
9
 
25
 
! Отговори
Deko преди 11 години
Най-радостното от всичко е усещането за края на последното гербаво комунистическо управление. С тях ще си замине и веднъж завинаги комунизма от тази държава.
136
1
 
12
 
! Отговори
lelia_marche преди 11 години
Да нека излезе и потвърди, че трябва да има разследване срещу двмата олигарси!! Това безочие наиситна няма граници! Е вече прокуратурата поне се задейства!
135
1
 
11
 
! Отговори
Didi преди 11 години
Искрено се надявам,че ще си получат заслуженото,но все пак тук това,което не става с пари...става с много пари,а всички знаем,че такива никак не им липсват!
134
3
 
10
 
! Отговори
kompot преди 11 години
"дело, което прокуратурата се готви да започне срещу Любомир Павлов и Огнян Донев."НАЙ-ПОСЛЕ! тези двамата си плачат за дело още от повишаването на цените на лекарствата

Спонсорирани публикации