Свидетел по "Килърите": Ако не ги осъдят, ще ни избият

Преглед на печата за 13 юни 2012 година
Обновена: 13 юни 2012 08:56 | 13 юни 2012 08:15, Красимир Ангелов
54
Свидетел по "Килърите": Ако не ги осъдят, ще ни избият
Петър Стоянов - Сумиста. Снимка: Булфото

Един от ключовите свидетели по делото „Килърите” Боян Джамалов споделя в интервю за "24 часа": "Ако не осъдят Килърите, ще ни избият - 120 свидетели. Дори и само трима от нас да ликвидират, останалите приключват. Затова, ако процесът не свърши с присъди, аз отивам на границата и си късам българския паспорт."

Освен основен свидетел по делото срещу бандата на Петър Стоянов-Сумиста той е и човекът, който вскандалните СРС-та миналата седмица разкри връзки на политици от БСП със сръбския топмафиот Сретен Йосич и със самия организатор на групата за убийства - Боян Джамалов.

"Дадох адреса на Борислав Георгиев и след два дена го убиха. Сигурен съм, че видях джипа на Червеняков до дома на Сретен. От Сумиста знам, че Сретен му е кум, а самият той разчиташе да стане депутат от БСП - движен от своята алчност. В МВР от 1990 г. до сега нищо не се случваше, а сега виждам, че в МВР има желание. Организацията на Сумиста за поръчкови убийства бе доста сериозна", потвърждава Джамалов.

"Всеки втори полицай признава за натиск "отгоре", съобщава „Дума” като цитира данните от социологическото изследване "Мотивация на българския полицай", поръчано от Синдикалната федерация на служителите на МВР. Най-често споменаваната форма на натиск е отказът на висшестоящи да поемат отговорност. След това с еднаква тежест се нареждат изкуствено създаваните от шефовете бюрократични спънки, оказвания от тях натиск за отчитане на резултати, както и опъването на чадър върху определени случаи.

39 от новоизбраните 45 посланици са получили агреман от държавата, за която трябва да заминат и за тях има указ за назначаването им от президента Росен Плевнелиев, са казали за "Монитор" от външното министерство.

"Министър Добрев се зарече да разбие монопола на "Булгаргаз", отразява намерението му "Сега". Енергийният регулатор и газовият монополист влязоха в пореден пазарлък за цените. Икономическият министър откри най-ефективния и бърз начин за сваляне на цените на природния газ - с допускане на нови играчи на пазара чрез премахване на монопола на "Булгаргаз".

В момента държавната фирма държи тръбите и не допуска конкуренти, а фирмите, които биха могли могат да внасят синьо гориво в България, са длъжни да го продават на "Булгаргаз".

"Еднакви условия за банки, обслужващи държавни пари", предопределя министър Дянков. "24 часа" уточнява, че всички банки, които искат да обслужват държавата, трябва да подпишат договор с Министерството на финансите. Условията и цените, по които държавата ще им плаща таксите и комисионите за преводи към бюджета, ще са еднакви, предвижда проект за промени в Закона за държавния бюджет, който се готви във финансовото министерство.

Парите на държавата в по-голямата си част и догодина остават на депозит в БНБ, твърди вестникът.
"Бум на милионери комбайнери се очаква през тази година.", прогнозира "Стандарт". Земята става златна, след като Европа развързва кесията и вади един милиард лева за фермерите. Парите, които са с над 200 млн. повече от миналогодишната субсидия, ще потекат по сметките на стопаните по Коледа.

От заявленията за подпомагане, чийто прием приключи в понеделник, става ясно, че тази година броят на кандидатите намалява. В същото време заявените ниви са по-големи, съобщи за вестника шефът на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов. Окрупняването на масивите ще направи богатите фермери още по-богати. Броят на агромилионерите вероятно ще се увеличи. Те ще приберат парите на дребните стопани, които са им преотстъпили земите си.

"Матурата по български в София по-зле от 2011 г.", констатира "24 часа". Пълна шестица имат 56, с отличен са 2087. скъсани са 215.

Обвързан с темата е и анализът за ежедневникът на Боян Захариев, програмен директор на Института "Отворено общество" - София, който търси: "Къде е Ахилесовата пета на училището. То не дава на учениците умения за справяне с все по-сложния свят", е заключението на експерта.

"50% от напусналите училище са в чужбина", уточнява пред "Труд" зам. министъра на образованието Милена Дамянова. " Още правим цялостния анализ на матурите - за 7 и 12 клас. Не променяме скалата за оценяване, няма спад в резултатите на учениците, нищо че има повече отворени въпроси.

Новият председател на БАН - академик Стефан Додунеков, заявява в интервю за "Преса": "Можем да сме Силициевата долина на Балканите". Най-вероятно ще има оперативна програма за образование и наука. През август ще започнем консолидирането на всички предложения. Сега сме на идейна основа", предначерта
задачите в това поле академикът.

Пътят към морето това лято ще се превърне в истинско изпитание за шофьорите, а тапи ги чакат точно преди да стигнат, показа проверка на "24 часа". Основното препятствие ще е ремонтът на естакадата при Девня на магистрала "Хемус".

Той е от най-важните проекти по програмата на пътната агенция в област Варна. Съоръжението е ремонтирано за последно преди близо 20 години. Срокът за изпълнение е 6 месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще ги осъдят ама вие за всеки случай се пригответе да изчезнете от БГ в неизвестна посока,да се чуди човек с кой акъл ставате свидетели против мафията без държавата да ви осигури статут на защитени свидетели и да ви осигури нова самоличност и нов живот,това си е чисто самоубийство...

Спонсорирани публикации