Свидетел по "Килърите": Ако не ги осъдят, ще ни избият

Преглед на печата за 13 юни 2012 година
Обновена: 13 юни 2012 08:56 | 13 юни 2012 08:15, Красимир Ангелов
54
Свидетел по "Килърите": Ако не ги осъдят, ще ни избият
Петър Стоянов - Сумиста. Снимка: Булфото

Един от ключовите свидетели по делото „Килърите” Боян Джамалов споделя в интервю за "24 часа": "Ако не осъдят Килърите, ще ни избият - 120 свидетели. Дори и само трима от нас да ликвидират, останалите приключват. Затова, ако процесът не свърши с присъди, аз отивам на границата и си късам българския паспорт."

Освен основен свидетел по делото срещу бандата на Петър Стоянов-Сумиста той е и човекът, който вскандалните СРС-та миналата седмица разкри връзки на политици от БСП със сръбския топмафиот Сретен Йосич и със самия организатор на групата за убийства - Боян Джамалов.

"Дадох адреса на Борислав Георгиев и след два дена го убиха. Сигурен съм, че видях джипа на Червеняков до дома на Сретен. От Сумиста знам, че Сретен му е кум, а самият той разчиташе да стане депутат от БСП - движен от своята алчност. В МВР от 1990 г. до сега нищо не се случваше, а сега виждам, че в МВР има желание. Организацията на Сумиста за поръчкови убийства бе доста сериозна", потвърждава Джамалов.

"Всеки втори полицай признава за натиск "отгоре", съобщава „Дума” като цитира данните от социологическото изследване "Мотивация на българския полицай", поръчано от Синдикалната федерация на служителите на МВР. Най-често споменаваната форма на натиск е отказът на висшестоящи да поемат отговорност. След това с еднаква тежест се нареждат изкуствено създаваните от шефовете бюрократични спънки, оказвания от тях натиск за отчитане на резултати, както и опъването на чадър върху определени случаи.

39 от новоизбраните 45 посланици са получили агреман от държавата, за която трябва да заминат и за тях има указ за назначаването им от президента Росен Плевнелиев, са казали за "Монитор" от външното министерство.

"Министър Добрев се зарече да разбие монопола на "Булгаргаз", отразява намерението му "Сега". Енергийният регулатор и газовият монополист влязоха в пореден пазарлък за цените. Икономическият министър откри най-ефективния и бърз начин за сваляне на цените на природния газ - с допускане на нови играчи на пазара чрез премахване на монопола на "Булгаргаз".

В момента държавната фирма държи тръбите и не допуска конкуренти, а фирмите, които биха могли могат да внасят синьо гориво в България, са длъжни да го продават на "Булгаргаз".

"Еднакви условия за банки, обслужващи държавни пари", предопределя министър Дянков. "24 часа" уточнява, че всички банки, които искат да обслужват държавата, трябва да подпишат договор с Министерството на финансите. Условията и цените, по които държавата ще им плаща таксите и комисионите за преводи към бюджета, ще са еднакви, предвижда проект за промени в Закона за държавния бюджет, който се готви във финансовото министерство.

Парите на държавата в по-голямата си част и догодина остават на депозит в БНБ, твърди вестникът.
"Бум на милионери комбайнери се очаква през тази година.", прогнозира "Стандарт". Земята става златна, след като Европа развързва кесията и вади един милиард лева за фермерите. Парите, които са с над 200 млн. повече от миналогодишната субсидия, ще потекат по сметките на стопаните по Коледа.

От заявленията за подпомагане, чийто прием приключи в понеделник, става ясно, че тази година броят на кандидатите намалява. В същото време заявените ниви са по-големи, съобщи за вестника шефът на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов. Окрупняването на масивите ще направи богатите фермери още по-богати. Броят на агромилионерите вероятно ще се увеличи. Те ще приберат парите на дребните стопани, които са им преотстъпили земите си.

"Матурата по български в София по-зле от 2011 г.", констатира "24 часа". Пълна шестица имат 56, с отличен са 2087. скъсани са 215.

Обвързан с темата е и анализът за ежедневникът на Боян Захариев, програмен директор на Института "Отворено общество" - София, който търси: "Къде е Ахилесовата пета на училището. То не дава на учениците умения за справяне с все по-сложния свят", е заключението на експерта.

"50% от напусналите училище са в чужбина", уточнява пред "Труд" зам. министъра на образованието Милена Дамянова. " Още правим цялостния анализ на матурите - за 7 и 12 клас. Не променяме скалата за оценяване, няма спад в резултатите на учениците, нищо че има повече отворени въпроси.

Новият председател на БАН - академик Стефан Додунеков, заявява в интервю за "Преса": "Можем да сме Силициевата долина на Балканите". Най-вероятно ще има оперативна програма за образование и наука. През август ще започнем консолидирането на всички предложения. Сега сме на идейна основа", предначерта
задачите в това поле академикът.

Пътят към морето това лято ще се превърне в истинско изпитание за шофьорите, а тапи ги чакат точно преди да стигнат, показа проверка на "24 часа". Основното препятствие ще е ремонтът на естакадата при Девня на магистрала "Хемус".

Той е от най-важните проекти по програмата на пътната агенция в област Варна. Съоръжението е ремонтирано за последно преди близо 20 години. Срокът за изпълнение е 6 месеца.
 


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
изпили му мушката на това оръжие,нали се сещаш,защо:)?
40
0
 
3
 
! Отговори
hh преди 8 години
Супер смешна държава.
От утре спирам плащане на данъците и си купувам оръжие с парите.

Едно време като плащахме на рекетьорите се чувствахме по сигурни.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо ми подсказва, че няма да ги осъдят! Дано греша...
38
0
 
2
 
! Отговори
Моля ви се!!!! преди 8 години
Я пак, искам да знам Силицева долина ли е или Силиконова долина? Дали е на името на химичния елемент или на полимера? Живо се вълнувам, искам някой да ми разясни...
37
0
 
1
 
! Отговори
Брей до 26 преди 8 години
Silicon= Силиций, фром дъ Менделеев таблица....
36
0
 
1
 
! Отговори
chrs преди 8 години
golata istina
35
3
 
4
 
! Отговори
Baceto преди 8 години
Хахахаха.....Ще ви споделя 1 тайна....Няма да ги осъдят......Ще ви избият! Спасявайте се !
34
4
 
15
 
! Отговори
ОТ РЕГИОНА преди 8 години
Как няма да ги е страх свидетелите на килърите щом в групата им имаше и замесени полицай, Сумиста беше съветник на президента та мутрите са живи и здрави НЕ ЗАБРАВЯйТЕ ,че голяма част от групата е от ПЛЕВЕНСКО на Румен Петков региона.Всеки един нормален човек ще изпитва страх при тази безнаказаност и корупция във всяка една сфера на държавата ни ...ако изобщо я има
33
8
 
9
 
! Отговори
Лъки преди 8 години
Ами да ви избият до крак,защото и вие сте престъпници.Не само тоя,а всички "свидетели" трябва да са в затвора.Откъде накъде данъкоплатците ще трябва да плащат за да пазят тези престъпници,че да им осугуряват и нова самоличност и нов по-добър живот.Това правителство що не се погрижи да осигури по-добър живот на народа,ами само на мутрите.
32
1
 
2
 
! Отговори
xaxax преди 8 години
Само където Silicon Valley е име. Пишете тогава и Новият Йорк или пък организация "Зелен мир"...
31
1
 
6
 
! Отговори
Томас преди 8 години
38
Ти не можа да ми кажеш какви са европейските ценности, с които мнозина парадират - сега можеш ли да кажеш, по кое се познава, правителството работело - за хората, а не за себе си - може би по исканията им за постоянни увеличения на заплатите - но за народа не можело?
30
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Само слепците не могат да видят, че гробаджийското управление е пълен провал - имитация на дейност - а насреща нищо - кръгла нула."

Ама Томасе, не теб ти трябваха 3 (три) години за да го видиш. След като не си слепец, какъв си?
29
0
 
1
 
! Отговори
SiO2 преди 8 години
Че е долина, вярно, но пък защо силициева след като и пясъка е на свършване?
28
2
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
че тя българия и сега е силиконова долина, циците със силикон са на почит
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 35 аланкоолу silicon = силиций
26
2
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Silicon Valley
From Wikipedia, the free encyclopedia

ти да не се мислиш за по умен от Уикипедия ???

25
12
 
17
 
! Отговори
Томас преди 8 години
Само слепците не могат да видят, че гробаджийското управление е пълен провал - имитация на дейност - а насреща нищо - кръгла нула.
24
1
 
33
 
! Отговори
Томас преди 8 години
*** долни - ако някой *** извърши престъпление - не казвате имена - но нали сега Българин е свидетел - казвате имена, за да знаят престъпниците кой е и да го убият. Кога ще престанете с подлите гнусни нмера отрепки комунистически наричащи се псевдожурналисти???
23
0
 
8
 
! Отговори
азз преди 8 години
килърите на житни милионери скъсани на матурите!
според икономически експерти,ще има бум на ремонтите на мостове,магистрали,и други!
според срс-та,всеки 3 българин,емигрира в софия!
***
статията е написана от по-неграмотен от мен!
:-))))
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧЕСТИТ РОЖДЕН МИЛИ БАТЕ БОЙКО, ДА НИ РАДВАШ ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ!!!

Спонсорирани публикации