Хосе Карерас по стъпките на Стоичков

Двамата приятели вече са доктор хонорис кауза
12 юни 2012 10:24,
2
Хосе Карерас по стъпките на Стоичков
Хосе Карерас стана доктор хонорис кауза. Снимка: Reuters

Известният испански тенор Хосе Карерас стана доктор хонорис кауза на Саарския университет на тържествена церемония в Саарбрюкен.

Благодарение на своята интерпретация на творби от велики композитори и по-специално "Дон Карлос" от Верди, Карерас създаде нови стандарти в подхода към изучаването им, отбелязаха от Института по музиковедство към Саарския университет.

Много се радвам за признанието за работата ми като музикант с университета, с който ме свързва борбата с левкемията, заяви Карерас.

През 1987 г. той бе диагностициран с левкемия, която прекъсна кариерата му за година, припомня БТА.

През 2004 г. в Хамбург певецът положи първия камък за построяване на център за имунна и генна терапия към клиниката на Саарския университет, а година по-късно той отвори врати.

Така Карерас се изравни по ранг със своя близък приятел Христо Стоичков, който също е доктор хонорис кауза.

Големият певец е голям фен на Стоичков още от пристигането на Камата в Каталуния, като определя идването му в Барселона като "Божи дар". Карерас се включи и в документалния филм "Стоичков", където не пести комплименти за приятеля си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Ха,ха преди 11 години
Стоичков да беше станал доктор хонорис кауза на спортната академия - нищо против. Но на Пловдивския университет - срам,срам,срам. И то голям. А интревютатат му на английски и на руски - ужас. И то голям.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разликата е огромна!

Спонсорирани публикации