Вампириадата в България продължава!

Родният Индиана Джоунс откри кръвопиец във Велико Търново
Обновена: 12 юни 2012 17:38 | 12 юни 2012 17:38,
46
Вампириадата в България продължава!
Археологът Николай Овчаров показва находката във Велико Търново - мъж, погребан с ритуал против вампирясване. Снимка: БТА

Вампириадата в България продължава!

След като в Созопол бе открит скелет, за който се твърди, че е на кръвопиец, пренасянето му в Националния историческия музей в София нажежи фокуса на общественото внимание, а от Би Би Си дадоха заявка за филм, днес в църквата "Св. св. Петър и Павел" във Велико Търново бе открито погребение с обреди против вампирясване.

Заслугата е на археолога проф. Николай Овчаров и неговия екип.

Още по темата

Родният Индиана Джоунс заяви пред струпалите се журналисти, че е извършен двоен обред – с метални скоби, сложени върху гръдния кош и крайниците и покриване на гроба с въглени. Овчаров го определи като двойно предпазване.

Според откривателя на погребението, то е извършено между XVI-XVII век, но на този етап е рано да се даде по-точна датировка.

По думите на археолога скелетът е на мъж около 30 години - всичките му зъби са здрави и са на мястото си.

По всичко личи, че ритуалът против вампирясване не е толкова рядък, както се е предполагало. Това е само ритуал против вампирясване, а не ритуал за вампир.

"Пази Боже да има вампири. Аз бих се уплашил да живея на този свят", каза археологът.

Овчаров посочи, че това са суеверия, проникнали дълбоко в народопсихологията на българите. Те са били най-силни през XV-XVIII век., когато няма официална църква и като цяло не съществува държава. Тези ритуали са езически, като на някои места продължават и до днес. Изпълняват се от роднини на покойника.

Междувременно директорът на Археологическия музей в Созопол Димитър Недев заяви, че в черноморския курорт няма да бъдат излагани за експозиция откритите скелети при погребения, за които има елементи на ритуали срещу вампири.

"Ние кости няма да излагаме. Това е едно великолепно място, за да си позволим да го превърнем в сбирщина на разни окултисти. Може би ще е сензационно, но ако го направим под стъкло, ще чупят и ще разрушат съоръжението", заяви Недев пред "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Спиридон преди 11 години
ахахахахахахахахах :D:D:D:DBBC дали заявка за филм :D:D:D "Indiana Jones and the Last Ancient Vampire King"След като вече са цяла шайка да вземят да нахапят много ***, обезателно!!!
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В този созопол е целия персонаж от романите + йоан кръстител.... очаквам до 2 месеца да изкопае и ноевия ковчег
30
6
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
"Това е едно великолепно място, за да си позволим да го превърнем в сбирщина на разни окултисти. Може би ще е сензационно, но ако го направим под стъкло, ще чупят и ще разрушат съоръжението"Ей умен си като двама ***!Никой истински окултист, няма да отиде и да ти счупи стъклото, само глупавите тийн-сатанистчета са способни на това, ех ***, говедооо.....
29
0
 
8
 
! Отговори
deno преди 11 години
До 34,така викаш в Търново...ами ти с всичките правописни грешки,дет си направил,колко голям селяноидиот си?Я вземи се замисли бе талпа!
28
1
 
10
 
! Отговори
37 преди 11 години
Епа вие цяла македония сте вампири сега и наще искате да вземета ***
27
1
 
3
 
! Отговори
Cool преди 11 години
*** якото, си имаме вампори вече :)
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този не "откри" ли светилището на Дионисий в Перперикон? Да ама бесите са живели мако по-на запад от там. Пълен самозванец и тарикат.
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идеално са се сетили за заглавието (може би без да искат) : колкото е измислен Индиана Джоунс, толкова е измислен и нашия "археолог"
24
8
 
22
 
! Отговори
b преди 11 години
тоя измисления професор съвсем скоро ще открие липсващото звено между маймуняците, просто само трябва да изкопае що-годе качествено огледало...
23
10
 
2
 
! Отговори
:-( преди 11 години
Пеньо от Биг Брадър би казал само едно, а то е:"Летя с колата, летя с колата, летя с колата...с колата летя ехеи".
22
0
 
3
 
! Отговори
Съмняващ се преди 11 години
Може да е най-обикновен пандизчия.Тоя ми прилича на Желязната маска.За възрастта имам съмнения-много по млад трябва да е заради зъбите.По онова време се умирали около 40 годишна възраст.
21
3
 
17
 
! Отговори
Вампир преди 11 години
Вампирите в България са хиляди и продължават да се увеличават.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турското "присъствие" си личи по скобите и въглените по скелета. Не ме интересува какво разправя този археолог-фантазьор за вампири и смешните му теории. Когато фактите говорят и боговете мълчат.
19
1
 
49
 
! Отговори
ined преди 11 години
Тоя що си губи времето да ги търси в Созопол и Велико Търново - кръвопийците са в София - в Народното събрание и в Министерския съвет.
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най големите вампири и кръвопийци в българската история са тия слуги в парламента и техните господари.
17
1
 
7
 
! Отговори
Простака преди 11 години
Бе толкова ли нямат зъби тези скелети в Созопол и В. Търново?!
16
0
 
12
 
! Отговори
ББ преди 11 години
Съгласен съм с колегата по-долу трябва да се използва всеки шанс за привличане на вниманието на света около нас. Статията за намерените вампири беше в повечето английски и американски медии. С други думи света се интересува, остава да им продадем историята.
15
5
 
19
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Ужас, тия ГЕРБ и вампири ни докараха!
14
1
 
26
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Следваща цел- останките на караконджул и триглава ламя.
13
4
 
9
 
! Отговори
СЕПТЕМВРИ преди 11 години
Родният Индиана Джоунс-смях в залата. Може да има български гени ама се изживява, като рицар -тамплиер. Съзнанието му отдавна не е българско.

Спонсорирани публикации