Бездомници атакуват празни луксозни жилища в Лондон

Зачестяват случаите на самонастаняване в имоти, които не се обитават постоянно
Обновена: 12 юни 2012 15:45 | 12 юни 2012 13:54, Миглена Иванова
1
Бездомници атакуват празни луксозни жилища в Лондон
Извършителите на подобни имотни престъпления работят в групи. Снимка: архив, Reuters

Зачестяват случаите на самонастаняване в имоти, които не се обитават постоянно, в някои от най-престижните квартали в Лондон.

Броят на молбите за принудително отстраняване на самонастанени в райони като Белгрейвия, Найтсбридж и Нотинг Хил отчете рязък ръст през последните месеци, пише британският ежедневник Telegraph.

Новата вълна от чуждестранни милиардери, търсещи жилища в някои от най-желаните квартали на британската столица през последните години, доведе до множество сделки и в резултат - множество празни имоти. Това на свой ред позволи на бездомните да се нанасят свободно в необитаемите жилища.

Бездомници се настаниха в къща в Белгрейвия, за която се смята, че е собственост на бившата съпруга на Роман Абрамович, Ирина. През 2010 г. пък бе „превзета“ и къща в Хемпстед с цена от 12 млн. паунда, собственост на сина убития бивш либийски лидер Муамар Кадафи, Саиф.

Високите наемни нива в Лондон и високата безработица са сред факторите, които утежняват проблема.

Извършителите на тези имотни престъпления са станали по-организирани и работят в групи. Те ползват социалните медии, за да споделят данни за потенциални цели, координати и др.

От брокерската компания Savills посочват инцидент, в който един от извършителите се представил като строителен предприемач, за да посети скъп имот, по време на който използвал случая да отвори един от приземните прозорци на жилището, през който по-късно да се промъкне в него.

Още новини за имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации