"Файненшъл таймс" за енергийната политика и икономическите условия у нас

Вестникът публикува поредица статии, посветени на България
Обновена: 17 дек 2012 14:46 | 17 дек 2012 10:40, Елка Василева
8
"Файненшъл таймс" за енергийната политика и икономическите условия у нас
"Файненшъл таймс" публикува поредица статии за България, вкл. за енергийната политика. Снимка: архив, Reuters

Вестник "Файненшъл таймс" публикува днес поредица статии, посветени на България. Авторитетният британски ежедневник, специализиран в областта на икономическите новини, се спира на редица теми - от икономическите условия през енергийната политика до отражението на кризата в съседна Гърция.

В едната от статиите, озаглавена "Отворена за инвеститори", "Файненшъл таймс" разказва за това как компанията "Грейт уол" - най-големият частен автомобилостроител в Китай - е избрала България за пробен пазар за производство в Европейския съюз.

В друг материал - "Енергийна битка" - вестникът разказва как страната в югоизточния ъгъл на Европа се е озовала в центъра на битката за много милиарди долари за доставките на природен газ за Европейския съюз. Миналия месец България стана последната от няколкото балкански държави, които се съгласиха бъдещият руски
газопровод "Южен поток" да премине през тяхна територия, припомня изданието. Като разказва накратко за проекта, "Файненшъл таймс" отбелязва, че той е в конкуренция с подкрепяния от ЕС проект за газопровод "Набуко", замислен да доставя "синьо гориво" от Каспийско море през т. нар. от Брюксел "Южен газов коридор" през Кавказ и Турция.

В третата статия, посветена на отражението на кризата в съседна Гърция, британският вестник посочва, че опасенията, че някои от най-големите гръцки компании ще напуснат съседна България заради страховитите икономически проблеми у дома, отслабват със стабилизирането на българската икономика, излязла от рецесията, и положителните перспективи за растеж. Около 160 средни и големи гръцки компании откриха свои български филиали, привлечени от по-ниските цени на труда, 10-процентовия корпоративен данък и стабилната валута, вързана за еврото. Няколко хиляди малки гръцки компании също търгуват от другата страна на границата, отбелязва "Файненшъл таймс", цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До statkov.nikolay 3, Ам' чи да! Зъ ко съ ни инвиститури, само дъ ни карат и учът да раотим. Моим си лижим пуд сливата и тя кът узрей ши падни напрау у устъта, а зимъска ши съ сврем у прасятата дъ нъ топлят. Верну ши сми си все същити прости, бедни мърди и ши завиждъми на тез дет работят, пичелят и имат, ама няма дъ съ устаями дъ нъ иксплуатирът я!
6
0
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
:д ти луд ли си бе , 600 000 работни места ... на практика това е невъзможно единичен ивеститор да разкрие толкова много ! БМВ и мерцедес заедно нямат в света и половината на толкова . информацията ти е грешна - 60 000 е маалко по-малко невероятно
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Китайците инвестират в момента в Беларус над 30 милиарда евро.Ще строят някакъв огромен технологичен парк,откриват над 600000 работни места.В Беларус в момента безработицата е нулева.Една прекрасна страна.Поела правилната посока към Китай и Русия.
4
0
 
2
 
! Отговори
benevolent преди 11 години
От картелът на банките регистрирани около Австрия: Райфайзен, Уникредито. ДСК и Телеком Австрия се опитаха да ме отровят и сплашът защото разкрих публично картелите в банките и телекомуникациите, и че контролират съзнанието на централни банкери и правитество с импланти на мрежата на Мтел. Участват Стати Статев, Калин Христов, Мариела Ненова, Андей Василев, Росен Розенов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова, Цветан Цалински ... Така изчезнаха 20 млрд от фондова борса, 10 млрд лоши кредити ... С
3
2
 
6
 
! Отговори
statkov.nikolay преди 11 години
ТРЯБВА ЛИ ДА СТАВАМЕ ОЩЕ ПО-БЕДНА СТРАНА С ЕФТИНА РАБОТНА РЪКА ЗА ДА ПРИВЛИЧАМЕ ГОЛЕМИ КОМПАНИИ И ЧИНОВНИЦИ В УРЕЖДАНЕ И КОРУПЦИЯ ДА ЗАБОГАТЯВАТ ОТ ТОВА.
2
0
 
12
 
! Отговори
tedi77 преди 11 години
Грейтуол е много добра компания, резултатите от качествената работа вече са на лице и все повече хора си закупуват от техните автомобили и остават изключително доволни. Китайците не сгрешиха в избора си на дестинация на територията на България.
1
0
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
лесно им е на британците , имат си САЩ, Австралия, ЮАР, Нова Зенландия и ......... дори са ЧЛЕН на ЕС - ние също сме членка държава но си искаме Китай :)))))

Спонсорирани публикации