Пияни руснаци откраднаха и полетяха с Ан-2

Самолетът с цялата компания на борда вероятно се е разбил
Обновена: 13 юни 2012 15:13 | 13 юни 2012 12:18, Елка Василева
110
Пияни руснаци откраднаха и полетяха с Ан-2
Самолет Ан-2 изчезна от летището в Серов, Русия. Снимка: архив, Reuters

След запиване заедно с още 12 души пилот открадна частен самолет Ан-2, качи компанията си в него и излетя в неизвестна посока. Това се е случило на 11 юни в град Серов, Свердловска област.

Липсата на самолета е открита на 12 юни сутринта и за инцидента е било съобщено в полицията. Предприета е издирвателна операция.

Според една от версиите, по които работи полицията, групата може да са тръгнали на риболов, а според друга – на руска баня в съседен регион.

На борда на откраднатия Ан-22 са се намирали шефът на държавната автомобилна инспекция в град Серов Дмитрий Ушаков, 67-годишният пазач на пистата за кацане на летището в града Юрий Соболев, 30-годишен охранител в завод „Уфалей никел“ и трима инспектори от държавната автомобилна инспекция на 24, 25 и 31 години. Възможно е в самолета да са били и сестрата на единия от инспекторите, безработен младеж, пенсионер, бизнесмен и продавач в магазин за мобилни телефони. Самолетът е бил управляват от пилота Хатиб Кашапов.

Предполага се, че на 11 юни Кашапов и Соболев са поканили приятели на летището и са започнали да пият. По информация на „Комсомолская правда“ пазачът Соболев е съпруг на директора на летището в града Валентина Соболева. Тя обясни, че в един момент мъжът й вече не отговарял на телефона си. По-късно се установило, че изчезналите хора са оставили телефоните си на летището. Соболева отишла на летището и открила, че самолетът и цялата компания са изчезнали. На пистата били изоставени колите на участниците в запиването.

Соболева разказа пред журналисти, че летището в Серов вече почти не се експлоатира. Неотдавна обаче центърът за управление на полетите в Екатеринбург наредил да бъде приет Ан-2, собственост на фирма в Оренбург. По данни на „Вести.ру“ самолетът е бил арендован за мониторинг на горски пожари.

Анонимен пилот от Серов обясни, че дори и самолетът да е бил току-що зареден, горивото е щяло да стигне максимум за 8 часа. „Щом пилотите до момента не са установили връзка, значи самолетът е паднал“, каза той.

Последната информация от днес от МВР е, че самолетът Ан-2 с пътници на борда, който изчезна в Свердловска област, вероятно се е разбил. Изпратени са хора да проверят, но все още нищо не е потвърдено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русиянците свелики и неповторими ! Щом пияни подкарват самолети , познайте , какво могат да направят , когато са трезви !
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А,да не че се правя на голям разбирач ама това на снимката не е витло от двигател на АН-2.Може да греша,но онова изглежда доста по-различно.
40
0
 
5
 
! Отговори
ni преди 11 години
Диви вероятно,успели да избягат -дали от съпругите дали от действителността,те си знаят.
39
2
 
7
 
! Отговори
Товарищ Брежнев преди 11 години
За Сталина!За Родину!Вперд!В атакууууу...!Ни шага назад!
38
8
 
9
 
! Отговори
до 46-ти преди 11 години
Много ще съм щастлив ако и Путин се окаже толкова корав и свърши по същия начин толкова кораво час по-скоро.Какво кораво или яко има в това да си патологичен пияч + ***?
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Накрая да не се окаже че е имало 2 самолета на пистата - Ан-2 и Ан-22 и двата да са изчезнали безследно в Live симулация на Counterstrike предприета от пияните руски катаджии.
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на братушките !Корави ***!Така се порка !Загинали са , като истински Казаци! Няма шест-пет!
35
1
 
3
 
! Отговори
Brunei преди 11 години
do 43: да кажем, че разбирам малко повече от теб за авиацията:) ако си прочел статията внимателно, ще си видял, че на едно място са писали Ан-22. А т'ва с майката просто показва какъв донор на интелигентност си:)!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тва е някаква стара барака дето е все едно някаква раздрънкана жигула и москвич в някой далечен район.Напили си и решили да се повозят.Чудо голямо.Никой не ги е качвал под дулото на калашников на борда.Така са решили така са сторили.Ако са мъртви то вече са платили с живота си.Ако са живи най-вероятно ще им спукат задниците от глоби.Сякаш пък някакъв американски войник не беше откраднал един танк и не беше газил наред къщи и коли..щото се скарал с гаджето.Всякакви откаченяци ги има.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Изпратени са хора да проверят, но все още нищо не е потвърдено."-Много яка компания ще са били. Тия дето са ги намерили са са се присъединили. Пиячка от руснак не се изпуска.
32
0
 
18
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Може да са кацнали някъде да си допият.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дааатипично руско, даже симптоматичнодобре че още не са почнали да крадат и стратегически бомбардировачи и да се правят на мъже пред останалия свят :)))))))
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А може и да не е паднал самальота,а да е отпътувал за Марс(като Фобос-Грунт).И сега веселите братушки на него да ни наблюдават през илюминатора,да си цъкат интернета и да ни се смеят на коментарите.
29
3
 
2
 
! Отговори
Brunei преди 11 години
Ан-2 или Ан-22:)?
28
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е за тва западняците като чуят братушки и се *** прави:))) с такъв народ просто е невъзможно да се предвиди какво ще им се случи на евентуалните врагове:)))
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Купона почна в София, а свърши в Банско :))))
26
0
 
5
 
! Отговори
Фен на Вицоман преди 11 години
Вицоман, публикувайте някъде коментара (ите си)- уникални са !!!
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
The Hangover - Russian Style :D
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Весела история. Дано са живи и здрави да си лекуват някъде махмурлука
23
11
 
3
 
! Отговори
ТУ 134 преди 11 години
...***...

Спонсорирани публикации