Руски дипломати стават редовно жертви на грабеж в Брюксел

Постоянното представителство на Русия в НАТО обвини полицията в бездействие
Обновена: 30 авг 2012 15:11 | 30 авг 2012 14:03, Елка Василева
8
Руски дипломати стават редовно жертви на грабеж в Брюксел
Русия обвини белгийската полиция в бездействие. Снимка: архив, Reuters

Руските дипломати редовно стават жертви на грабеж в Брюксел заради бездействието на полицията, съобщи пресслужбата на постоянното представителство на Русия в НАТО, цитирана от ИТАР-ТАСС.

"В безопасност се чувстват само сътрудниците на посолството на Русия в Белгия, които живеят зад желязната ограда на охраняваната територия на дипломатическата мисия. Руските дипломати в представителствата в ЕС и НАТО, които живеят под наем в града, постоянно стават мишена на престъпниците", се казва в съобщението.

Според представените от мисията на Русия към НАТО данни за последните шест месеца са били обрани с взлом квартирите на четирима руски дипломати. "Взломни кражби е имало и преди, при това някои от квартирите са били обирани по два или три пъти".

При това, се казва в съобщението, полицията демонстрира пълна неспособност дори да покаже някаква активност въпреки монтираните камери за видеонаблюдение в домовете. Имало е случаи, при които в петък вечер полицията е отказвала да пристигне на местопроизшествието, аргументирайки се с края на работната седмица. Групата криминолози пристигнали едва след два дни, за да снемат отпечатъци и да направят оглед на обраната квартира.

"Единственото, което полицията предлага на всички потърпевши, са услугите на психолог, който трябва да помага на хората да се примирят с извършеното срещу тях престъпление", заявил дипломат от постоянното представителство на Русия към НАТО пред ИТАР-ТАСС.

В отговор на официалната нота за недопустимата ситуация белгийското външно министерство дало да се разбере, че за безопасността на квартирите отговорност носят техните обитатели, тъй като полицията не била в състояние да предотврати кражбите с взлом или да разкрива престъпниците.

През последните десетина години криминалната обстановка в белгийската столица значително се влоши заради рязкото увеличение на броя на квартирните кражби, уличните нападения, кражбите на автомобили и въоръжените нападения на магазини. Това създава усещане за пълна безнаказаност сред някои младежки общности, тъй като дори в редките случаи, когато извършителите на грабеж се окажат на скамейката на подсъдимите, често те получават условни присъди, посочва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Restitutor Orbis преди 11 години
Белгия има най-голям процент мюсюлмани на глава от населението и се увеличава. Какво ли ще стане, когато се почувстват силни? Ливан, Босна, Косово...
6
0
 
2
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
А как би реагирала белгийската полиция, ако ограбените квартири бяха на американски дипломати???Или може би, "крадците" действат избирателно???
5
0
 
0
 
! Отговори
dk преди 11 години
да не би да не ви звучи познатотози запад нещо се объркаобщество ,което защитава престъпници мързели хитреци под егидата на тези праваа останалите какви правакато те ограбят и ти отнемат част от животакато останеш без работами нашите хитреци ,които ограбиха странатаи всичко това ни манипулират от сутрин до вечер че е демокрациятака не вярвам дапродължиморал изграждан с години се губи бързои даже някои смятат че така е правилно
4
4
 
3
 
! Отговори
Да бе да преди 11 години
Нужна е в момента критика по ЕУ, за да не се дудне толко за ПуссиРиот, а и рашките да бъдат пазени по-особено от останалите народи
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха все едно чета за нашата полиция,тези да не са взели поука от нас.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
v afroaziatska darjava kato belgia
1
1
 
9
 
! Отговори
DA be DA преди 11 години
Това звучи като виц.

Спонсорирани публикации