Девет автомобила се натресоха един в друг край Пловдив

"Лада", засякла пътя на първия шофьор, е причината за инцидента
Обновена: 20 ное 2012 14:52 | 20 ное 2012 14:04,
38
Девет автомобила се натресоха един в друг край Пловдив
Снимка: Архив Булфото

Верижна катастрофа с участието на девет автомобила е станала тази сутрин край Пловдив, съобщиха от местния пресцентър на МВР. Катастрофата се е случила на Карловско шосе след село Труд в посока Пловдив.

По първоначални данни няма ранени.

Шофьорът на първия автомобил се принудил да набие спирачки, след като “Лада” му засякла пътя, разказва самият той пред БТА. При опита му да спре, колата поднесла и се ударила в разделителната мантинела.

В него почти веднага се натресли още три МПС-та - микробус и две леки коли.

Две минути по-късно четвърта кола се нанизва в катастрофиралите автомобили, а в нея - още две коли. По думите на жената, управлявала четвъртата кола, докато се осъзнали какво се случва,  в тях се ударили и още три автомобила. Така общо девет автомобила са катастрофирали на Карловско шосе.

Участниците във верижното ПТП са категорични, че предпазните колани са ги спасили от сериозни наранявания.

Само една от колите е излязла от пътя и се е ударила в крайпътно дърво.

Движението по пътя е нормализирано около 10:00 часа, когато колите са били изтеглени от пътното платно.

На територията на област Пловдив за изминалото денонощие има две жертви на транспортни произшествия, а 4-ма души са ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Богнострокулум преди 11 години
До 31 Човече, от 10 години най-малко ползвам тоя ник и ти си първият , който знае от къде съм го взел ! Искрено ме зарадва, за което ти благодаря! А за онова време "Мечето Ръкспин " си беше страхотно детско филмче. Жалко , че отделяха твърде малко време на ОЧЗ и Ко !:-)
33
3
 
2
 
! Отговори
mad max преди 11 години
Не става ясно дали са си пущили фаровете. Ей на затова стават катастрофите. Ако си бяха пущили фаровете нямаше да се ударят - светлината щеше да ги предпази ... . Много моля следващият път, като ще се удряте, да си пуснете фаровете. Моля Ви !
32
0
 
0
 
! Отговори
БГто преди 11 години
Може да е станало, близко след завои и понеже не са сложили на 30м светлоотразител, за да предупредят другите е станала белята по-голяма
31
0
 
6
 
! Отговори
кат преди 11 години
Само девет автомобила не са оспяли да спрат навреме. Добре, че са се ударили в други автомобили, а не в пресичащи пътя техни деца, за да осъзнаят що за шофьори са почти всички в България..
30
0
 
3
 
! Отговори
офч преди 11 години
Представям си как идват КАТ и почват да пишат акт след акт и потърпевшите на опашка до патрулката. 10 акта са си това.
29
2
 
6
 
! Отговори
до лимонад преди 11 години
Никъде в статията Не пише че пътя е бил мокър или е имало мъгла.Тогава се предполага че е било сухо . Снимката не е актуална не я гледайте.От Днес.бг нямат от къде да вземат актуални снимки и слагат каквото имат.Вариантите да му засекат пътя на първата кола не са много причината е или изпреварваща кола му засича пътя или от кръстовище, не спрял на знак СТОП.В статията не се споменава за кръстовища тогава остава единствено да е била изпреварваща кола.
28
2
 
4
 
! Отговори
ДО 30 богностроклум преди 11 години
Аз също съм от ОЧЗ ЕЛБИ И ТУИГ СА СЪЩО ОТ ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ И НЕГОВО МРАКОБЕСИЕ СЪЩО .КАК Я КАРАТЕ ТАМ ?
27
1
 
28
 
! Отговори
богнострокулум преди 11 години
Истината е, че катастрофата е станала заради неспазване на дистанция. Първият, след като са го засекли, може да не е успял да реагира, ама останалите? Дистанцията е много важна, обаче направо ми се късат нервите, когато след като съм си оставил подобаваща дистанция от предния и тоя отзад ме изпревари , набие се пред мен и скочи на спирачките за да убие скоростта и да не се удари в предния. Такава простотия че нямам думи! И ако не дай Боже, стане нещо, нито той, нито аз ще можем да спрем
26
0
 
20
 
! Отговори
НАВРЕМЕТО преди 11 години
НАВРЕМЕТО В КОМУНИЗМА НЯМАШЕ ДЪРЖАВНА КОЛА ,КАМИОН ,АВТОБУС НА КОЯТО ДА НЕ ПИШЕШЕ СПАЗВАЙ ДИСТАНЦИЯ ВАРНА САМО ВЪВ ВАРНА БЯХА ДОСТИГНАЛИ ТАЗИ ВИСОТА ,А КАПИТАЛИСТИЧЕСКОТО ОПРОСТАЧВАНЕ Е ВЪВ ВИХЪРА СИ НИКАКВА ДИСЦИПЛИНА САМО ГАДОВЕ.......НАВСЯКЪДЕ.
25
0
 
6
 
! Отговори
HA-HA-HA преди 11 години
Devet avtomobila po dva FARA=18 broia farove,bahti i sveteneto.
24
1
 
8
 
! Отговори
лимонад преди 11 години
До Анонименти викай - добре че ни си в стадото там, а не че хората били овце. Нито е било при изпреварване... В мъглата на мокро - няма да разбереш от къде ще ти дойде. 9 коли не са малко. един, двама, трима заспали да има - айде да се съгласим ама 9-*** ..... ???? помисли малко. случвало ми се е подобна случка - първите няколко коли избегнахме катастрофата на милиметри, но тоя който също спря успешно зад мен го нанизаха 2 коли.... заради глупави и грешни табели за ремонт на пътя.
23
1
 
18
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Нито са спазвали ограничението за скорост, нито са следели внимателно пътя, нито са спазвали дистанция, а сигурно нечии гуми са имали по малко шарки и от тези за Ф1. Ала бала, когато пътя не е сух се намалява скоростта и се увеличава дистанцията.Не водачи на автомобили, а чували с картофи.Няма да се учудя ако шматката е говорела и по телефона.
22
0
 
9
 
! Отговори
ани преди 11 години
Не ни трябват оръжия - дайте ни коли и ще намалеем рязко .Много *** има по пътищата !!
21
0
 
18
 
! Отговори
10 бири и 1 мастика преди 11 години
По бавно бе ***.
20
0
 
23
 
! Отговори
шотландски боец преди 11 години
Накрая трябва да остане само един шофьор.
19
8
 
1
 
! Отговори
Ала бала преди 11 години
До Анонимен, ами ако се загледаш малко ще видиш, че пътя никак не е сух, този леко влажен асфалт най-много поднася ;) Всички се прайте на умни бее...
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изглежда никой от натреслите се не е спазвал дистанция.Като овце са били един след друг на има няма 2 метра, време за реакция 0 .Аз като ги видя такива "камикадзета" да изпреварват без видимост или въпреки че идва кола срещу тях, почвам да намалям с леко чукване на *** на спирачката колкото да светнат стоповете без да се задействат сп. апарати, за да предупредя колата отзад, ако не спазва достатъчна дистанция.
17
0
 
27
 
! Отговори
До А1 преди 11 години
Еми така е, прав си! *** и комплексиран народ!! Какво правят? Избиват си комплексите с "майсторско" шофиране! Дано поне на улицата бъдат забелязани, че като се върнат вкъщи, жените им пак ще подпукат с чехъла по главата!
16
0
 
14
 
! Отговори
аххахаха преди 11 години
значи на още три МПС-та - микробус и две леки коли шофьорите са спяли,не са спазвали дистанция и са карали с превишена скорост! ааа някой от тях може и да са употребили алкохол...
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sportna Lada ?

Спонсорирани публикации