Вода, ток и газ нагоре от 1 юли

Намаление се предвижда единствено за парното, съобщиха от ДКЕВР
12 юни 2012 18:42,
148
Вода, ток и газ нагоре от 1 юли
Според очакванията, токът ще поскъпне с 10%. Снимка: Булфото

След проведените от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) обществени обсъждания за цените на енергоносителите от първи юли, от регулатора обявиха прогнозите за новите стойности, предаде БТА.

При тока се очаква около 10 на сто поскъпване, при водата – около 3%, минимално увеличение се очаква и на цените на природния газ. Единствено топлофикационните услуги ще поевтинеят.

Ако не бъде подписано договореното с Русия намаление на доставната цена на газа, синьото гориво ще поскъпне от 1 юли, но минимално, така че да не се отрази на цените на топлинната енергия, заяви пред журналисти председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

Още по темата
Намалението на цените за клиентите на топлофикациите ще го има, независимо от цената на природния газ, заяви Семерджиев. По думите му обаче според възприетото вече от ДКЕВР правило, ако повишението на цената на природния газ е повече от 5 процента, то ще трябва да се отрази и в цените на парното, тоест намалението на цените може да бъде преизчислено и съответно да е по-малко.

За очакваното увеличение на тока с около 10 на сто от 1 юли Семерджиев заяви, че не могат да бъдат намерени резерви то да бъде по-малко, тъй като върху него влияят множество фактори - добавката за зелена енергия, за енергията, закупувана от когенерациите, невъзвращаемите разходи на НЕК за присъединяване на централите ТЕЦ AES Гълъбово и ТЕЦ "Бобов дол", както и отчитането на разходи на централите за закупуване на квоти парникови газове от началото на следващата година.

От 1 юли софиянци ще плащат и по-скъпа вода. Общото повишение на ВиК услугата за битовите потребители ще бъде 2,86 процента при поискани от "Софийска вода" близо 12 процента повишение на цената. Няма да разрешим по-високо поскъпване от това, което предвижда работната група на ДКЕВР, заяви Семерджиев.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
26
 
! Отговори
ББ и ЦЦ преди 11 години
Толкова много мразех БСП, сега толкова ги обичам. Това благодарение на Байко. Бойко, много силно се надявам да има Бог, и да те настигне неговото наказание. И само да те питам как спиш вечер? Не се ли страхуваш от народната любов?
72
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕОБХОДИМ НИ Е БЪЛГАРСКИЯ " ЧАУШЕСКО" И ВСИЧКИ УПРАВЛЕНЦИ ЩЕ ВЛЯЗЪТ В РИТЪМ
71
1
 
41
 
! Отговори
към Бойко преди 11 години
Къде си бе Бойко,затова ли те подкрепихме,съсипа ни ,уннищожи ни.Ти ли го правиш или съветниците ти луди но погубваш България.Опомни се и помогни на народа си който ти се е доверил.В теб вярвахме не ни предавай и ти.Как може да вдигаш цени и заплати на висши чиновници при толкова дълго време замразени доходи,пенсий.Какво си увеличил в пенсийте от 1 юни.Леля ми с 220 лв пенсия има увеличение - 0.80 ст.Срам и позор за всички ви
70
0
 
9
 
! Отговори
tod преди 11 години
bokluci mrasni nqma li da se sprete s tezi uvelicheniq.Vdignete minimalnata zaplata.
69
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩОТО СМЕ СТАБИУНИ ЗАТОВА НИ РУШКАТ
68
2
 
27
 
! Отговори
бат Васко преди 11 години
Всеки път едно и също. Еди-кое си ще поскъпне, няма да поскъпне, ще поскъпне, няма да поскъпне, накрая все пак поскъпва, ама видите ли не с 15-20%, а "само" с 10% и глупаците се радват. че ДКЕВР защитава интересите на народа!
67
0
 
20
 
! Отговори
НЕ ПО ДУМИТЕ преди 11 години
ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откога държавен регулатор дава прогнози??? Или така подсеща монополите - време е да вдигате???
65
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Но за сметка на това пък всички заведения са на разположение на непушачите! Да им е честито и на тях
64
3
 
9
 
! Отговори
Маджаров преди 11 години
Русия да си разтресе едно от 9-та степен ама и Бойко да е там
63
0
 
24
 
! Отговори
Един преди 11 години
Те всичко така правят, да не изглежда драстично. 8% тук, 10% там. Ако кажат 80% хората ще скочат, но така е по-приемливо, леко по леко :)Някой да се обижда ако му кажа овца?
62
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Гроб бе! Гласувайте пак за Гроб и ще видите още повече л**на.
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко са едно 50% може да качат , нямат проблеми .
60
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гарантирано от ГРОБ. Важното, че излиза и се тупа в гърдите, че държавата ни е финансово стабилна. Евати и мизерниците, евати и скапания народ, дето ги търпи!!!!
59
1
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 11 години
Каквото и да казваме ,каквото и да пишем в момента все тая - единствения начин да направим нещо е когато застава ме пред урните,но дотогава ще бъдем отново заблудени.Ведно е много прав Борисов -наистина сме лош матрял и при тово мек ,който освен за мачкане за друго не става.За тава Бойко мачкай ние това заслужаваме-мекушаво продажно племе.
58
1
 
25
 
! Отговори
не,не ,не,не, преди 11 години
ПОДВЕДОХМЕ СЕ ПО ТЕЗИ........ПО ДОБРЕ ДА СА КОМУНИСТИТЕ,
57
0
 
20
 
! Отговори
Т преди 11 години
Избрахте си магарето, сега му душете *днята.
56
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Miro, ти с Костов не си играй - некрофилията е подсъдна!
55
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Вода, ток и газ нагоре от 1 юли"БРАВО!!ПРИВЕТСТВАМ!!!Бг овцете трябва да бъдат стригани до кожа.Тази *** това заслужава.Гласувайте пак за Тиквата *** такива......
54
3
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
A zaplati i pensii

Спонсорирани публикации