Сръбската петролна компания купи хранилище за гориво в България

То ще заработи до края на месеца
Обновена: 12 окт 2012 14:48 | 12 окт 2012 14:47, Елка Василева
6
Сръбската петролна компания купи хранилище за гориво в България
Сръбската петролна компания купи хранилище с вместимост 25 500 кубически метра в Костинброд. Снимка: архив, Булфото

Компанията "Нафтна индустрия Сърбие" /НИС/ - сръбската петролна и газова компания, контролирана от "Газпромнефт", купи хранилище за гориво в България в стремежа си да увеличи продажбите и капацитета си, съобщи агенция Блумбърг.

Хранилището с вместимост 25 500 кубически метра в Костинброд ще бъде използвано за складиране, смесване и дистрибуция на бензин, дизел, биодизел, етанол и втечнен природен газ, съобщи базираната в Нови Сад рафинерия. Цената на придобивката не се разкрива.

Хранилището ще заработи до края на месеца, уточни компанията. НИС планира значително увеличаване на капацитета за складиране в България в следващите три години като част от развитието на мрежата си на дребно в региона, допълва компанията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
пак продава държавата на чужденци..продължава..и после нека не се чудим защо се вдига цената на петроло продуктите в България
4
0
 
0
 
! Отговори
Браво номер 4 преди 11 години
За да бъде във втечнено състояние природният газ(Метан) трябва да е охладен под -80оЦ и да е с налягане над 50 кг/см2 - това е зоната, в която се намира критичната точка. Над тази температура и под това налягане метанът е в газообразно съътояние
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
втеченен природен газ в България няма!!! Ако някой успее тук да го втечни, ще трябва доста да се постарае! Природния газ (метан) се втечнява при -160 градуса, а това което има в Костинброд е Пропан-бутан или Втечнен Въглеводороден Газ (втечнен петролен газ).
2
1
 
1
 
! Отговори
pipinana преди 11 години
Boko znae nai dobre !
1
8
 
4
 
! Отговори
Да ама не преди 11 години
Уж сърби, а то руснаци....е няма отърване от тези.

Спонсорирани публикации