"Най-богатата свирка в света" ще ръководи Холандия - Германия

Шведският милионер Йонас Ериксон не носи късмет на Леверкузен и Дортмунд
12 юни 2012 13:35, Георги Пешев
2
"Най-богатата свирка в света" ще ръководи Холандия - Германия
Снимка: Ройтерс

Шведският съдия Йонас Ериксон ще ръководи двубоя Холандия - Германия от група "B" на Евро 2012 утре.

Ериксон започва да се занимава със съдийство през 1994 година, а дебютът му в мач от елита на Швеция е през 2000 година. Две години по-късно той става международен съдия. От сезон 2009/10 той вече е сред групата на елитните съдии на УЕФА.

Може би за доброто съдийство на Йонас спомага фактът, че реферът не може да се впечатли от милионите на футболните звезди, тъй като самият той е милионер.

През 2007 година бившият журналист продава своя 15-процентов дял от телевизионна компания, която се занимава с продажба на правата за спортни събития, а в замяна на дела си получава над 6 милиона английски лири.

Швейцарският вестник "Блик" дори нарече Ериксон "най-богатата свирка в света" преди време. Самият 38-годишен арбитър споделя: "Парите не ме промениха. За мен най-хубавото нещо си остава да ръководя футболни срещи".

Ериксон не носи късмет на Байер Леверкузен и Борусия Дортмунд. През ноември миналата година арбитърът от Сигтуна не зачете попадение на Андре Шюрле при загубата на "аспирините" с 1:3 от Валенсия в Шампионската лига. Тогава от щаба на Леверкузен бяха бесни на шведа.

Преди това Ериксон ръководи мача Олимпик Марсилия - Борусия Дортмунд в същия турнир. Германският първенец бе пометен с 3:0.

Още новини от Евро 2012 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации