Пускат в експлоатация директното трасе от Околовръстния път - Южна дъга

Лентата ще резне премиерът Бойко Борисов
Обновена: 13 юни 2012 08:03 | 13 юни 2012 08:02, Красимир Ангелов
55
Пускат в експлоатация директното трасе от Околовръстния път - Южна дъга
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще пуснат в експлоатация директното трасе от Софийски Околовръстен път - Южна дъга и мост-естакада над "Бистришко шосе".

Обектът се изпълнява с финансовата подкрепа на ОП "Регионално развитие".

Пътният участък поема локалния трафик на София и транзитния трафик от АМ „Тракия” и АМ „Хемус” в посока Югозападна България и съседните държави. Общата му дължина е 3.582 км.

Изпълнител на проекта е консорциум „Главболгарстрой – Южна дъга”, в който влизат: „ГБС Инфраструктурно строителство" АД и "Главболгарстрой"АД. Стойността на договора е 44 701 958.68 с ДДС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Лентата ще резне премиерът Бойко Борисов"...А имах си аз да я резне някой друг!!!??? Бойко-лентата-ето така ще остане в историята.
19
2
 
3
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
Абе 21, Аз за какво ти говоря? ОТСЕЧКА, та отсечка ами тя е без водоотводи, пък малкия мост и пряката за Климент охридски? А и ти,като гледам разбираш от пътно строителство; Къде по света Главния път прескача 2 ро степенния? И,кое е по евтино един малък мост за Бистрица или тоя мастодонт за милиони левове? Радвай се...на недовършена работа. Обект се открива,когато всичко е приключило и работниците са си отишли, така е редно.
18
1
 
7
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
Браво е много прав,след като пуснат всичко по трасето ще е перфектно,няма да има задръстване на малкото кръгово,досега от Младост към Бояна там беше малък ад.Тези които пак мрънкат явно не са минавали от там,и си ги плещят е така...
17
6
 
4
 
! Отговори
Peshi odi peshi преди 11 години
44 701 958.68 лева за 3.582 км. път. Айде да е честито на данъкоплатците. Сигурно Доган пак е правил консултантските услуги.
16
6
 
2
 
! Отговори
Теодора преди 11 години
Драги ми смехурковци,хората се подиграват с нас!На околовръстното в момента е АД,а "отговорните" хора надуваха балони...!Да ни е честито !
15
3
 
3
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Голямата новина! А защо не пишете за срещата ми с организаторите на Варненско лято? Защо не пишете за милионите американски туристи, които привлякох в страната Ви? Защо не пишете за това, че вчера в свое интервю похвалих бургаските магистрати? Толкова много неща правя за държавата Ви, а вие въобще не отразявате действията ми! DNES.BG - случайно да ви плащат в рубли?!
14
1
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
което е положително е положително и човек не трябва да си криви душата!това което се построи качествено остава и за поколенията!Отвреме на време се правят и хубави неща! Естествено е по време на строежа да има и неудобства но без това не може да мине!така че повече и по-качествени строежи!дава се работа на хиляди!Да бъдат привличани и ромите на работа та да се интегрират!който отказва дадена работа без социални помощи!който неизпраща децата си на училище без социални помощи1така е справедливо!
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз сега не мога да разбера по кои от тези 10 ленти ще мога да карам със 140км/ч?
12
5
 
6
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
Браво и 9, май са спали на криво....повтарям; Откриват само естакадата, всичко друго е замазано или зарязано, и не виждам кога ще го завършат? плочките вече са изпотрошени а от юг няма подпорни стени, при един есенен дъжд всичко ще е върху локалите...прекъснати да водопроводи и електропроводи има и оголени силови кабели.
11
1
 
8
 
! Отговори
една преди 11 години
Искам приятел с грапав език. Като асфалта
10
2
 
4
 
! Отговори
Бургас преди 11 години
До 12 Аз знам за какво бързат. Ама като бързат го правят некачествено. И по този участък по който минах вече бяха положили няколко слоя асфалт, така че сигурно и последния е бил положен. И пак е грапав. Ти май ти си от село щом не си минавал от там.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пускайте магистралата от Младост 4 до ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ тогава вече ще е завършена 100 %.През Горубляне,Герман,Лозен това са още три кръгови или поне 2 естакади.През 500 метра откриване,значи,АКО някога я довършат ще има поне още 5,6,7 откривания .Въпреки всичко е много по добре от преди по времето на ухиления Софиански.
8
12
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 11 години
Къде пък ги видяхте по 5 ленти в посока. Само глупости пишете! Най-много три са. Няма да лъжете хората,
7
9
 
6
 
! Отговори
Бургас преди 11 години
Елате да видите какво става в Бургас. Бързат да открият пътен възел "Юг" (Детелината). Затворено е цялото околовръстно и целия трафик от и за най-големия комплекс Меден рудник и от и за южното Черноморие минава през квартал Акациите. Задръстванията са ужасни! Хората се предвижват 2-3 часа за участък от 4 километра. За новия асфалт дето полагат нямам думи. Неравен и грапав е!
6
11
 
21
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
Пускат само естакадата, а около нея е пълно разрушение...лунен пейзаж.
5
9
 
14
 
! Отговори
СофиянецАт преди 11 години
Ха ... да не стане като магистралата .... От 01.06.2012 до Сливен ....ама нещто закъсаха :):):)
4
1
 
1
 
! Отговори
ni преди 11 години
Ден като ден.Всеки е щастлив с труда си.
3
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
44 милиона за 3,6 километра, което прави малко над 12 милиона на километър, да викнем и "Гинес" на откриването да впишат официално рекорда. Минавах по новия асфалт и от сега не е съвсем равен, за една готина камионите ще му разкажат играта сигурно...
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко от кога чака да резне някоя нова лентичка:)
1
32
 
22
 
! Отговори
българан преди 11 години
Днес БойкоМ.Борисов има рожден ден. Които го харесва да пише плюс. Които не го харесва минус. Ха да видим какво ще се получи днес

Спонсорирани публикации