Двуместен електромобил бе показан в Калифорния

Машината изминава 360 км само с едно зареждане
11 юни 2012 20:20,
26
Двуместен електромобил бе показан в Калифорния
Снимка: Lit Motors

Един от новаците в автомобилната индустрия - американската компания Lit Motors, показа двуколка, задвижвана с електричество. Продуктът на инженерите от Калифорния използва същия принцип на запазване на равновесието като машинките Segway.

Транспортното средство се казва С1 и се придвижва на две колела, като не се обръща дори при страничен удар. Това е постигнато чрез жироскоп, който според производителя се връти с 12 000 оборота в минута.

Устройството автоматично компенсира ъгъла, по който се накланя машината. Подобна система се използва при смартфони и таблети, за да може да се коригира дисплея в зависимост от наклона на устройството.

От Lit Motors твърдят, че продуктът им може да достигне максимална скорост от 190 км/ч. С едно зареждане на батерията двуколката изминава 350 км, като може да вози двама пасажери, разположени един зад друг.

Основателят на американската компания, създала тази необикновена машина - Дон Саймън, иска да я пусне в производство през 2014 г. Той вече е изчислил и цената на возилото - $16 000.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
инженер преди 11 години
Тази кола , както SIM-LEI и SIM-WIL, вероятно ще са първите електрически автомобили, които ще пробият на пазара в голям мащаб. Но специално за България , където по начало се купуват секънд хенд автомобили , ще трябва да се чака. И този симпатичен мъник , както и SIM-LEI сигурно ще се купуват изгодно у нас на старо с нови батерии , които да се надяваме ще са по - евтини от сега.
21
0
 
0
 
! Отговори
инженер преди 11 години
Това е нещо средно между "мотоциклет (електроцет)" и кола. Но е все пак е кола, защото си изолиран от атмосферата и имаш защита в каросерията. По интересно е че за страни от третия свят батерията била с капацитет 4 - 5 KWH, а за развити страни 8 - 10. Та относително изгодно можем да го купим на старо след 10 години за 4 - 5 хиляди долара с нова батерия.
20
0
 
2
 
! Отговори
Kopche.net преди 11 години
Много сладурска количка:)Кога ли "богатите" българи ще можим да си я позволим......
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Pone kato si trupate trafik na drugite saitove gi opravete da rabotqt
18
2
 
0
 
! Отговори
зис преди 11 години
Едно време имаше едни Яви-триколки и си бяха къде,къде по-хубави от тоя скафандър на ток.Ами след 360 км ако нема контакт кво прайме....а?
17
0
 
2
 
! Отговори
чистота преди 11 години
това е бъдещето, щете не щете това ечисто превозно средство но когато станат повече ще им сложат данак за разместване на въздохаза това че не вдига шум и др.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При нашите разбити пътища тази машинка само за 1000км пробег ще даде фира.Така че да си я карат дебелите американци.
15
1
 
9
 
! Отговори
до Симсонката преди 11 години
Аман от хейтъри...Хората направили нещо ново, практично, с още по-достъпна цена (макар, че все още са скъпи), обаче на бай ти *** му дай да се пресмее, нищо че не умее нищо да върши.
14
4
 
1
 
! Отговори
Симсон преди 11 години
Скутер на ток,нищо ново под слънцето.
13
2
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 11 години
Страхотно!
12
2
 
4
 
! Отговори
яне преди 11 години
много добро като идея
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
360 км с едно зареждане, бе тикви! Какви колички за голф, това развива 190 км/ч...
10
6
 
3
 
! Отговори
тошко бирата преди 11 години
От десетки години се продават колички за голф на ток това не е нищо ново.
9
0
 
12
 
! Отговори
Скалата преди 11 години
От РЕНО продават нещо подобно но с 4 колела и е мнооого по евтино , единствения недостатък че не развива 190 --то то и моята кола не ги развива и пак си я карам
8
7
 
6
 
! Отговори
1ви клас!? преди 11 години
много ме накефи как жироскопа се "връти" .. иначе това е поредната американска глупост за 16000$... и в тоалетната да ги намирах парите, пак няма да го купя това
7
1
 
6
 
! Отговори
Бай Иван Пловдивски преди 11 години
Заглавието трябва да е двуместен мотор за 16 бона (по добре да си вземе човек една Хонда Голд Уинг за тая пара). Напомня ми на оная триколка от Мистър Бийн! Както каза колегата по-долу ползата от жироскопа е само за точене на ножове. Вижте проблемите от при т.н жиромобили използвани в градския транспорт през 50-те. Добро хоби, но релизацията ще е никва...
6
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това което правим в момента с транспорта ще плачим за него след 30-40 години.Иначе да де с технологиите ще пада и пада разхода ,но *** е ,че САЩ изхаби трупаните милиярди години запаси от петрол за да натиска гаджета по удобно на задната седалка на 300 км защото горивото бе без пари.Ел фантастиките трудно биха станали масови ,а от зилоподобен автомобил да се качиш на това е бая неестествено.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Специално това нещо по какво напомня на БМВ Изета? Нещо май си леко ***...
4
6
 
4
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
Каквито и иновации да направят в този клас...всичко напомня на, БМВ Изета от преди 59 години?
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Убиецът на петролните гиганти.

Спонсорирани публикации