Явлението Beardyman на ParkLive

Шотландският диджей Hudson Mohawke също идва на събитието
Обновена: 13 юни 2012 10:38 | 13 юни 2012 10:38,
0
Явлението Beardyman на ParkLive
Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе в началото на септември, Снимка: PR

Най-добрият английски бийтбоксър Beardyman и шотландският експериментатор Hudson Mohawke потвърдиха участието си на третото издание на фестивала ParkLive, което тази година ще се проведе на 6 и 7 септември в парка на Терминал 2 на Летище "София".

Зад псевдонима Beardyman или „човекът с брадата” е скрито името на Darren Foreman - един  уникален откривател,  пренесъл  бийтбокса в ново измерение. 

Вече десет години Beardyman не спира да изумява с изпълненията си, а BBC го определят като „Повелителят на звука и бийта”. Само с помощта на гласа си Beardyman създава бийтове и мелодии, след това ги надгражда, за да зазвучат като цели парчета  и всичко това тече в реално време.

Участвал е на една сцена с имена като Blondie, Groove Aramada, Jazzy Jeff, Sly & The Family Stone, Grooverider, Nextmen, Foreign Beggars и много други.

Никой не остава изненадан когато през 2006-та печели титлата UK Beatbox Champion, а през 2007 става първият бийтбоксър в историята на Англия, който дублира постижението си.  Подобно на родния ни SkilleR, Beardiman е прецедентът в бийтбокс културата на Острова.

Явлението Hudson Mohawke се появява на бял свят в края на 90-те години, когато едва 15 годишен, Ross Birchard се записва в историята на DMC шампионатите, като най-младия участник във финала на надпреварата.

В момента Hudson Mohawke влиза в колаборации с артисти като Kanye West, Just Blaze (продуцента на Jay-Z), Waka Floka, ремиксира Bjork и Jamie Woon, пише музика за електронни игри като Grant Theft Auto. Звукът, който произвежда Hudson Mohawke e ярка и в същото време кошмарна смесица от hip-hop импровизации повлияни от J Dilla, космическо r’n’b, бум бас и еуфороичен рейв, всичко това гарнирано с всевъзможни ефекти и звуци записани от различни места по света.

Билети за третото издание на ParkLive са пуснати  в продажба в мрежата на Ивентим. Цената на промоционалните билети, които ще се предлагат до края на месец юни е 55 лева за двудневен фестивален билет и 35 лева за един фестивален ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Park Live Festival
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации