Следваща станция "Европейски съюз"

СОС смени имената на три спирки от столичното метро
14 юни 2012 13:16, Красимир Ангелов
101
Следваща станция "Европейски съюз"
СОС промени имената на 3 станции от метрото. Снимка: Булфото

Столичният общински съвет реши да преименува три станции на метрото. Две от тях са по трасето на втората линия, която ще бъде пусната в експлоатация в края на лятото.

Така станцията при хотел "Хемус" и музея "Земята и хората" ще носи името "Европейски съюз", вместо предварително обявеното "Свети Наум".

Станцията под сегашната станция "Сердика" вместо "Св. Неделя" ще се казва също "Сердика", а тази при бул. "Цариградско шосе" ще носи името "Интер експо център - Цариградско шосе".

Искането за именуването на станцията от втората линия на метрото на "Европейски съюз" беше направено първоначално от изпълнителния директор на "Метрополитен" Стоян Братоев в писмо до Столичната община.

Братоев настояваше за бързо решение, тъй като започва изработването на пластичните версии за имената, както и на записите за гласовата системата за оповестяване във влаковете по втората линия.

Съветниците отхвърлиха предложението на Георги Кадиев от БСП за отлагането на доклада, а в последващото гласуване срещу преименуването се обявиха от БСП.

Именуването на станция "Европейски съюз" предизвика реплика на общинския съветник от "Синята коалиция" Вили Лилков, който посочи, че по-подходящо би било именуването на цялата втора линия, тъй като е изградена с европейско финансиране.

Според Лилков изобщо не е подходящо метростанцията, която се намира между хотел "Хемус" и музея "Земята и хората" да се именува "Европейски съюз".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Тези пък хора от всичко са недоволни.А и този , който разбира, моля за помощ.Един път взимам метрото за пазара на Младост 1 , метрото го подмина и стовари в Младост 3. Следващият път се качих за станция Младост 3 , то ме докара да пазара на Младост 1. Явно има някакъв нишан, та ако знае някой-да ми пише. Иначе с 213 и 306 , е не е толкова бързо , но винаги стигам там за където съм тръгнал. Та , HELP.
40
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То имената на станциите са пълна пародия, ама това вече си е чиста гавра. Има само една друга държава с подобен манталитет, имат си булеварди "Бил Клинтън" и "Джордж Буш", няма да ви казвам коя е тази държава...
39
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Черни връх, Св. Наум, ако щете и НДК или Музей Земята и хората, или Арсеналски - все знакови места. Какво е това Европейски съюз!? Нито ориентира, нито нищо.
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
демек тези спирки ще имат по две имена - едно официално и едно, прието като ориентир от хората - за да е пълна обърквацията
37
18
 
16
 
! Отговори
Пришелец преди 11 години
София за провинциалистите, вън софианци от София. Само лежите и чакате. Добре, че сме ние да работим и да развиваме града. Всички потомствени софианци са мамини дечица и чакат на готово, нищо не са създали. ВЪН ВЪН ВЪН!!!!
36
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
европейският съюз се разпада, те метростанция ще наименоваттъпацищо за *** работят на тези позиции
35
0
 
2
 
! Отговори
Кметицата преди 11 години
Грешка при писането- Св. Наум
34
3
 
26
 
! Отговори
Данъчен преди 11 години
***=ГербериТака ли се отблагодаряваме на Св. Наум! Та той е един от светите Седмочисленици! Позор!
33
0
 
24
 
! Отговори
Кметицата преди 11 години
Колкото по-*** е човек, толкова повече се опиянява от сложни купешки изрази и чуждици!!!Щом се предпочитат такива имена ,значи голямо близане пада!!!То пък някой от тези *** чунким знае кой е Св. наум?
32
19
 
13
 
! Отговори
Владо преди 11 години
Браво лека по лека София се превръща в един истински европейски град....... От тотална мизерия 1996, само за 15 години София се промени много. Ако оправят кучетата и старите опасни сгради, вече наистина ще е европейски град.
31
3
 
6
 
! Отговори
за 28 преди 11 години
28, не разбрах кои станции ще се казват Съветски Съюз , станция ВВПутин, станция Предател Русофил и т.н.
30
1
 
41
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Ако беше преди 25 години, щеше да се казва "станция Съветски Съюз"
29
0
 
16
 
! Отговори
optimist преди 11 години
"Хотел Хемус", "бул. Аресеналски" или "бул. Черни връх" беше по-добро име за метростанцията.. "ЕС" нищо не ми говори, т.е. ако не си от София ще се ориентираш трудно по това име.
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новото име да е "боко пътника...."-подхожда му....
27
0
 
29
 
! Отговори
асд преди 11 години
Всяка станция/спирка трябва да носи име, което да те ориентира за местоположението, така е с всички останали станции, както и със спирките на останалия градския транспорт. Като ми кажат ЕС обаче, къде да разбирам че съм слязъл?
26
0
 
25
 
! Отговори
Рая преди 11 години
Дребните чиновнически душички нямат работа и се чудят каква глупост да измислят. Но, когато са събрани хора от кол и въже с фалшиви дипломи, какво може да очаква човек. Не може да очакваш необразовани роднини да сътворят шедьовър. Няма как да стане!!!
25
0
 
16
 
! Отговори
ненормалник преди 11 години
Този С О С е за "Св. Наум"/психиатричната болница на 4-ти километър!!!
24
2
 
9
 
! Отговори
фдйг преди 11 години
Станцията под сегашната станция "Сердика" вместо "Св. Неделя" ще се казва също "Сердика"какво да разбирам-че ще има две станции с едно и също име така ли?или грешка на автора или някой трябва да бъде уволнен незабавно,не че ми пука как се казват,но..поне да се различават :D
23
3
 
5
 
! Отговори
asd преди 11 години
аз само да кажа че Европейския съюз въобще не ги еня как ние ще си кръстиме станцията така че не виждам нищо дупедавско просто по-скоро е с цел да се истакнем пред братята македонци, турци и т.н съседки които не са в ЕС
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гратис Ви ги давам следните имена .--Свети Уорлик и преводачката Му --Свети Буш и татко Му --Свети Клинтън и Моника и пурата му --Света Клинтъновица и мира и --Арабсака демокрация / на тази спирка да се прави по 1 атентат на ден / Моля продължете имената ,а после ще ги пратим на СГС да имат резерва

Спонсорирани публикации