Гергов прибира 10 млн. лв. за реклама на цифровата телевизия

Консорциумът на медийния бос печели, другите двама кандидати са отстранени
Обновена: 5 окт 2012 15:20 | 5 окт 2012 15:20,
127
Гергов прибира 10 млн. лв. за реклама на цифровата телевизия
Снимка: архив, Булфото

Дружеството Ти Си Ти Ви, консорциум между фирмите „Арчър айдиас”, “Пиеро 97 МД” и рекламната агенция „Сова 5“, е единственият кандидат, одобрен да продължи участието си в конкурса за обществената поръчка за реклама на бъдещата цифровизация у нас, става ясно от съобщение на транспортното министерство, изпратено до медиите.

В медийните среди е известно, че зад споменатото дружество стои рекламният шеф Красимир Гергов.

Ценовата оферта на консорциума е 8,31 млн. лв. без ДДС, или много близка до прогнозираната от транспортното министерство сума от 8,33 млн. лв.

Освен посоченото дружество в надпреварата за това кой да рекламира бъдещото цифрово наземно разпръскване имаше още двама кандидати. Според официалното становище на министерството на транспорта обаче техните оферти не отговарят на задължителните изисквания на тръжната документация. Техните предложения не са допуснати за по-нататъшно разглеждане и така обединението Ти Си Ти Ви печели поръчката без конкуренция.

Двамата отстранени участника са консорциумите “Макс Информ” и “ДВБ – Т Консулт”.

В първото обединение влизат “ОМ София”, по-известна още като Ogilvy, с управител Екатерина Попова и “Маркет линкс”.

Investor.bg се свърза и с рекламна агенция Ogilvy за коментар по темата, откъдето заявиха,че ще изчакат официалното становище на транспортното министерство, както и протокол, който да посочи на кои критерии трябва да отговаря консорциумът „Макс Информ“, в който участват.

Второто обединение беше сдружение между двете фирми “Аргент 2002” и “Маркет тест”.

Рекламната кампания има за цел да популяризира преминаването от аналогов към цифров сигнал, така че всички българи да са запознати добре с процеса на цифровизация у нас. Дружеството, което се заеме с тази задача, трябва да направи цялостаната кампания до края на март 2013 г. Очаква се тя да информира хората какво представлява т. нар. „цифровизация“ и как да се сдобият с декодиращо устройство, което да сложат към телевизорите си. Допълнително ще бъде и пуснат интернет сайт, който да дава ясна информация на гражданите.

Сумата, която транспортното министерство е заделило за рекламната кампания е над 10 млн. лв.

Източник на Investor.bg, който пожела анонимност, коментира, че офертата на спечелилия консорциум със сигурност е по-висока от поне една от ценовите предложения, дадени от двата отпаднали участника.

„Наистина отстраняването на другите две сдружение се стори странно за всички. От самото начало в средите се говореше, че ще спечели този консорциум. Възможно е да се стигне до обжалване на процедурата, ако аргументите на транспортното министерство нямат нужното покритие“, коментира друг запознат с обществената поръчка източник.

Припомняме, че през юли т.г. финансовият министър Симеон Дянков заяви, че в бюджета на страната ни няма достатъчно средства, за да се реализира цифровизацията до края на срока -1 септември 2013 г., който България има като ангажимент към Европейската комисия.

Оказва се, че щедри средства за реклама има, но не е ясно откъде правителството ще отпусне пари за техническото реализиране на проекта.

Още за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...Дружеството Ти Си Ти Ви, консорциум между фирмите Арчър айдиас, Пиеро 97 МД и рекламната агенция Сова 5..." и т.н.Защо никой на пита обединението "Ние Не Сме Ви ...", транс-областният конгломерат "Да Ви Е Б ***-м-та", дружеството "За свободна селяния и граждански права без реклами АА-Де" - Дали ни се живее с Вашата реклама?
111
2
 
1
 
! Отговори
СС преди 11 години
Олигархията настъпва!
110
2
 
0
 
! Отговори
Трешън Клифс преди 11 години
Айде снасяйте кокошки.
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбирам защо трябва да се рекламира нещо, което така или иначе ще се случи.Със тези пари можеше да се осигурят 100000 приставки към по старите телевизори за бедни и пенсионери.
108
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е как няма да печели,нали играе голф с голямата МУТРА, нали превърна БТВ в герберастка телевизия?Нали Гергов е както малограномтникът Борисов каза олигарС.Хайде коментирайте млади надъхани герберастчета!!!!Нещо да кажете по въпроса.И бъдете сигурно ББ не прави нищо без сухо лично за него!!!!
107
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Гергов. Така се прави бизнес.Научи ги.
106
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредния конкурс с един кон. Крайно време е да дойдат танковете
105
2
 
5
 
! Отговори
дааа преди 11 години
гейберите станаха много богати...от шашарми и кражби,и нагласени конкурси,даже и сегея и ко не смееше така да си подпира хората открито
104
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А честито
103
5
 
5
 
! Отговори
Алън Дълес преди 11 години
Без ДС да застане зад капитализма и да го подпира, нямаше да има преход. И щяхте да видите капитализъм през крив макарон.
102
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво ви е странно? заради абсурди като този толкова млади и образовани хора напуснаха Бг. По тази причина и аз и моето семейство живеем в чужбина.
101
2
 
14
 
! Отговори
ууу преди 11 години
за този затвор няма ли
100
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народът вълци го яли. Важното е този комунистически дебелак да се нагуши. Държавата няма пари за хората.Има за бандитите.
99
2
 
24
 
! Отговори
Столичанин преди 11 години
Този ДС аген е поредното доказателство, че ГЕРБ не са много по-различни от тройната коалиция и че *** комунисти още ни управляват. Почвам да съжалявам, че прехода ни беше безкръвен.
98
2
 
10
 
! Отговори
? преди 11 години
поредната глупост...нямат техническата възможност за излъчване на цифрова ефирна телевизия но ще и правят реклама и то за 8мин лв.....
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
конкурса за обществената поръчка за реклама на бъдещата цифровизация:фирми подали докумети за участие1.Ти Си Ти Ви - ти си спечелилаоще двама кандидати2.Ти Си - с поддържаща оферта от 9млн.3.Ти Си - с неизрядни документиРезултатите са ясни
96
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея да не снимат ТЕРМИНАТОРА 5, кви са тия 10млн. за реклама
95
2
 
15
 
! Отговори
М преди 11 години
Е какво му е странното? Такива сценарии бълват отвсякъде и постоянно през последните 20 години. В България нещата стават по такъв начин.
94
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди да знаем че бос на нещо..Гергов го видях потелевиз БТВвероятно.Внушението бешегоркото обикновенно талантливомомче накарало бизнеса да мупомага за голфигрища. Приех го занякакъв беден инжинермного самороденталант убедил хората да влагат вголфа - зарадиголемият сиентусиазъм. Нещокато ГеоргиИванов. Космонавта. Пък убедил дори космонавтитеда му помагат иинвестират в голфа.
93
2
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
До 90Чак да са се слели, е малко силно казано, държавие си имат свои интереси, но някой служители понякога намират общи бизнес интереси, когато дълго работят в обща каца с л****..

Спонсорирани публикации