Пияни руснаци откраднаха и полетяха с Ан-2

Самолетът с цялата компания на борда вероятно се е разбил
Обновена: 13 юни 2012 15:13 | 13 юни 2012 12:18, Елка Василева
110
Пияни руснаци откраднаха и полетяха с Ан-2
Самолет Ан-2 изчезна от летището в Серов, Русия. Снимка: архив, Reuters

След запиване заедно с още 12 души пилот открадна частен самолет Ан-2, качи компанията си в него и излетя в неизвестна посока. Това се е случило на 11 юни в град Серов, Свердловска област.

Липсата на самолета е открита на 12 юни сутринта и за инцидента е било съобщено в полицията. Предприета е издирвателна операция.

Според една от версиите, по които работи полицията, групата може да са тръгнали на риболов, а според друга – на руска баня в съседен регион.

На борда на откраднатия Ан-22 са се намирали шефът на държавната автомобилна инспекция в град Серов Дмитрий Ушаков, 67-годишният пазач на пистата за кацане на летището в града Юрий Соболев, 30-годишен охранител в завод „Уфалей никел“ и трима инспектори от държавната автомобилна инспекция на 24, 25 и 31 години. Възможно е в самолета да са били и сестрата на единия от инспекторите, безработен младеж, пенсионер, бизнесмен и продавач в магазин за мобилни телефони. Самолетът е бил управляват от пилота Хатиб Кашапов.

Предполага се, че на 11 юни Кашапов и Соболев са поканили приятели на летището и са започнали да пият. По информация на „Комсомолская правда“ пазачът Соболев е съпруг на директора на летището в града Валентина Соболева. Тя обясни, че в един момент мъжът й вече не отговарял на телефона си. По-късно се установило, че изчезналите хора са оставили телефоните си на летището. Соболева отишла на летището и открила, че самолетът и цялата компания са изчезнали. На пистата били изоставени колите на участниците в запиването.

Соболева разказа пред журналисти, че летището в Серов вече почти не се експлоатира. Неотдавна обаче центърът за управление на полетите в Екатеринбург наредил да бъде приет Ан-2, собственост на фирма в Оренбург. По данни на „Вести.ру“ самолетът е бил арендован за мониторинг на горски пожари.

Анонимен пилот от Серов обясни, че дори и самолетът да е бил току-що зареден, горивото е щяло да стигне максимум за 8 часа. „Щом пилотите до момента не са установили връзка, значи самолетът е паднал“, каза той.

Последната информация от днес от МВР е, че самолетът Ан-2 с пътници на борда, който изчезна в Свердловска област, вероятно се е разбил. Изпратени са хора да проверят, но все още нищо не е потвърдено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-вероятно пилотът и пътниците му са живи и здрави
81
1
 
2
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
И в България е имало подобни случаи, също с Ан-2, даже са седели на прага на вратата и са си клатели краката. Пилотът въобще не е бил пиян, правили са големи кръгчета над пистата и са чакали да мине кола по близкия път, за да се ориентират по фаровете за точното място и за посоката на движение.В 04:00 става случката. Всички са живи и здрави, самолетът е само здрав...
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То затова руснаците са направили цял филм,както е посочено по-долу - "Особености на руския риболов"
79
0
 
2
 
! Отговори
до 97 преди 11 години
Скоро ще стане Ан-22...5
78
8
 
0
 
! Отговори
до 95 преди 11 години
Случва се, то и един ,,Бойнг,, седна в Пентагона, ама САЩ си е САЩ, а Гъргорчо си е Гъргорчо. Продължавай с коментарите и скоро ще научиш българския.
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
евала братушки.вие сте колкото велики и толкова ***.
76
2
 
9
 
! Отговори
ха ха ха.... преди 11 години
руски бит и култура ха ха ха...Тия са още в XIX век.
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И последно АН-2 или АН-22 ????? АН-2 е лек едновитлов биплан, с капацитет 12 пасажери и 2 души екипаж, с максимална полетна маса около 7 (СЕДЕМ) тона. АН-22 е голям, транспортен четиривитлов самолет, с макисмална полетна маса 250 (ДВЕСТА И ПЕТДЕСЕТ) ТОНА. И последно, откраднатият самолет е... ?Дами и господа "журналисти" ?????
74
4
 
3
 
! Отговори
бравос славяни преди 11 години
не сте страхливи а сте смели и диви, обратното на нас, ако не бяхте вие щяхме да бъдем една от най добрите икономически показатели в европа/само дето нямаще да сме българи/
73
4
 
10
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Къде е руски ПВО, дори тези не знаят за откраднатсамолет. Матиас Руст седнал на Червена площад и никой не виждал, как това станало. А сега безпелотен самолет със атомна бомбичка пак може да седне във центъра на руска столица. Спиртоджии мислят, че велики, а цял свят се смее над тяхнота простотия.
72
2
 
14
 
! Отговори
bramgram преди 11 години
"По страшно от Т-34 е само пияният му екипаж!"
71
3
 
4
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Това подтверждава още, че в Русия за полицаите няма никакви закони. Дори на самолет пътуват на лов и риболов по шаранови езера. За това и полисмени в Русия всеки кой го вижда иска направо да го убие! Смърт за тези престъпници.
70
1
 
4
 
! Отговори
бгб преди 11 години
Абе между АН2 и АН22 има тъъъънка разлика я се уточнете че накрая да не се окаже че са гепили нещо по - голямо :)
69
3
 
0
 
! Отговори
нина преди 11 години
Мечтай си,няма как да стане това.И други отворковци опитаха,ама псе посраха.
68
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
,, Особености на руския риболов,,
67
4
 
7
 
! Отговори
с.до славянин преди 11 години
Всяка една държава имаща имперски амбиции се държи с другите по начина описан от теб!Не виждам никаква разлика между западняците и руснаците обаче!Нима СССР не беше империя и не се държеше като такава!?Стига глупости!А за инцидента пак ще кажа,че е поредната идиотско-пиянска руска изцепка!Добре поне,че на са затрили и някой друг тия ***!
66
8
 
7
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Винаги ме е учудвал примитивизма в мисленето на ''високоинтелигентните'' демократи, че западът обича останалия свят така, както обича себе си, и желае на останалия свят това, което желае и на себе си! Фатална грешка в мисленето им, защото западът третира по-голямата част от останалия свят като свои колонии за експлоатация, а не за равни с тях! Просто прикрити шовинисти и робовладелци, ама демократите не могат да вдянат, не е по силите на сивото им вещество!
65
11
 
3
 
! Отговори
до 85 от славянин преди 11 години
Може би за теб тези, които превъртат и трепят почти всяка седмица с оръжие населението в ''страната на неограничените възможности'' са нормални, а по въпроса за робската психика българинът я има още отпреди турското робство, така че не ми я обяснявай със т.нар. ''комунизъм'' защото си много банален и елементарен!
64
2
 
5
 
! Отговори
аман преди 11 години
Лелееекакво мерене на Малки Пишлета в този форум... бездарници седнали да пишат Глупости :)... на Българина винаги друг му е виновен за Личната Драма
63
3
 
8
 
! Отговори
до 76 от славянин преди 11 години
А твоите братя от двете страни на атлантика за какво живеят бе, умнико, не живеят ли и те само за търбухо-чревогъзния си канал и банковите си сметки!? Че и внушават тази цел на целия свят! Щом тези са ти братя значи, че ти си се превърнал от човек в консумиращо-дефекиращ организъм! Направи справка за наркоманията и алкохолизма в твоите ''братски''народи и ще останеш доста неприятно изненадан!

Спонсорирани публикации