Тестват кучетата от квартал "Редута" за агресия

Общината разбрала за инцидента с 89-годишния мъж от медиите
Обновена: 14 юни 2012 08:40 | 14 юни 2012 08:40,
326
Тестват кучетата от квартал "Редута" за агресия
Снимка: архив, Булфото

Докато има дори едно безстопанствено куче на територията на Столична община, винаги ще има риск, каза пред bTV заместник-кметът на София Мария Бояджийска по повод поредния случай на нахапан от кучета столичанин.

Вчера 89-годишен мъж беше приет с опасност за живота в ”Пирогов”, след като е бил открит нахапан от кучета в градинка в кв. „Редута“.

Още по темата

Оказва се, че в общината не знаят обстоятелствата около инцидента и дали става въпрос за безстопанствени или домашни кучета. Разбрали за случилото се от медиите, тъй като работели само по сигнал.

Изпратени са вече два екипа, които работят в района на квартал „Редута”, като е наредено всички безстопанствени кучета там да бъдат заловени и да им бъде направен тест за агресивно поведение, за да се предотврати повтарянето на друг подобен инцидент.

По думите на Бояджийска в началото на седмицата са разпоредени проверки на всички паркове на територията на Столична община, като това е направено по сигнали на граждани за наличие на бездомни кучета.

Заместник-кметът обясни, че в следствие на инцидента с проф. Тачков, който загина в началото на годината, след като бе нахапан от бездомни кучета, се стигна до промяна в Наредбата за безстопанствени животни и вече има обявена обществена поръчка за изграждане на приют за бездомни кучета.

„Докато има дори едно безстопанствено куче на територията на Столична община, винаги ще има риск от инциденти и нашето желание е да сме в състояние да настаним кучетата в приюти, но приюти, които не изискват ненужно и неоправдано високи разходи”, заяви заместник-кметът на столицата.

Бояджийска допълни, че в момента се правят промени в структурата на „Екоравновесие”, за да могат да се увеличат екипите на общинската организация и да има ясни разчети за действията им, тъй като това струва на гражданите сериозни средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
успех с тестовете, дано кучетата покажат добри резултати, па като приключат с бездомните кучета, да се прехвърлят на бездомните вълци, които са също тъй беззащитни
189
2
 
8
 
! Отговори
аз съм за евтаназия преди 11 години
искам закон за защита на хората, не на ***......за всеки нахапан да се търси отговорност на природозащитниците , единственно финансова санкция към тия безотговорни *** ще има резултат до кога ще газим *** и ще ни хапят *** , никъде в европа няма такова нещо като това тук !!!мястото на което живеем е за хора не за кучета
188
1
 
3
 
! Отговори
до Мартин преди 11 години
Момче, аз ти казвам, че не си добре щом слагаш знак за равенство между човек и куче /куче и бездомни????@#%$#%#?/. Обърни си внимание, има лекари, терапии. А и кражби, изнасилвания и убийства от бездомници няма. Повечето ги вършат хора, които никак не са бездомни. Та не вкарвай тука неадекватни аргументи. Разбирам, че обичаш кучетата, ама хората трябва да са ти по - ценни. Иначе си социопат.
187
1
 
1
 
! Отговори
до 223 преди 11 години
Не е човек, но не е по-лошо от човека за да се избива - споделяме един живот, а е беззащитно спрямо нас. Нормално е да има хора, които да искат да защитят кучето.
186
0
 
0
 
! Отговори
173 преди 11 години
аз се отказвам да споря. казах си всичко, желая на всички щастие и успех
185
3
 
1
 
! Отговори
221 преди 11 години
Именно. Както за бездомните кучета кака и за бездомните хора са виновни хората. Веднъж в ролята на безотговорни стопани, веднъж в ролята на безотговорни родители. Кой да мре сега, че повечето да са щастливи?
184
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мартин,кучето не е човек. Стига си дрънкал глупости.
183
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тая държава дето да бутнеш и ръгнеш нещата не вървят заради разни далавери.Пък това подобие на град -София нямам какво да го коментирам бива милионен катун ,ама.Бедняците айде ги разбирам ,търсят доходи за да са там,ама де що има богати не ги ли е гнус ???
182
4
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
211. Следното не го казвам аз - Убий бездомен човек, осигури сигурно бъдеще за децата и внуците си! Драстично в дългосрочен план ще намлят кражбите, изнасилванията, убийствата и т.н.
181
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
напротив решението което предлагам е да на*м екоравновесие. не отричам проблема, но убийството не е решение ами простотия
180
0
 
3
 
! Отговори
докога ??? преди 11 години
няма да се махнат кучетата от улиците и лицемирите борисов и найденов и фъндъкова ще ни говорят тъпотии и ще чакаме още 100 години да се очистят градовете и селата !!! ??? би трябвало тези крадци да си подадат оставките и да се махат ! не стават !! проблема е че няма кой да ги замести !!! новите и те ще искат да крадат и да говорят лицемерно !! СЪБИРАЙТЕ КУЧЕТАТА ОТ УЛИЦИТЕ ПОСТОЯННО И ГИ ПРАщАЙТЕ КЪДЕТО ИСКАТЕ !!!!
179
1
 
8
 
! Отговори
AZ преди 11 години
ЕВТАНАЗИЯ - това е решението, все пак ни хапят - не ни чукат, че да ги кастрират..
178
3
 
1
 
! Отговори
173 преди 11 години
до 208ти ли ще следиш как се убиват кучетата? някой може да му е кеф да ги одере и наебе преди да ги застреля бързо и безболезнено в тиквата.
177
1
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
ДАЛИ ИЗОБЩО НЯКОЙ ОТГОРЕ ЧЕТЕ ТОЗИ САЙТ ИЛИ МУ СЕ ДОКЛАДВАТ НАСТРОЕНИЯТА НИ И МНЕНИЕТО НИ. И ДАЛИ ЩЕ СЕ СЪОБРАЗИ С ТОВА. МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА...ТРЯБВАТ ДЕЙСТВИЯ ЗА ПРЕМАХВАНЕТО НА ПОЛИТИЦИ С *** ПРЕДЛОЖЕНИЯ !
176
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-жо Фандъкова и г-н Борисов,За толкова време толкова ли не стоплихте, че заради едните *** хората ще ви намразят и разните магистрали, метра и т.н. ще се окажат безполезно от гледна точка вотове?
175
1
 
8
 
! Отговори
krasi преди 11 години
В началото беше забавно да наблюдаваш група тарикати как си въртят далаверките зад паравана на гръмки фрази, но сега всичко еволюира до една гнусна история, която общината не иска да прекрати.
174
0
 
6
 
! Отговори
до Мартин преди 11 години
*** нация сме, да, и ще ти кажа защо, защото сме достатъчно *** да се връзваме на явно душевно болни хора за правата на кучетата, при положение че има нахапани до смърт хора. Държавата явно тотално е абдикирала от задълженията си. Гражданите ще трябва да решат проблема сами. Убий куче, спаси човек!
173
0
 
6
 
! Отговори
лена преди 11 години
Г-Н ПРЕМИЕР ПРЕМАХНИ ТОЗИ АНТИ ЧОВЕШКИ ЗАКОН, А ИМЕНО : ХВАНИ *** ДАЙ ПАРИ ЗА КАСТРИРАНЕ И ГО ВЪРНИ НА УЛИЦАТА-В КОЯ ДЪРЖАВА ИМА ТАКЪВ ЗАКОНГ-Н БОРИСОВ СТРОЙТЕ АУТОБАНИ-ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНИ СТРОЕЖИ,БЕЗ ТЯХ БЪЛГАРИЯ НЯМА БЪДЕЩЕ,НЕ ДОПУСКАЙТ ХОРАТА ДА СЕ ОТДАЛЕЧАВАТ ОТ ВАС ЗАРАДИ ***-ЗАЩИТНИЦИ
172
0
 
4
 
! Отговори
kaka_fire преди 11 години
Какво има да ги тестват повече, ясно е, че са агресивни, не съм чула кротко куче да те нахапе така....А ако преди това някой го е определил като кротко, очевидно е сгрешил....
171
7
 
0
 
! Отговори
173 преди 11 години
добре, по вашата логика да хвана една пушка и да гърмя по квото не ме кефи? всичко без хора. а *** може ли? а коне?ами педофили? кой определя какво може да се отстрелва? май не сме аз и ти....

Спонсорирани публикации